2020-05-26
疫症關係,暫時冇得去日本食和牛心思思想食和牛,朋友就介紹左尚八日式燒肉店,因為可以任食和牛 刺身 一舉兩得Menu 選擇種類都算多有好多不同前菜同小食:野菜燒物、海鮮、熱食等等。來到放題點可以唔刺身呢2人或以上會送刺身拼盤(三文魚、帶子,海膽等)刺身都幾新鮮,味道鮮甜我選擇左A4和牛燒肉放題,店員會先上一碟和牛,亦寫明和牛既部位 共有六款包括: A4和牛冧、A4和牛胸腹、A4牛外腿、A4和牛三角、A4一口牛、A4和牛前肩 當你食到好鐘意既部位,可以根據紙仔再加點你喜歡食既牛部位,很貼心和牛色澤鮮紅,和牛肉質未算到很入口即融,但牛肉油脂分布得平均 咬落去有牛油香味 ,明顯見到雪花紋 肥而不膩。對我而言,A4和牛可以完全唔加任何調味料,因為食和牛最主要係食牛既原味,或者加少少鹽就已經很足夠食得太多和牛要食其他中和番,配菜我揀左海鮮(螺肉、蜆同元貝)同菇菌 (金針菇同冬菇 )海鮮鮮甜 選擇夠多,菇菌可以解油膩感飲品係自助形式有好多種類選擇,例如:果汁、汽水、茶類同健康飲品。不過雪糕選擇就較少,但主要黎食牛,配菜款式多,所以雪糕對我來講 選擇少都唔緊要。總結:用餐時間限制2個鐘,但食得好滿足。
Menu 選擇種類都算多
有好多不同前菜同小食:野菜燒物、海鮮、熱食等等。
刺身都幾新鮮,味道鮮甜
和牛色澤鮮紅,和牛肉質未算到很入口即融,
對我而言,A4和牛可以完全唔加任何調味料,因為食和牛最主要係食牛既原味,或者加少少鹽就已經很足夠 食得太多和牛要食其他中和番,配菜我揀左海鮮(螺肉、蜆同元貝)同菇菌 (金針菇同冬菇 )
海鮮鮮甜 選擇夠多,菇菌可以解油膩感
總結:用餐時間限制2個鐘,但食得好滿足。
除左和牛就有好多食物選擇 一次滿足多過願望
環境:疫症關係,座位寬敞 坐得舒服
價錢:黃金時段 (用餐時間120分鐘,以入座時計起) 19:00-22:00: $458 (另外加一服務費)