2015-12-01
女朋友係會展放工,原來諗住女朋友係會展放工,原本諗住去美味天王食扒餐,女朋友話我毫無新意,哈哈,於是去左美味天王隔離既呢間oyster bar度試吓新野一入到黎,覺得格調都唔錯,好啱二人晚餐,但啲座位有啲迫夾,始終地方細小,又係土地的問題啦!叫得oyster bar, 咁緊係要試吓啲蠔啦!叫左兩個set dinners個set dinner有seafood platter, 一個salad 或湯,有一個main course, 加一個甜品,$398都可以啦我同女朋友要左一個salad同一個湯share。個salad有Parma ham,感覺唔錯,但個湯淡左啲先黎左個seafood platter, 有5隻蠔,1隻甜蝦, 1隻螺,1隻帶子啲蠔overall 都幾新鮮, 店員介紹話有2隻澳洲蠔,1隻南非蠔同2隻法國蠔個兩隻澳洲蠔好fresh, 南非蠔就比較creamy!Main course我要左牛扒,5成熟,啲肉幾鮮嫩,唔錯!忍唔住叫左杯Belgium dark ale試下, 苦苦地, 都係鍾意飲生啤多D!Overall 有得食蠔, 塊扒又不錯, 呢個價錢抵啦!
個兩隻澳洲蠔好fresh, 南非蠔就比較creamy!
Overall 有得食蠔, 塊扒又不錯, 呢個價錢抵啦!
南瓜湯
Parma Ham Salad