2024-12-04 552 瀏覽
今日跟同事去咗 The Forest 食午餐,真係發現新大陸!原來有間咁正嘅餐廳,居然宜家先留意到。首先講下環境,呢間餐廳嘅裝修非常有格調,同埋坐得都好舒服,非常適合聚餐。餐廳有劃分 indoor 同 outdoor 嘅用餐區,我見當日有唔少客人都選擇坐 outdoor,所以如果想享受戶外用餐,建議早少少去攞位。至於食物方面,我叫咗個 焗忌廉雞肉意粉 Lunch set,有埋蘑菇湯配蒜蓉包。蘑菇湯味道濃厚,但唔會過於腬,應該係用新鮮蘑菇打成,而唔係罐頭湯。再加上岩岩焗出嚟嘅蒜蓉包,外脆內軟,蒜香味十足,非常之好味!而焗忌廉雞肉意粉,因為係焗意粉,等咗大約15分鐘到,但唔算耐。食落去真係好Creamy,味道剛好,唔會太重。至於服務方面,啲員工都係外籍人士,非常友善,而且仲識講中文!佢哋上菜安排得好好,因為我同事叫咗普通意粉,通常焗菜會慢少少,但佢哋幫我哋安排兩道菜同一時間上,避免咗因為上菜時間唔一致,而造成佢望住我食,我望住佢食嘅尷尬情況。總括來講,今次嘅用餐體驗非常愉快,下次一定會再嚟!

總括來講,今次嘅用餐體驗非常愉快,下次一定會再嚟!
蘑菇湯
焗忌廉雞肉意粉