2020-02-15 74 瀏覽
好姐妹生日話要食魚生飯,四處search 之下,決定去試銅鑼灣登龍街地舖嘅豊勝手丼,電話問過冇得預約,太好了!我地最鐘意食6點半!唔駛排隊可以邊傾邊揀嘢食!餐牌樣樣丼都好吸引, 朮其成版海膽嘅丼,十分期待!🍱🦐🦀海之幸丼(油甘魚,比目魚邊,吞拿魚腩,三文魚籽,赤蝦,松葉蟹鉗,日本海膽)$328 : 淨係睇佢刺身嘅種類咁多已經加分,而且件件肥美肉厚,誠意十足!味道新鮮不馬乎,每件都各有特色!讚!連碗飯份量都好足!唯一美中不足,冇日本海膽由加拿大海膽代替,店員話因為咁會比平時多小小海膽嘅份量,抵讚!🍱🐟🐚🍚雲丹卜口丼 (原板韓國海膽+碎蔥吞拿魚腩 )$238 其實原本想點三國雲丹丼 ,即3㮔唔同海膽嘅丼,可惜都係因為冇日本同加拿大海膽,轉左食呢個加拿大海膽加碎蔥吞拿魚腩,海膽份量十足,加拿大海膽味濃厚大,大滿足,仲有舖滿全個碗面嘅碎蔥吞拿魚腩好滑完全冇筋,讚! 而且碗飯份量都好足,真係食到好飽!心思思加了一粒帆立貝 $66 ,我要求了火炙一下,雖然$66不過我下次都會再點!好大粒,一開四都好大粒!好新鮮好美味!我同好姐妹都十分滿意!已經成為我必定會再食嘅魚生丼!

我同好姐妹都十分滿意!已經成為我必定會再食嘅魚生丼!
海之幸丼
雲丹卜口丼