呢間Lunch set真係好抵,又野飲,又前菜又有茶俾你沖黎飲。水煮牛肉麵,對我黎講係bb辣。(出去叫川菜我會叫大辣,三哥就叫糊辣既小辣個種)麵質超好,應該係手工麵?因為粗幼不一,應該係掛😅 (我最鍾意都係去元朗食生記既手拉麵,個種就真係勁彈牙,但要搭車去😵)麵質算特別,起碼我搵唔到又近自己又好味過佢既。最鍾意酸菜牛肉麵,有時撞正無餐叫或者六日都要叫,但散叫好貴,加一埋單一個麵成96蚊,雖然想食,但會係門口徘徊一下,明明成96蚊可以食其他野,係咪一定要食佢呢個種。但食N次前菜覺得超咸,兩小碟可餸一碗白飯個種,通常食一兩啖就算。凍紅棗茶好掂,通常當時只飲人參烏龍茶,紅棗茶就拎走。茶餐既擔擔麵味濃,完全bb辣都無,好油,麵唔係水煮酸菜牛個種麵,係好軟好軟個種,我平時唔叫,突然換下口味叫下。下次都唔叫,因為好油,好多花生醬咬落幾香,但都油,只食左一個牛肉係「拿」到好軟個種片走咁多先食得落,唔明點解要放咁多油,爆香啲酸菜?食落又無咩鑊氣,落一半甚至係三分之一都攪掂碗麵啦個人覺得😅只可以接受到咁既油分小籠包係偏油個啲,食完落口我會吐返出黎了了下有幾多肥豬肉個種😂😬😅食小籠包我會食返鼎泰豐,對我黎

咬落幾香,但都油,只食左一個

牛肉係「拿」到好軟個種

只可以接受到咁既油分

食小籠包我會食返鼎泰豐,對我黎講係正正常常入得口個種。(雖然我覺得鼎泰豐佢得小籠包呢一樣覺得好食,其他都衰衰地)
服務方面後生既幾好幾醒,啲呀姐有少少反應慢,但整體可以既。我貪呢度少人唔洗排隊。
我最憎排隊,通常想食某啲野會book定/計啱時間一開就到(經常做第一個客,係附近徘徊,58、9分即行過去個種🤣),或者等到唔係飯市/熱門時間先食。或者係幫襯呢啲唔會有人排既😂,要我等15分鐘以上一餐飯我寧願即走。