2024-07-29
由呢間餐廳開業已經留意到,但係見到啲負評寫到好差,所以久久都去試,有日終於扚起心肝,試完覺得好可能係俾人針對,睇真啲有啲負評講到幾差幾差,但相都冇張;唔知係咪佢地睇左食評,佢地有主動俾share碟,最令我覺得有人特登攪佢地嘅係,Google map嘅營業時間係晚上11點至12點,就此,我特登開左個OpenRice ac要指證下呢班人,你中傷人係唔會令自己啲野好食啲,有時間就做好自己。我都驚自己話錯人,所以喺繁忙與非繁忙時間都去過共三次先寫食評:卡邦尼意粉前味有豬油香,中段係順滑麵體,後味係洋蔥清甜,平衡到油膩感。意粉麵體微硬,可能因為個人不喜al dente,但個汁順滑配合到,不過講到正宗就絕對唔係,我理解貼近正宗應該係芝士同半熟蛋漿,而佢有忌廉變左全順滑,唔係濃厚芝士感,而且口感層次唔夠多,豬腩可一部份久煎增加口感。(冇影相,正宗卡邦尼影得唻會變一pat野,呢度OpenRice唔係open camera)三黃雞肉質嫩滑,上枱而皮保持到脆身,橙汁酸甜咸配合得宜。焗鴨肉質嫩,富鴨香,食過三次,其中一次醃得咸左少少。雞鴨伴嘅焗蔬菜有好幾款,秋葵、翠玉瓜、法邊豆、蕃茄、小西蘭花(試過有唔同配
卡邦尼意粉
三黃雞
肉質嫩滑,上枱而皮保持到脆身,橙汁酸甜咸配合得宜。
焗鴨
肉質嫩,富鴨香,食過三次,其中一次醃得咸左少少。
雞鴨伴嘅焗蔬菜
有好幾款,秋葵、翠玉瓜、法邊豆、蕃茄、小西蘭花(試過有唔同配搭,唔孤寒,大概有1份蔬菜多少少)焗透唔燶