2011-09-23
2011年9月3日,約左D朋友去左蝴蝶邨飲茶,點知揾左半個鐘先揾到間酒樓,一去到竟然見到個著紅色衫乸乸既男士站係酒樓門口,然後問我地幾多位我地一共10人,門口甘多人都以為要等好,點知都係等左二十分鐘,後來先知D人係坐係到傾計,都唔係等位飲茶,入到去需然唔係好大,但係都幾靚,都未坐低,個侍應就係甘問人飲咩茶,我個朋友就話:阿姐,可唔可等我地坐低先呀?妳好趕時間咩?快D叫野食啦!好肚餓呀!嘩!真誇張叫野食既紙,成檯面都係,真係花多眼亂!都係好例牌果D,蝦餃、燒賣、粉果、鳳爪、排骨、小籠包,叫到成檯都係點心!重另外叫多兩個炒粉麫,一個褔建炒飯,一個柱侯牛腩炒河。等左好耐D先有得食,問個高高地著西裝個男士,佢就話:得得得……等左半個鐘終於有得食,但係咸左D啦,個炒飯超咸呀,個廚房師傅都唔知係唔係輸左馬仔,甘重手!個牛腩河個汁好肉酸。食左個半鐘,抱住個肚去啦!
後來先知D人係坐係到傾計,都唔係等位飲茶,
我個朋友就話:阿姐,可唔可等我地坐低先呀?妳好趕時間咩?
重另外叫多兩個炒粉麫,一個褔建炒飯,一個柱侯牛腩炒河。
個牛腩河個汁好肉酸。食左個半鐘,抱住個肚去啦!