2023-07-29 179 瀏覽
📍川魔 - 龍門一番想食辣野既我同朋友去左呢間新開既川菜餐廳😙主打四川烤魚🐟同時亦都有唔少小菜、干鍋等任君選擇,特別係中意食辣既朋友仔,就唔好錯過喇!🐟烤魚 (江團魚$328)烤魚既種類有3款:江團魚、老虎班同海鱸魚,價錢由$288-$328;職員就好推薦江團魚,肉質比較嫩滑,亦都少魚骨!味道亦有5款可以揀:香辣孜然烤魚、川風泡椒烤魚、金湯烤魚(唔辣)、酸菜烤魚(辣)同青花椒麻香烤魚可以選擇,今次就試左佢川風泡椒烤魚~香味係遠邊撲鼻而黎,隨之而黎既係勁大盤既烤魚!魚係好大條既烤魚😍,而且有煎炸過,點可能唔好食呀!🤪魚皮炸到好脆身,而魚肉好嫩滑同好厚身,一啲都唔鞋口😌亦都吸收晒啲湯汁,相當滋味,亦都辣得過癮!配菜方面亦都好有誠意,有大量芫荽、蓮藕、萵筍、芽菜、木耳、豆卜等,好掛湯同入味😝份量多到適合2-3個人share食🦪川燒生蠔 (✨特價$10/隻)呢個優惠大推!!一隻先$10!!🤩🤩超級抵食~基本上每枱都會叫㗎,當然我都點黎試下😌蒜香味濃,隻蠔都幾飽滿,脹卜卜幾肥美,一啖食曬好滿足🈵~🐥四川口水雞 $88口水雞嫩滑多汁,主要係雞髀位同雞翼位,啖啖肉🤤食得好滿足~另外配咗四川辣油,醮啲
📍川魔 - 龍門一番

川風泡椒烤魚

🐟烤魚 (江團魚$328)

川燒生蠔🦪

🦪川燒生蠔 (✨特價$10/隻)

四川口水雞

🐥四川口水雞 $88
口水雞嫩滑多汁,主要係雞髀位同雞翼位,啖啖肉🤤食得好滿足~另外配咗四川辣油,醮啲黎食好惹味,麻麻辣辣既味道,辣得過癮!

🥛奶蓋四季春 $32
個奶蓋勁好食!口感好creamy亦都好香,但又唔會過甜~淡淡既茶味🍵好解辣!

🥥荔枝椰果紅茶 $32
飲到淡淡嘅荔枝的甜味,加埋啲椰果多咗一重口感😍食到咁上下辣,飲一啖即時解辣又開胃!

⭐️好味指數:8.5/10

📍川魔 - 龍門一番 (屯門)
屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼2樓26-27號舖
四川口水雞