2018-07-02
今日星期日假期,又是7月1日回歸記念日,同老公去睇升旗儀式,之後想去行下街,因為銅鑼灣那邊有遊行,怕人多擠迫,就去旺角吧!估不到旺角也人多,他們正觀看街頭表演,我同老公就行入比較靜d街道,行到黑布街,見到花臣車仔麵,我同老公不約而同說好耐冇食過了,於是就入去食返碗,店內地方不大,但整體雅潔,而且有樓上雅座,我們見地下有位就不上樓,這店是自助形式,首先劃好餐單,之後去收銀處比錢,待叫號數就去取餐區取食物,另外還可以用自助機自己落單,用八達通比錢,甚為方便。每張枱都放有調味料。我選了:幼麵,湯底是清湯加瑞士汁,餸有:瑞士雞翼、豬大腸、豬紅、豬皮、雲吞、咖哩魷魚,調味醬料和配料就加了沙爹醬、蔥花和榨菜。幼麵好爽口,瑞士雞翼好滑好入味。雲吞入面有爽口的蝦,豬腸洗得乾淨沒異味,夠林又入味,豬紅豬皮都夠味,湯加了沙嗲醬十分惹味!每樣餸都煮得夠味,而且在碗內擺放有序,廚師精心製作,值得一讚!大支裝可口可樂,跟餐加11元老公的油麵,蝦湯,餸選了:炸豬扒、豬軟骨、日式义燒、豬皮、雲吞、魚片頭,加了沙爹醬、炸蒜、榨菜。炸豬扒好大件,老公說又林又入味。凍奶茶:跟餐加8元
大支裝可口可樂,跟餐加11元
炸豬扒好大件,老公說又林又入味。
凍奶茶:跟餐加8元