Miss Tira是,由網店做到有兩間分店,都幾厲害👍主打韓式現切提拉米蘇,口味選擇多 (約十款),而且使用零卡糖製作,食落無咁有負擔。Tiramisu有正常size $58,和一口可愛裝$12,可做散水餅。🌇裝修:簡單外賣店,門市都多口味選擇🫶泰式芒果糯米飯提拉米蘇 $12🧁最新期間限定口味🧁蛋糕內有少量糯米飯和芒果,配有椰汁和少假的芒果醬,甜度適中,有少少似芒果布甸的味🧁失望位是Tiramira以大量忌廉做主導,配少量海綿蛋糕,就好似一個極普通、極多cream的海綿蛋糕(harsh d 講可以是一個有味的忌廉蛋糕)。完全唔明點解係Tiramisu🙈,完全食唔出Tiramisu應有的味道和質感(我理解起碼有cream cheese同手指餅的平衡),🧁可愛裝份量不錯,細細件,有quota試唔同味🫶北海道豆乳丸子提拉米蘇年糕夾心 $12🧁有丸子和年糕夾心,食落煙韌,但無咩豆乳味,不甜的,感覺食緊木糠布甸......同上點解係tiramisu???🫶髒髒黑芝麻芝麻湯圓提拉米蘇 $12🧁有芝麻湯圓在中間,黑芝麻味道極濃郁,是我試的4個入面最唔甜的🫶經典原味提拉米蘇 $12🧁原味更加凸顯佢唔似

🌇裝修:簡單外賣店,門市都多口味選擇

🫶泰式芒果糯米飯提拉米蘇 $12
🧁最新期間限定口味
🧁可愛裝份量不錯,細細件,有quota試唔同味

🫶北海道豆乳丸子提拉米蘇年糕夾心 $12

🫶髒髒黑芝麻芝麻湯圓提拉米蘇 $12

🫶經典原味提拉米蘇 $12
🧁原味更加凸顯佢唔似tiramisu.....面頭個咖啡粉不能理解咁極苦......唔好食🥲

🎆整體:建議改名不叫tiramisu,起碼唔會俾到我錯誤期望(當然或者我唔知有依款tiramisu),好就是甜度適中,但太多cream了😮‍💨

附上chatgpt介紹的tiramisu:
「Tiramisu是一種源自意大利的甜點,它的名字意為“提拉米蘇”,意為“讓我振作起來”或“讓我重生”。這種甜點由多層蛋糕、香濃的馬斯卡彭芝士、咖啡、朱古力和鮮奶油製成,口感豐富,濃郁而又柔軟。傳統的Tiramisu通常是用手指餅乾浸泡在咖啡中,放在馬斯卡彭芝士和鮮奶油混合物的上層,然後再灑上一層可可粉,最後放入冰箱冷藏一段時間,以讓所有成分融合在一起。」

👅味道⭐️⭐️
📸打卡⭐️⭐️
🌃環境⭐️⭐️⭐️
💸性價比⭐️⭐️
💰人均:$20
😎Encore指數:30%
5 分鐘 (外賣自取)