2011-03-02
朋友們的開年飯開始,下星期還得去流浮山一趟。這家放題我已經是半年來第三次幫襯。見最近食評好像都不太好,心裡還驚是否已經跌watt了。21:00先入場平十蚊,其實差別不大又不想等的話可以21:00前入場,反正食的東西也是一樣。不過我們要等遲放工的朋友,也就無所謂。閒日關係,今日只有大約半個場的人數。唔駛等位,掂行掂入。服務:服務生都好客氣,經理做事爽手,有一檯的天花板漏水嚴重,都見佢地好快安排另一檯調俾佢。要讚幾個瘦削的侍應生,肥肥地那位女侍應。收碟積極,而且有啲送頭送尾佢地都照收,唔會話叫我地食埋先。俾鼓油、Wasabi都好快手同埋俾好多我地。食物:魚生、壽司是放題最常見的貨色。味道沒有驚喜,但也不差。算新鮮。雖然都唔係好想食飯底,但花之戀我地每人encore左一次,因為真係幾好食,同埋細細件。個牛乳煱好正,味道好濃,牛味也不錯。五個人幾乎每人都分到2-3塊牛。反而配菜就不多,來放題當然不希望吃太多配料。炸嘢唔錯,天婦羅蝦係必食。串燒都幾正,雖然離遠望入去但個師傅都好認真係燒嘢。埋單每位$170.5已包加一。飲品最正係冷熱清酒任飲。熱清酒無得剔,要問佢先有。
閒日關係,今日只有大約半個場的人數。唔駛等位,掂行掂入。
服務:
食物:
埋單每位$170.5已包加一。
飲品最正係冷熱清酒任飲。熱清酒無得剔,要問佢先有。