2024-07-11 1870 瀏覽
澳門瘋堂斜巷有好多好靚嘅葡式建築,當中仲有活化咗成為餐廳嘅㖭🍽️!喺裏面食返餐葡國菜,享受咁有風情嘅環境,加上外籍侍應服務好好🥰,可以深度感受到澳門歐式嘅一面。.🫒前菜餐包係有咬口嘅款式🫦,配埋橄欖果蓉,橄欖味濃郁得嚟唔會太油膩,帶一啲清新。.🐙八爪魚沙律將洋蔥、瓜類、蕃茄等等嘅蔬菜切成粒粒🔪,好方便,一啖食都唔同嘅香口風味。魷魚份量較多,每片都係一大片、香香軟軟👅,口感唔錯。.🐔辣汁燒雞雞皮燒得好香脆,咬落去脆卜卜💥,雞髀食落肉質嫩身。配菜嘅薯片都係薄脆嘅類型😋,好食。辣汁係另上,超級超級辣🌶️,鍾意食辣嘅朋友可以挑戰吓!.🦆焗鴨飯每一啖裏面都食到一絲絲嘅鴨肉💕,而且鴨嘅油脂滲咗入去飯粒裏面好香。飯粒唔會似外面嘅risotto咁過硬✌🏻,啱我哋口味。配埋煙肉、葡式臘腸🐽,更加鹹香。.🍮木糠布甸好有葡式風情嘅甜品!最有特色喺呢度嘅木糠餅碎整得超級幼細🤩,食落感覺好順口,配埋忌廉濃郁滿足。.🍐砵酒燴梨梨肉整得多汁又超級軟腍😝,充滿咗酒嘅甜香味,入口即溶。.🍾Dessert Wine Flight 幾款酒都好夾甜品!Moscatel係帶有貴腐酒甜香味🍯,同甜品嘅甜味好夾。Amarguinha有
🫒前菜

🐙八爪魚沙律

🐔辣汁燒雞

🦆焗鴨飯

🍮木糠布甸

🍐砵酒燴梨
梨肉整得多汁又超級軟腍😝,充滿咗酒嘅甜香味,入口即溶。
🍾Dessert Wine Flight
幾款酒都好夾甜品!Moscatel係帶有貴腐酒甜香味🍯,同甜品嘅甜味好夾。Amarguinha有好重嘅杏仁香味🌰,我哋覺得配埋木糠布甸嘅忌廉味超夾。Ginjinha就有車厘子嘅酸甜滋味🍒,配埋甜品可以帶出果香。

🍷Sangria
調得好飲,紅酒味道本身順口,配埋生果嘅清爽、果香味🍃,好易入口。
2024-07-09