偶然之下,搵到呢間餐廳,見到食評都唔錯,食物相片亦都吸引,加上又有位,所以就簡左呢間餐廳食野,抱住開心既心情去食,可惜味道都係參半,一些水準正常,一些就難食,所以每間餐廳都要一試才可下定論。【西班牙沙律】大家可以見到由粟米、蕃茄粒、青瓜粒、紫椰菜、青椒、紫洋蔥、2條類似煙仔餅而組成的沙律,另上的甜辣汁,沙律汁都幾辣,唔食得辣既人最好另外用碟上,至於呢個蔬菜沙律,本人食完一次唔會再幫襯,因為用以上既材料組成的,又何來值$118的價錢呢?我見到其他枱都食唔晒,估計應該係放棄了!【牛肉墨西哥玉米片】味道還可以,惹味,但我厭佢餡料芝士不夠,不能覆蓋每一塊都沾有,所以美中不足。【King Crab Legs Spaghetti】呢個意粉好少人叫,但我見到又蕃茄又奶油組成的醬汁,所以我想試下,味道係幾得意,有意外驚喜,有蕃茄甜味有辣味有奶油味,幾種味道集合而成,蟹肉就有鹹味,但好難開,即使有鋏,都開不成,因為蟹殼係軟身的,所以我用了餐刀鎅開佢,好牙煙架,而且食到成手都係汁液,好鬧攪!【芝士龍蝦忌廉飯】我見食評好多人都讚口不絕 又埋晒5粒星星,咁我當然就要叫啦!點知就上當了!先講龍蝦有半邊,龍蝦肉都
西班牙沙律(蔬菜)
【西班牙沙律】

牛肉墨西哥玉米片
【牛肉墨西哥玉米片】

King Crab Legs Spaghett
【King Crab Legs Spaghetti】

芝士龍蝦忌廉飯
【芝士龍蝦忌廉飯】

我見食評好多人都讚口不絕 又埋晒5粒星星,咁我當然就要叫啦!點知就上當了!先講龍蝦有半邊,龍蝦肉都彈牙既,仲有膏添,味道唔錯,但啲飯就幣家伙了,我唔知係咪廚師煮野唔得穩定,點解我果碟飯硬身到不得了,好似半熟咁,非常韌胃,食完到第二朝都未消化完,但我見有些食評讚不絕口,究竟係我唔好彩?還是食評各有出入呢?飯都食剩一半,因為太硬了,費時令胃部負荷過重。還是建議食芝士龍蝦意粉吧!
青檸蜜桃沙冰
【青檸蜜桃沙冰】

呢杯野,最唔掂,見佢好似大大杯,好抵!可惜淡某某呢!唔知係我叫左青檸味,所以淡到無論,還是本身問題,好似飲緊檸檬汁+幾粒罐頭蜜桃+沙冰,既味覺,唉…我都算唔好彩,叫左5樣野,有3樣都唔好食!浪費我既金錢。 冇下次啦!

2人食了$730

2016-08-30