2023-10-07
❀ 南蛮亭 #銅鑼灣 ❀❗️日本過江龍居酒屋 串燒出乎意料非常Juicy ❗️——————————————————嚟自東京六本木🤩採用新鮮食材,燒製出非常香口Juicy嘅串燒!設立開放式廚房,客人可以觀賞燒製過程。價錢合理,喺度把酒談歡一流👍🏻.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 前菜先至簡單前菜開始😆包括燒鱈魚棒、梅水晶芥末忌廉芝士、枝豆。必須大贊佢哋嘅芥末忌廉芝士非常出色🧀鹹鹹香香當中仲有啲水晶爆珠,好特別。鱈魚條充滿炭香,仲好重鮮魚味,用嚟點忌廉芝士或者沙律醬都得😚.☞ 串燒♥ 露筍豚肉卷 $45 ♥ 荔枝豚肉卷 $45兩款豚肉卷都比想像中出色☺️豚肉好過燒得好香口,較為乾身酥脆。而蘆筍、荔枝就非常多汁,平衡得好好。荔枝份外香甜,味道更加特別🤩.♥ 自家製雞丸串 $45免治雞肉串基本上係去居酒屋必點‼️呢間嘅雞肉造型可愛,圓轆轆好似一個波咁,啖啖肉更滿足🥰口感相對鬆軟嫩滑,有少量雞軟骨粒粒增添爽脆感,當然要配埋經典日本生蛋黃醬油。.♥ 厚切牛舌 $78♥ 雞中翼 $45牛舌厚切肥美,口感爽彈,非常香口😚而雞翼火候就恰到好處,雞皮香脆,而肉質依然能夠保持嫩滑😆.♥ 白磨菇 $28♥ 芝士翠玉瓜 $30真心讚嘆
❗️日本過江龍居酒屋 串燒出乎意料非常Juicy
❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 前菜
先至簡單前菜開始😆
包括燒鱈魚棒、梅水晶芥末忌廉芝士、枝豆。
☞ 串燒
♥ 露筍豚肉卷 $45
♥ 荔枝豚肉卷 $45
兩款豚肉卷都比想像中出色☺️
豚肉好過燒得好香口,較為乾身酥脆。
而蘆筍、荔枝就非常多汁,平衡得好好。
荔枝份外香甜,味道更加特別🤩
♥ 自家製雞丸串 $45
免治雞肉串基本上係去居酒屋必點‼️
呢間嘅雞肉造型可愛,圓轆轆好似一個波咁,啖啖肉更滿足🥰
♥ 厚切牛舌 $78
♥ 雞中翼 $45
牛舌厚切肥美,口感爽彈,非常香口😚
而雞翼火候就恰到好處,雞皮香脆,而肉質依然能夠保持嫩滑😆
♥ 白磨菇 $28
♥ 芝士翠玉瓜 $30
真心讚嘆兩款蔬菜都非常Juicy,完全係會爆汁,出色😻
尤其翠玉瓜,再加上半溶芝士,更加滋味!
平時覺得點蔬菜好戇居,但呢間真係大推🎉
——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 3.9/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.9/5
✨再訪興趣: 3.8/5
💞整體來講
覺得呢間居酒屋嘅串燒真係非常多汁,但同時非常香口,火候把握得好好👍🏻