2023-10-24 24 瀏覽
第一次食泰式火鍋同燒肉! 原來都幾好食一開始會有蝦片供應,蝦片可以點佢配既蛋黃醬,蝦片酥脆,好好食! 之後叫左個小火山經典泰豬鍋拼盤,有伊比利亞黑毛豬梅花肉、波蘭A 級無骨豬腩、手切泰式豬頸肉、 泰式豬梅花肉片。 我個人最鐘意係手切泰式豬頸肉,呢款用燒既方式最正! 而且佢有3款醬,我覺得綠綠地色個款醬最好食! 湯底就叫左2款,分別係牛骨湯同埋椰子雞湯。牛骨湯就好似平時食船面既湯底,呢款烚下D豬肉片都好入味。泰式豬梅花肉片中間有隻蛋撈均,食落肉質就更滑。呢個有2種食飯,可以放入湯底烚,又或者等到最後係板上面燒,2種風味一樣咁好食。外加左生菜同洋蔥圈,配住肉食冇咁膩,而且燒洋蔥圈係好香甜!!!甜品叫左蝶豆花芒果糯米飯,好好食,有2款,一款係蝶豆花糯米飯,一款就普通款。2款都好好食,芒果又甜!! 呢個好推介! 芝士奶蓋泰奶係我鐘意既泰奶味! 芝士奶蓋原來配落泰奶到都幾match!
第一次食泰式火鍋同燒肉! 原來都幾好食

泰式豬梅花肉片

芝士奶蓋泰奶
係我鐘意既泰奶味! 芝士奶蓋原來配落泰奶到都幾match!