上個月foodpigss🐷🐷生日 同同事去左旺角嘅阿來食生日飯覺得唔錯 而最近又無意中發現佢喺長沙灣開左分店 所以去開順便試一試🤗首先係食左之前冇喺阿來食過嘅汁燒魷魚筒($78)估唔到都幾大份 仲幾新鮮添🙆🏻之後就食可以話係泰國菜必食嘅芒果糯米飯($58) 啲飯好夠椰汁🤤 芒果仲有一整個嘅份量 真係估唔到有咁多👍🏻 一啖糯米飯一啖甜甜嘅芒果 真係人生一大享受💃🏻而平時講海南雞飯都會聯想到新加坡菜 點知喺呢間泰式餐廳都有👅 呢個阿來海南雞飯combo($52)啲雞肉都幾嫩滑 仲冇雪藏味! 另外仲包野飲一杯 🐷🐷就揀左凍檸茶(+$2)而最後就係重頭戲 👉🏻🐷🐷最愛嘅燒豬頸肉($58)燒得岩岩好 幾好咬口 點埋個汁真係 perfect match~真係想再encore🤡