今晚兩個人夜晚黎左呢間,叫左一個刺身定食同丼飯定食,系連埋小食、串燒同前菜。我地7:38分點餐,到8:30時淨係上咗兩杯野飲。究竟咩刺身要煮㗎呢?前菜系味噌湯同漬物,又要煮?已經等左1個鐘,連前菜都未有,想點?到8:50,終於有小食上菜,都系每碟有兩舊,已經餓到暈。跟住刺身定食終於黎啦,個樣唔過分既,不過比$200呢度會唔會少左啲?不過算啦,有埋前菜小食都我都算啦,如果你想等1個鐘先食到既話都不妨可以黎。我比百幾蚊去啲居酒屋小店好過,portion可能仲多,等15分鐘就有得食。真系好唔明白點解食刺身都要等多過1個鐘。唔好忘記,仲有一個丼飯,9pm都未食到。究竟有幾巴閉?我問職員追下個丼飯,佢同我講:「每個客人都係等咁耐,已經煮緊。」what???!宜家唔係人地一齊等既問題。係咪如果佢地等兩個鐘代表我又要同意等兩個鐘?問題係我等左1個鐘30分鐘個丼飯都仲未食到,咩嘢都熟啦係咪啊。仲要態度咁差?職員係咪都要起碼講聲唔好意思同扮吓嘢都幫我追下個飯?算啦嗰陣我已經好嬲,淨係想食完快啲走,之後仲有野要做。到9:15pm都未上菜,真系粗口都講埋出黎。我地本身9點有野做,已經延遲左。到最後我地真係頂

真系好唔明白點解食刺身都要等多過1個鐘。

what???!

到最後我地真係頂唔順,同職員講唔食啦退錢。佢竟然仲話free我個set嘅小食,淨系收返我個餐既野飲。…….唔係啊嘛?我係咪仲要多謝返你?最後我地趕時間,都唔想拗,埋單走人就算…

我冇諗過食一個刺身飯要等成1.5hrs,刷新我既認知。upload上黎警世,唔想等1.5hrs既話夜晚千祈唔好去,同埋唔想受氣既話都唔好試,香港大把餐廳☺️