2024-01-05
鍾意食嘢嘅珍妮,邊度有好嘢食就會去邊度😆收到風一向好好食嘅小寧波湯圓同大圍一間甜品店-大飯糖做咗一個crossover 😎 用小寧波湯圓做左一啲甜品出嚟😎實行fusion 湯圓😆到底好唔好食?等我嚟試吓啦😚『小寧波x大飯糖』✨三色芋圓芝麻湯圓芭菲杯✨爆炸糖椰絲榛子芝麻湯圓糖不甩✨玫瑰桂花羅望子酒釀芝麻湯圓➡️首先我就試咗三色芋圓芝麻湯圓芭菲杯😆哩個甜品帶有豐富嘅口感同層次感🤤綿密嘅芝麻湯圓,入口即化,散發出濃郁嘅芝麻香氣🤤仲有紫色、黃色同白色嘅芋圓,每一粒都QQ彈牙🤤 最上層係芭菲杯,加入了鮮奶和芝麻,口感滑順,帶嚟一絲絲嘅甜蜜💕每一口都令人回味😚➡️再嚟我就食咗爆炸糖椰絲榛子芝麻湯圓糖不甩😆 哩個組合真係幾特別😚 湯圓QQ彈牙,沾滿滿滿嘅花生碎而且帶有椰絲嘅香甜味道👅食落口又會感覺到爆炸糖嘅跳彈😆口感豐富,令人愛不釋手😆除左甜品,哩度都有主食😚我地分別叫左兩個飯😗✨黑豚里脊丼飯:里脊肉保持咗肉質嘅嫩滑,帶有淡淡嘅醬油味道🤤 飯粒飽滿,口感有嚼勁,搭配上里脊肉,簡直係完美嘅組合✨溫泉蛋雞扒蔥油撈飯:雞扒煎得酥脆,肉質嫩滑多汁,搭配上一隻溫泉蛋,成個組合非常美味😗蔥油嘅香氣同雞肉嘅鮮嫩相互融
『小寧波x大飯糖』
✨三色芋圓芝麻湯圓芭菲杯
✨爆炸糖椰絲榛子芝麻湯圓糖不甩
✨玫瑰桂花羅望子酒釀芝麻湯圓
除左甜品,哩度都有主食😚我地分別叫左兩個飯😗
✨黑豚里脊丼飯:
✨溫泉蛋雞扒蔥油撈飯:
雞扒煎得酥脆,肉質嫩滑多汁,搭配上一隻溫泉蛋,成個組合非常美味😗蔥油嘅香氣同雞肉嘅鮮嫩相互融合,每一啖都令人愛不釋口🤤