2008-11-26
之前係灣仔返工,差唔多一個禮拜食三次。每次必食牛腩飯。牛腩很淋,勁多牛味,肥瘦適中,好多時都係坑腩上,但有時水準參差,可能賣晒坑腩,咁其他部位都要賣架!所以有時會偏硬。份量永遠令你滿足。湯底超正,會獨立上,永遠保持水準,少油,重牛味及蘿蔔味,唔咸,飲得出冇落味精。冬天飲一碗包你暖晒。食過一次淨蘿蔔,充份吸收湯底味,夠甜,冇渣,份量充足,10蚊碗,抵食唯一要彈係個飯底,有時會涷,但份量又係好夠牛腩面,腩及湯上面講左,面爽口,冇任何梘水味,24蚊稍貴,相對價錢,牛腩可以多少少,但比起坊間其他牛腩面,可以話物有所值大利係我現時覺得最好食既一間牛腩,小弟未食過九記。所以冇得比較,但我好注重份量,如果一間舖既食物偷工減料,不單會有被人揾笨感覺,而且咁孤寒,咁冇誠意,d野食一定好食有限。但大利既食物份量真係冇得彈,e樣都值得比個good佢
每次必食牛腩飯。
唯一要彈係個飯底,有時會涷,但份量又係好夠