2017-12-23
自從官塘多左工廈餐廳, 都會周圍試吓~ 因為工廈環境比較大, 一般都坐得較舒服 . 成日見附近有呢間既banner 今次终於一試 . 一出拉閘升降機內進係日本傢具區, 環境有D 似FrancFranc 既感覺 . 左邊就係餐廳部分 , 另外有一邊日本salon . 店員先安排我地坐中間位置, 可以望住傢具區,臨近X'MAS 佈置特別有氣氛 . 我地先點日式明太子蛋卷 , double chocolate , green tea latte 明太子同蛋既比例好好,切開蛋卷流左明太子出黎仲有蛋香 先呷一口Double chocolate , 好香濃幼滑 , 甜度恰到好處 , 至於green tea latte 都唔錯~厚身既綠茶味 不過兩者比較, double chocolate 較豐富味蕾 Main course 方面揀左寶雲酥焗羊架, 黑毛豬扒 . 焗羊架, medium 剛剛好 ,肉夠滑, 配埋薯蓉 , 個汁有少少黑椒, 唔錯~ 黑毛豬扒 , 係厚切既,不過略鞋. 相比下羊架較出色 . 不過有埋薄荷蘋果蓉 , 好清新 !! 整體黎講,成個用餐氣氛係舒適既, 加埋店員點左售賣既日本
左邊就係餐廳部分 , 另外有一邊日本salon .
明太子同蛋既比例好好,切開蛋卷流左明太子出黎仲有蛋香
至於green tea latte 都唔錯~厚身既綠茶味
黑毛豬扒 , 係厚切既,不過略鞋. 相比下羊架較出色 .
不過有埋薄荷蘋果蓉 , 好清新 !!
整體黎講,成個用餐氣氛係舒適既, 加埋店員點左售賣既日本香, 成個人都喺忙碌既生活靜落黎咁~