2023-03-01
📍#韓川 (旺角)旺角通菜街27號地下♡人均消費: $552 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺今次又俾我發掘到位於通菜街嘅韓國特色小店,餐廳門口用咗霓虹燈牌,非常搶眼。且餐廳員工服務不錯,價位唔高非常親民,非常適合同朋友嚟食🤪❣️#韓川菜包五花腩💰 $128大愛+好推薦!🔥🔥呢份五花腩簡直係必點,配有二款醬汁:芥末、燒肉汁,另外亦有兩款配料:蒜蓉、洋蔥💕 仲附有生菜🥬exactly就係韓式燒肉既食法💕而且只有鐵板下亦有小蠟燭保持五花肉嘅溫度,非常貼心。五花腩我哋配左#韓式秘製魔鬼辣醬 #瘋狂辣😆 自問平時都算食得幾辣🤪 呢個瘋狂辣好惹味,又有少許後勁,我同朋友都覺得辣度剛好,未去到要瘋狂飲嘢嗰種😆 ❣#真露焗蜆💰 $118牛油味突出,蜆肉乾淨冇沙🫶🏻 配有韓國粉絲,口感彈牙煙韌~ 亦都非常入味。❣️#燒韓國生蠔 (標準size )💰$58生蠔頗肥美,外型飽滿,配上原味蒜蓉,唔會搶咗生蠔嘅鮮甜味👍🏻❣#溫泉蛋帶子芝士焗烏冬💰 $98芝士湯味道偏淡~ 烏冬彈牙,配有兩粒大大粒嘅帶子。❣️#韓國米酒💰 $100米酒都算係我最鍾意飲嘅酒之一😆 餐廳選用韓式壺+米酒碗,打卡感upupup。而我哋就揀
📍#韓川 (旺角)
旺角通菜街27號地下
♡人均消費: $552 @ 2
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
❣️#韓川菜包五花腩💰 $128
❣#真露焗蜆💰 $118
❣️#燒韓國生蠔 (標準size )💰$58
❣#溫泉蛋帶子芝士焗烏冬💰 $98
芝士湯味道偏淡~ 烏冬彈牙,配有兩粒大大粒嘅帶子。
❣️#韓國米酒💰 $100
米酒都算係我最鍾意飲嘅酒之一😆 餐廳選用韓式壺+米酒碗,打卡感upupup。而我哋就揀咗提子味嘅米酒,甜甜地,好容易入口,配五花肉食一流💕
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺