2023-06-29
隱世拉麵店|📍友拉麵♡魚介拉麵♡|💰$78拉麵包含魚介粉、火炙豚肉、味玉、蔥、竹荀、海苔🧏🏻♀️餐廳提供直麵同曲麵俾客人選擇,而男朋友揀咗曲麵底👦🏻湯底香濃有鹹香,配咗3塊火炙豚肉,火炙完好香仲要好淋身份量仲要比坊間多❤️🔥味玉煮得恰到好處有流心效果🫶🏻海苔會比坊間嘅厚身,所以浸咗落湯度都唔會話好快淋,食落都好香紫菜味😋可以過一過紫菜癮!$78蚊仲要有3塊火炙豚肉好抵食🥳♡櫻花蝦拉麵♡|💰$88拉麵包含櫻花蝦🦐、火炙豚肉、味玉、蔥、竹荀、海苔。食材選用方面同魚介拉麵相近☺️所以評價同上。至於櫻花蝦方面份量多得嚟仍然保持到微脆口感鹹鮮味足,配埋我揀嘅直麵麵底食好夾🧏🏻♀️荀亦都做到脆身爽口嘅口感🫶🏻幾好食♡黃金丸(地瓜+香芋)♡|💰$28💓果然名副其實每粒都炸到金黃香噴噴🤤真係睇樣就知好食💛仲要每一粒都大大粒,一咬開入面係綿滑嘅蕃薯芋頭蓉,當中芋頭味會比較出眾🫶🏻香甜得嚟唔會甜腬而且食落唔會覺得油膩🧏🏻♀️食完之後只會想嗌多份💓♡zero♡|💰$10喺夏天食拉麵嗌返杯可樂消暑簡直係基本配套😂即刻涼爽返好多♡日本靜崗蜜柑梳打♡|💰$24🤔唔知點解拉麵店好多時都會販賣呢個牌子嘅梳打,平時飲開桃
♡魚介拉麵♡|💰$78
♡櫻花蝦拉麵♡|💰$88
♡黃金丸(地瓜+香芋)♡|💰$28
♡zero♡|💰$10
喺夏天食拉麵嗌返杯可樂消暑簡直係基本配套😂即刻涼爽返好多
♡日本靜崗蜜柑梳打♡|💰$24
🤔唔知點解拉麵店好多時都會販賣呢個牌子嘅梳打,平時飲開桃味覺得幾正🫶🏻今次試下平時比較少見啲嘅蜜柑味都幾好飲🫶🏻唔會有化學味,食住拉麵幾啖就飲哂了😂
下次有機會會試埋富士山柚子味梳打🫶🏻滿足埋收集靚杯靚樽癮🫶🏻