2023-08-14
完placement同去完grad trip,等待我嘅係成世嘅社蓄生活🥲今個月正式加入觀塘老母嘅大家庭☺️最常同同事傾嘅話題緊係「今日食乜好?」,今次食咗好多同事都話好好食嘅哈豆😋港台愛情故事,非常正宗地道嘅台灣菜🇹🇼台灣牛肉麵 $62/66(套餐)⭐️推薦⭐️食麵第一啖一定係飲湯先,入口超濃郁牛肉味🫨牛肉軟嫩入味,麵質彈牙非常掛湯👍🏻超級鍾意配菜有白蘿蔔,吸曬湯好好食🤤食到最後一滴都冇剩✌🏻台灣五寶拼盤肉燥飯 $62/66(套餐)⭐️推薦⭐️五寶包括香腸、雞翼、豆腐、貢丸同花枝丸🍲香噴噴嘅豬肉醬搭配著白飯,口感鮮嫩多汁,質地細軟。肉燥醬汁的味道濃郁,融合了大蒜、醬油、糖和其他調味料,散發著濃濃香氣🥰五個餸加埋肉燥份量好多,搭配入味滷蛋,超級豐富💕手作芋泥窩夫 $38⭐️推薦⭐️超方便可係同一間餐廳食正餐同甜品😆 當然!芋泥口感綿滑細膩,窩夫好似曲奇咁香脆🍪芋泥份量多到邊食邊跌落碟🤣lunch/tea time過嚟嘆杯咖啡食下輕食,享受下一個小小嘅metime都唔錯☺️餐廳有好多台灣電影海報同超大幅璧畫,畫得超級靚,有「那些年我們一起追的女孩」同「月老」,不過唔想騷擾到其他客人所以無影到相🙈員工上飲品
台灣牛肉麵 $62/66(套餐)
⭐️推薦⭐️
台灣五寶拼盤肉燥飯 $62/66(套餐)
手作芋泥窩夫 $38
⭐️推薦⭐️
餐廳有好多台灣電影海報同超大幅璧畫,畫得超級靚,有「那些年我們一起追的女孩」同「月老」,不過唔想騷擾到其他客人所以無影到相🙈員工上飲品嘅時候都超級細心搖匀先上😚無得去旅行住,會體嚟頂住癮先✌🏻🥹
哈豆
觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室飲品豆