2022-09-01 63 瀏覽
想去日本但因為疫情冇得去,唯有留喺香港食日本料理😙,所以就揾咗呢間食日本料理嘅餐廳。因為第一次嚟,唔知食乜好,侍應好好人😊推薦咗呢個極上和牛盛合套餐,有齊曬活蠔、刺身同和牛,仲有手工烏賊丸、海老丸。呢個天氣本身熱到胃口都冇😔,食個刺身生蠔,涼沁沁開下胃先🤩,加啲檸檬汁更鮮甜❤️揀咗個鰹魚昆布湯鍋,湯望落好清,但飲落好夠味😍主食有稻庭烏冬、紫蘇梅麵同醬油月見飯俾我揀🤔,但我呢個無飯不歡嘅人,果斷揀咗醬油月見飯,醬油同蛋汁撈飯簡直絕配👍🏻👍🏻份量啱啱好和牛唔洗講,一見到就知用料靚。但估唔到嘅係烏賊丸、海老丸都係手工嘅,望落去軟糯,煮咗蓬起有兩倍咁大,滿滿嘅烏賊肉,大滿足🥰🥰