2020-11-18 687 瀏覽
好耐無食越南野... 早幾日比我食完飯行行下街見到呢間越南小店.. 今日黎到.. 一望以為無位, 原來重有樓上... 真係好唔駛等位. 佢有套餐同埋散叫. 套餐多杯飲品.  食品都係一樣.我叫左個香茅豬扒河. 豬扒係分開上(唔怕會浸林). 重可以叫佢地走青. (走蔥同洋蔥) 重都會比碟辣椒同青檸你. 不過我本身唔食辣. 呢碟就白白浪費左. 好.. 講下個湯河. 首先個湯雖然走晒青. 但都好鮮味. 唔駛驚佢會淡而無味. 個豬扒份量都唔少. 食落去好香香茅味. 而且煎到軟硬適中, 唔會硬.啖啖肉. 好好味. 同事們全部叫生牛肉湯河. 其實重可以轉飯或檬. 試左舊生牛肉. 都係好新鮮. 好軟滑.  湯底都應該係同款.但因為有蔥同洋蔥, 所以更香. 咪睇佢一碗好似好細.食完飲埋杯飲品. 飽晒..

佢有套餐同埋散叫. 套餐多杯飲品.  食品都係一樣.
香茅豬扒河
啖啖肉. 好好味.
生牛肉湯河
 同事們全部叫生牛肉湯河. 其實重可以轉飯或檬.
但因為有蔥同洋蔥, 所以更香.

咪睇佢一碗好似好細.食完飲埋杯飲品. 飽晒..
2020-11-18
香茅豬扒河