2023-03-05
奶油包難得一次「遠行」去新界北行山行完之後見時間已經唔早就食個早Dinner朋友就推介我試試係粉嶺中心既米子燒肉家一嚟叫做近火車站食完返屋企都唔會太夜米子燒肉家聽個名就知道佢係食燒肉環境係幾舒服既同隔離枱唔算好貼坐得幾舒服今次奶油包同朋友就揀左$398既放題set因為想食好D用呢個價錢任食120分鐘而D肉仲要唔係平價肉而係A4日本和牛點講都係抵啦唔講咁多睇下D肉既水準就知道冇講假野日本A4熊本和牛肉眼日本A4熊本和牛肩胛美國SRF極黑和牛三角肉澳洲M5和牛肩胛堅係好食但理所當然梗係和牛最好食啦之後就有個牛十品:包括上等牛舌、Prime牛腹肉、Prime肩胛牛肉眼、Prime牛板腱、Prime牛頸脊、Prime牛仔骨、Prime角切、特上牛柳、鮮滑牛仔、牛五花肉唔使講咁多好食就已經形容左睇完牛之後就睇下個羊架平時其他燒肉店好少會提供羊架但呢度會...滿足奶油包鍾意食羊再嚟個雞肉盛盒:入面有韓式芝士雞腿肉、辣味噌雞腿肉、岩鹽手羽、岩鹽日本雞頸肉、辣味噌日本雞頸肉本身已經好食既野加上溶左既芝士拉絲芝士配雞極好味除左肉之外仲有好新鮮既菜菜唔怕食太多肉而太油膩仲有一樣好特別既野就係甲羅燒撈啲蟹膏
行完之後見時間已經唔早
就食個早Dinner