2022-01-04
好耐之前自己食過,印象中我係鍾意狗仔粉嘅味道。有時經過尖沙咀分店,我都會同老公講:不如搵次食下!不過有時想食粉麵,但係唔記得咗有呢個選擇。而家我哋都經常會喺旺角區食飯,發現有呢間,我哋琴晚又唔算好大胃口,一於揀間平靚正!同埋因為趕時間,只能速食,呢間唔使等位,上菜快,又可以快食完,fit晒!老公聽完我介紹,上次喺觀塘分店都食咗一次,不過竟然唔係食最馳名嘅狗仔粉,今次我就要佢一齊食$3x 就有一碗,今時今日來講,算勁抵!話晒好多名人都去食過!狗仔粉嘅質地都係我哋鍾意嘅,好似刀削麵咁,唔會滑潺潺 老公都食得落(佢唔鍾意食米線嗰種滑)嚟到呢間冇食菜脯,唔好話俾我知你食過呢間!每一碗粉都會跟一啲菜脯,不過當然唔夠食啦,我哋兩個人夾埋食咗人哋成盒仲加咗好多勁辣菜脯,不過堅係勁辣!食唔到太辣嘅,要慢慢試吓 勁辣菜脯用咗4種辣椒材料炒成,都值得一試!老公本身唔太鍾意辣,受到最近一套日劇《激辛道》影響,連辣都食到,人生有咩過唔到?!我一直喜愛辣味,就係鍾意當中嘅刺激感!大家放心 都係承受到嘅辣度仲要有小店自家煲嘅涼茶解辣、解渴、清熱我地一人各飲咗2枝1枝五花茶、1枝菊花茶其實粉仔都係得菜脯、有少少蝦乾
$3x 就有一碗,今時今日來講,算勁抵!
話晒好多名人都去食過!
嚟到呢間冇食菜脯,唔好話俾我知你食過呢間!
我一直喜愛辣味,就係鍾意當中嘅刺激感!
大家放心 都係承受到嘅辣度
仲要有小店自家煲嘅涼茶
解辣、解渴、清熱
我地一人各飲咗2枝
1枝五花茶、1枝菊花茶
其實粉仔都係得菜脯、有少少蝦乾同香菇,男人唔夠飽就再加隻鴨髀
我就食菜脯都飽晒喇!又另外叫咗8粒香辣魚蛋(對比勁辣菜脯,我直程覺得甜!)
老公上次試過上髀,佢話似胸肉,今次試下髀,佢更鍾意腿部嘅肉,佢話有好香嘅肉味。
由於我唔係太鍾意食鴨,我只係試咗一啖,不過都真係好香!
4隻燒鴨 煲足4個鐘 有埋翅
有機會我會想試吓魚肉碗仔翅