2023-02-23 523 瀏覽
今次2023年2月18日~19日澳門兩天 hea 食遊最後一篇食評,就係路環安德魯葡撻.今次遊澳門,因為有位居住澳門嘅玄學術數大師兄揸部靚車帶我地遊山玩水兼做埋導遊,講解吓澳門歷史,有車當然去一D偏遠地區,所以今次去路環安德魯,好快到達! 以前坐巴士係坐到訓著覺!同澳門其他地方一樣,安德魯正店門口都出現人龍,比當年多人三倍! 我地行去後面分店幫襯.每次嚟澳門就好似化身成葡撻試食員,總係要試齊哂兩間葡撻先感覺不枉此行,而每次食完之後,結果都係安德魯勝出.今次亦唔例外!不論蛋味,軟滑度同外層鬆化感,都比較出色,我喜歡食甜,安德魯比瑪嘉烈甜少少,再加上今之食瑪嘉烈明顯變淡,所以距離更加被拉遠,更愛安德魯!我哩D習慣生活係超緊張嘅香港,澳門有兩處地方俾我超強嘅悠閒寧靜感,一個係三巴仔聖若瑟修院教堂,另一個就係路環海邊! 安德魯座落係路環,一邊聊天一邊美食一邊悠閒望風景,唔多願意返香港!PS : 最後感謝大師兄揸車帶我地遊山玩水! 祝大師兄身體健康!

今次亦唔例外!

葡撻