2021-12-18
手搖飲品當然人見人愛啦,而且手搖飲品已經發展到越來越多特色破壞口味而且配搭。e甚至連個名都特別過人,自從中環街市活化左同埋見咗之後當堂變為一個休閒小區,裏面除咗有好多創意手作店之外亦都有手搖店,曾經都聽過「我想和你無所事事」呢一間名夠晒長嘅手搖店,除咗個名夠長之外每杯嘢飲都真係零寫長過人,當然當中仲玩埋食字添,又有創意又有新意。乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶一-乳酸奶當然有幾健康就係人都知,配搭埋火龍果同埋芒果既健康又有益,仲可以為酸酸地嘅酸奶增添更多嘅甜味,當然味道濃郁咗唔少啦,喺底部仲有真正嘅果肉添㗎,絕對有花冇假。我捨不得你椰椰龍眼冰一-椰汁冰或者龍眼冰當然經常出現喺泰國餐廳嘅Menu度,而家只要一杯就可以滿足到兩重嘅感受。全天然無添加嘅椰奶再加上粒粒龍眼肉打磨而成,雙重甜味,雙重滋味。滿意嘅地方就係椰奶同冰絞碎左之後大大降低左直接飲椰奶可能帶嚟嘅唔舒服感覺,至於呢個嘅底部除咗有碎龍眼肉之外亦都有椰果,非常貼題。阿女凍咗啊仲着緊薄荷Oreo牛奶冰 - 顧名思義即係有薄荷同埋Oreo碎喺入面,感覺呢就好似溶緊嘅雪糕,變咗冰沙之後就即刻清爽晒,薄荷再溝牛奶本身都冇咩感覺不過思源的確有另
阿女凍咗啊仲着緊薄荷Oreo牛奶冰 - 顧名思義即係有薄荷同埋Oreo碎喺入面,感覺呢就好似溶緊嘅雪糕,變咗冰沙之後就即刻清爽晒,薄荷再溝牛奶本身都冇咩感覺不過思源的確有另一種睇法,牛奶本身味道清淡啲的確係需要有薄荷嘅存在先吊到牛奶味出嚟