2017-08-19 1228 瀏覽
悠長Summer,終於有時間同仔仔去玩樂一下。難得將仔仔的課外活動左調右調,騰出2日時間去澳門來個2日1夜玩水之旅。因為有親友繼續在澳門玩樂,所以我地可以一日在新濠影匯玩水,一日在澳門銀河的天浪淘園玩水。玩完水,當然就係要Tea 一 Tea啦;依點真係新濠影匯同天浪淘園冇得比。琴日係新濠影匯,得熱狗,Pizza同汽水果D;重要大多數食物都一早賣晒,要一個Pizza分4小份比小朋友食呢,而飲品,就只有汽水。天浪淘園就唔同啦,連住多間酒店的泳池都有Pool Bar;點揀都得。而且全部都係池邊,睇住個泳池真不錯,依間重要有一半係冷氣房,就更正仔仔點的芝士漢堡同芒果沙冰,玩完水累到死,其實就食乜都好食架啦尤其係沙冰,真係一流。漢堡其實係好食架,小朋友最愛,其他堂弟見到我仔仔點的芝士漢堡,都齊齊點晒芝士漢堡呢。我點的芝士蛋糕同椰香沙冰,芝士蛋糕好味,但係椰香沙冰就差左少少,唔係好夠味。但係天氣熱,運動完晒完,就唔夠味都好好飲啦。因為係由親友房卡簽單的,所以完全唔知價錢呢,只係記得芝士漢堡大約128,因為有好大個圖係Counter,其實飲品我估大約4,50蚊啦。

銀河芝士漢堡 & 芒果沙冰

芝士蛋糕 & 椰香沙冰