2023-08-20
💖琴日同屋企人喺尖沙咀行街,然後就嚟呢間幾受歡迎嘅西餐廳食晚餐。餐廳嘅裝潢優雅而modern,tiffany blue嘅牆身好靚,而且樓底高,空間感充足。1⃣️𝐖𝐞𝐥𝐜𝐨𝐦𝐞 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤🍸💖荔枝味清香,檸檬增添果酸,整體清新開胃,略帶酒精。2⃣️𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝🥖💖牛油香醇,口感非常絲滑,加埋片片黑松露,香氣四溢👍🏻3⃣️𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 & 𝐂𝐚𝐯𝐢𝐚𝐫 𝐂𝐫𝐨𝐬𝐭𝐢𝐧𝐢🐟 $𝟏𝟑𝟔💖海膽鮮甜嫩口,份量十足,多士香脆,配埋魚子醬更顯高貴🙌🏻4⃣️𝐔𝐒 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛𝐬🥩 $𝟓𝟔𝟖💖牛扒大大塊可以2個人share,我哋要咗五成熟,咬落肉質鮮嫩,牛味香濃,肥瘦適中;蘑菇鮮甜多汁,另外配有芥末醬同黑椒+鹽作調味。5⃣️𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢🦞 $𝟑𝟖𝟖💖龍蝦肉質彈牙,鮮味十足;意粉煮到al dente,口感爽滑,軟硬適中,加埋酸酸甜甜嘅蕃茄醬好正💯6️⃣𝐅𝐨𝐧𝐝𝐧𝐞𝐬𝐬🍹$𝟏𝟐𝟖💖包含法國無花果、日本富士蘋果汁、法國蘋果白蘭地、蛋清。酒體較為複雜飽滿,白蘭地味濃郁,加上清甜嘅果香,風味恰到好處。7️⃣𝐋𝐨𝐯𝐞 𝐒𝐨𝐧𝐠🍹$𝟏𝟐𝟖💖包含法國接骨木花酒、英國琴酒、青蘋果汁、檸檬、蛋清。酒體較為輕盈清爽,其中
1⃣️𝐖𝐞𝐥𝐜𝐨𝐦𝐞 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤🍸
💖荔枝味清香,檸檬增添果酸,整體清新開胃,略帶酒精。
2⃣️𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝🥖
💖牛油香醇,口感非常絲滑,加埋片片黑松露,香氣四溢👍🏻
💖海膽鮮甜嫩口,份量十足,多士香脆,配埋魚子醬更顯高貴🙌🏻
4⃣️𝐔𝐒 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛𝐬🥩 $𝟓𝟔𝟖
5⃣️𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢🦞 $𝟑𝟖𝟖
6️⃣𝐅𝐨𝐧𝐝𝐧𝐞𝐬𝐬🍹$𝟏𝟐𝟖
7️⃣𝐋𝐨𝐯𝐞 𝐒𝐨𝐧𝐠🍹$𝟏𝟐𝟖
💖包含法國接骨木花酒、英國琴酒、青蘋果汁、檸檬、蛋清。酒體較為輕盈清爽,其中青蘋果嘅香甜突出,女仔都啱飲。
8️⃣𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐘𝐨𝐠𝐡𝐮𝐫𝐭 𝐌𝐨𝐮𝐬𝐬𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲🫐 $𝟏𝟐𝟖
💖外層係脆皮朱古力,內裡就係藍莓慕絲+啫喱,軟腍同時又略為Q彈,加埋底部嘅麵包碎,具有豐富層次感。整體甜度適中,幾清新👍🏻
9️⃣𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐊𝐚𝐥𝐚𝐦𝐚𝐧𝐬𝐢 𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐀𝐥𝐦𝐨𝐧𝐝 𝐃𝐚𝐜𝐪𝐮𝐨𝐢𝐬𝐞🥭 $𝟏𝟐𝟖
💖芒果非常香甜,蛋糕口感creamy,presentation悅目有心思,大力推薦💯
💖職員專業而attentive,上菜順暢,賣相一流之餘又好食同飽肚。好彩我哋一早入座,到晚市時段已經接近full house 🙌🏻