2021-09-23 662 瀏覽
12點已經勁多外國人幫襯,見到有 lunch set,不收加一,而且有烤牛扒配阿根廷青醬 chimichurri sauce 😍 OMG,一定要試呀,如果鐘意食中東沙律Tabbouleh一定會鐘意呢個。我叫了三個course 的午餐 +$15 轉食牛扒。=$185。朋友叫了Angus cheese burger & fries $150 ,仲有飲品。抵!Appetizer🥗 (4/5)Wagyu san choi bao我 struggle 緊點生菜包定係飲湯,服務員話生菜包多人點,所以來了一份。正常,個汁好正,牛肉有肉汁,唔老,我嫌佢唔夠辣🌶️生菜新鮮爽脆。Main course🥩(5/5)Roaste US hanger steak 我係為了chimichurri而來的。諗起佢嘅酸甜清新己經垂涎三尺,果然無失望。Parsley, Oregano等香草草香十足,令啖啖肉嘅牛排唔會咁肥膩。微酸嘅chimichurri sauce 真係好正,令胃口大開。牛扒medium rare,切開來酒紅色的,烤得剛剛好。 外層烤得有啲焦,外焦內嫩十分可口。 濃郁的牛肉味,好腍。 仲有仲有佢個sweet

Appetizer🥗 (4/5)
Wagyu san choi bao

Main course🥩(5/5)

Sweet potato fries

仲有仲有佢個sweet potato fries,炸到外脆內軟,而且有自身嘅微甜,好滿足。salad好新鮮好爽脆。

Dessert🥧(4/5)
Apple & blueberries crumble
酸甜的組合,熱脆的 crumble ,冰火效果加球香滑幼滑嘅 vanilla ice cream,作為一個完美午餐的句號。正!

Apple blueberries crumble

Angus cheese burger🍔🍟
朋友點的漢堡,賣相也一流,patty 好厚身,好 juicy ,剛好唔會 overcook。芝士溶到剛好~正。

Angus cheese burger

Overall 呢個價錢,呢個質素,簡直超乎想像嘅享受。會翻兜

Angus cheese burger
Apple blueberries crumble