2013-10-16
今次同男朋友去左好多旅遊書推介既ALBERGUE 1601食飯,慶祝我地拍拖週年紀念早一星期,我已經上網睇有無得BOOK 定抬,估唔到竟然可以打去香港既HOTLINE,BOOK 位當日,我地7點半去到,行入條瘋堂斜巷,已經覺得好似身處葡萄牙.附近的背景已經十分迷人,門面內有一個展覽,遊客可以自由入去影相@@入面個棵樹配上燈光,吸引唔少人入去影相.我地被安排上近窗囗位置,餐廳內環境清靜,可以遠望澳門別具特色的建築,我地當日點左豬耳沙律,乳豬,鱸魚湯飯,一杯SANGRIA (橙+紅酒)同一件木棣布丁,服務員十分NICES,向我地推介餐廳出名食品.橙酒忘記影相,但十分大杯,兩個人可以SHARE 一杯,帶點甜味,易入口,(員工推介)
當日,我地7點半去到,行入條瘋堂斜巷,已經覺得好似身處葡萄牙.附近的背景已經十分迷人, 門面內有一個展覽,遊客可以自由入去影相@@入面個棵樹配上燈光,吸引唔少人入去影相.我地被安排上近窗囗位置,餐廳內環境清靜,可以遠望澳門別具特色的建築,
服務員十分NICES,向我地推介餐廳出名食品.
題外話/補充資料:
不少旅遊書會有ALBERGUE $50折扣紙,並需要在BOOK 位前講聲.同時餐廳內的員工,大多都只懂英文
大家可以POINT OUT MANU 既食品方便點菜,而餐廳附有WIFI ,有需要需要向員工查詢