2024-01-16 215 瀏覽
今次去呢間專做海南雞既餐廳係間小店,無分店,咁岩今晚係熟食中心見到就好奇試下我地三人同行, 但一致都認為晚市二人餐再加碟小菜及串燒已經可以好飽。套餐可以點兩份主食及小食另外仲會送椰子湯同飲,我地叫左一份滷水豬髀飯及香葉肉碎蛋飯,小食就叫左泰式炒通菜及加錢叫左半隻海南雞,另外再叫左疊咖哩蟹同串燒,所有食物份量好多,海南雞好滑,菜都炒得好好味,咖哩蟹同香葉肉碎飯係心食之選,我就覺得豬髀飯可以再整淋多啲就更合我口味。串燒黎講,佢燒得好香,而且外皮香脆,一啲都唔算燶,明顯係好用心燒出黎,而家食落去肉質好好,唔會太熟又唔生。咁岩撞正鋪頭開第一晚晚市,老闆仲請我地食燒蠔,當然肉質肥美,火喉剛好,值得一試

2024-01-10
  • 海南雞