2019-07-01 935 瀏覽
已幫襯過5次私房菜,無數次去食中午飯,真的要推介一下,是一間好有內涵的食店。老闆同老闆娘殷切招待,對食物煮法有極高要求,專選新鮮食材,大埔友真係要前往一試。雖然環境是在街市內,但細小的空間充滿古典味。私房菜中的蝦,簡直冇得輸,暫時係我食過最出色嘅豉油王蝦,一定要講嘅係絕無味精,亦唔會將食材走油 真係靠師傅嘅炒功同新鮮的食材。另外不能不提係鮑魚(驚喜之作),每次將最後一口吞完,總會有失落的感覺,又要等下次私房夜才有得食了😭。300元,有4-5個海鮮,另有湯菜及咸雞( 必試),白飯任食,個人覺得幾抵食,推介過的,都讚!(私房菜一定要電話訂位,午餐要留意一星期有2天休息的,去前要check清楚)
私房菜中的蝦,簡直冇得輸,暫時係我食過最出色嘅豉油王蝦

2019-06-28