2024-11-26
✅Cesar salad. 一定會有的沙律又幾好食。沙律菜好爽脆☺️ 有d檸檬汁同刨左芝士。係清新的頭盤。但如果多d配料會開心啲!-🆗Striploin. lunch得呢個牛或者雞胸😆另一款牛要加錢。西冷都幾厚肉的,呢個價錢非常ok。不過西冷真係偏瘦同柴。強烈建議叫medium rare…因為佢啲熟度係會增高一級,叫medium變左7成,好鞋,咬勁耐,一啲都冇油香,感覺係滿滿protein😵💫medium rare就好小小,起碼係粉嫩的。但塊扒都幾有炭香既,邊邊位會再硬啲🤪-✅✅Funghi fussili. 呢個係密d圈圈的螺絲粉咁,中間d啦位可以攝晒啲汁,同埋佢地口感都幾好,係有口感的😚松露醬好濃菇味!仲有d菇粒🤓 個醬幾杰身,好似加左啲🥔咁,有啲綿密。刨埋芝士又有鹹香。-✅✅Spicy Arrabbiata rigatoni. 呢個係辣茄醬,估唔到都幾辣,酸味都好濃🥫係越食越開胃的醬。茄醬仲有好多蕃茄仔。rigatoni比penne粗大,個窿窿塞到多d醬,適合食呢d茄醬😎 條粉淥得偏硬,但al dante,鍾意!呢個同cream的醬好有對比,可以解膩。-✅Lemon panna
✅Lemon panna cotta. 震得起的奶凍,好動L🤩 奶香味好濃郁,有青檸皮同檸檬香所以都唔會膩😋
意粉好食!扒麻麻地!不過$200人均值得原諒🫡同埋做得舒服既。可能冇食夜晚,所以絕對唔係人地咁大推🥹