2023-03-22 369 瀏覽
其實冇車行果條隊都好長,同事之前買返嚟下午茶,一試傾心。今日仲要特登行出去買,條隊勁長,好彩好快排到,但係到我哋一行幾人可以俾錢嘅時候,店員收返個朱古力味嘅牌。剩返肉鬆同埋原味。聽聞過原味麻麻哋,但係排咗隊都買埋啦。沿途行返公司佢勁香,返埋位同事仔話已經食咗兩個。因為本身係諗住買俾屋企人食嘅,就錯過咗啱啱出爐最好食嘅時間。店員好貼心,將凍咗嘅麻糬波波,點樣加熱,好有心機咁樣貼咗喺牆上面,店員叫客人可以留底。試過一次,自己買過一次,我本身唔係一個鍾意食麻糬嘅人,但係我都覺得值得去食嘅。香港人生活工作太多壓力,有時都需要一啲食物去調劑一下平衡一下。久唔久試吓唔同下午茶嘅食物,人都開心啲,病都少啲。
2023-03-22
15 分鐘 (外賣自取)
下午茶