2022-09-28 16 瀏覽
好食、性價比高兼有良心嘅餐廳好難搵🥹今次終於俾我搵到!呢間餐廳位置唔算方便,但係觀塘返工嘅朋友絕對值得一試,因為刺身好新鮮,同連鎖店好唔同1. 北海道帆立丼帆立貝:竟然有3粒,仲要大大粒,冇咩渣🤩海膽:以$168呢個價錢黎講,佢俾左兩大舊我,好有鮮味,連唔食海膽嘅男朋友都話唔腥🫶🏻抵讚三文魚籽:份量唔算多,不過兩款有哂,增加個丼嘅口感💛2. 漁吉特選丼三文魚:都算鮮甜,不過比起其他,三文魚就冇咁出色油甘魚:本身麻麻地食油甘魚,但呢間嘅油甘魚食落好似吞拿魚,油脂味濃,唔腥&冇渣🥰出色鰻魚:冇磯煮鮑魚,所以店舖改左做鰻魚,🥰鰻魚冇骨,肉質有彈性,唔算鬆散,😛汁調得好味🥰魷魚、左口魚邊: 兩樣都幾爽口,好岩伴飯😌赤蝦:勁大隻,而且蝦膏味濃,肉質彈牙🫶🏻🫶🏻另外仲有海膽、三文魚子、帆立貝,個人嚟講加$20就試到咁多款🤭超抵食

1. 北海道帆立丼
帆立貝:竟然有3粒,仲要大大粒,冇咩渣🤩

三文魚籽:份量唔算多,不過兩款有哂,增加個丼嘅口感💛

2. 漁吉特選丼
三文魚:都算鮮甜,不過比起其他,三文魚就冇咁出色
魷魚、左口魚邊: 兩樣都幾爽口,好岩伴飯😌
赤蝦:勁大隻,而且蝦膏味濃,肉質彈牙🫶🏻🫶🏻