我地5個人, 3位香港人及兩位日本人經係澳門做野既朋友介紹book 左呢間restaurant 食dinner 由於出面太熱而且我地行左成日的景點, 所以一坐低就order左drink , 6支macau beer 及 一支passion fruit soda & 一支 pineapple soda點知passion fruit soda 唔凍既問左老板有無介紹, 佢就話寫左係板度, 要快的order, 的野好快賣晒.朋友見到枱枱都叫蝦食而且的蝦大大隻所以咪order左一碟loh, 點知一碟4隻要成250蚊我地5個人, 唯有加多一隻啦, 好彩真係無叫錯, 好好味仲有膏的肉又厚 前菜會送一小碟 橄欖 - 咸咸"劫劫"甘上面有的香菜既物體Starter :豬耳 - 伴左的洋蔥仲有酸汁olive oil 好醒胃好香新鮮芝士 - 跟pepper & salt 食, 淡淡既奶味, 唔酥既, 好似水牛芝士甘葡國腸 - 香脆好味 , 佐酒一流Main Course :乳豬仔 - 老板推介好香脆肉好滑, 伴菜有的酸汁同olive oil 好醒胃, 薯片係自制既好味芥蘭 - 只有烚跟olive oil
點知passion fruit soda 唔凍既

前菜會送一小碟 橄欖 - 咸咸"劫劫"甘上面有的香菜既物體
Starter :
豬耳 - 伴左的洋蔥仲有酸汁olive oil 好醒胃好香
葡國腸 - 香脆好味 , 佐酒一流
Main Course :
芥蘭 - 只有烚跟olive oil ,略甜冇渣
大蝦 - 好好味仲有膏的肉又厚
牛仔肉 - 薄切的肉好嫩又有飯跟
鴨飯 - 朋友推介必吃 ! 個menu 上有寫wet or dry , 不過老板幫我地決定左, 的湯汁好濃但係一的都唔酥(我食唔到鵝/鴨/羊既酥味), 好似食意大利飯甘, 呢款我覺得最好食既

串燒魷魚 - 跟埋葡國腸串埋, 的汁係精髓一定要落, 伴菜薯仔好甜,
燒Sadin 魚 - 我見隔離個葡國人order左一碟, 真係好香, 點 vinegar 食另有一番味道, 伴菜薯仔好甜

我地另外order左兩支red wine 老板介紹, 質素唔錯, 一路食飯一路傾計真係幾好
2011-08-19
  • 鴨飯