2018-06-07
食完水佬榮無咩地方可以去,亦無咩地方想去,見到 Hard Rock 就其求盅入去飲杯野就返酒店喇,佢地仲話想去 Disco 蒲見識下,都一把年紀算啦。走到 hard rock 最前面近 live band 既位置,黑媽媽又嘈到什麼都講唔到,最後大家決定坐到最後近門口靜少少。為左上網,幾個師拉加大叔出盡法寶,仲要求侍應賓賓姐姐幫忙 set 機添,半桶水的英文,驚死朕。難得朋友們一齊出黎玩聚聚頭,無得上網咪無得上囉,唔洗咁緊張架麻?怪您地中毒太深,無得上網會死咩!難得悠悠閒閒清清靜靜,來得舒服無咩感覺。Mijito 薄荷特飲,味道都幾清淡,而且唔甜,酒味同薄荷味都啖。係燈光下變左發青光,好搞笑。雖然 drinks list 上面有幾十款 cocktails,但都係唔知飲咩好,是但叫杯 mijito 飲,點知四個都叫同一樣,您地唔識叫其他架咩?Pink Magarita,飲完杯 mijito 再黎 magarita,frozen 杯邊係幾靚既,味道都係偏向清淡,酒味無甜味無,唔洗咁慳架麻?煙肉芝士焗薯皮,唔肚餓但口痕,送下酒啦。新鮮出爐熱辣辣,小心燙嘴。洒上蔥花?邊度鄉下呀?薄薄芝士幾粒煙肉
煙肉芝士焗薯皮,唔肚餓但口痕,送下酒啦。新鮮出爐熱辣辣,小心燙嘴。洒上蔥花?邊度鄉下呀?薄薄芝士幾粒煙肉襯上無肉薯皮烤得乾爽焦香,融合一齊味道不錯,料真係太少喇!阿倫埋單請飲野,多話款待。
Iphone 同 Samsung 對決燈光不足拍照,Iphone 慘敗,照片全部懵查查。安排 5 個一間房,讀書時期十幾個都無所謂,依家認真唔習慣,仲要同新朋友孖舖呀!
行程勁匆忙,夜船過澳門食晚飯再飲杯野,訓醒獨自單拖 11 點搭船返香港,琴晚仲要係上環碼頭比珍姐激親,火到想返屋企取消行程,把鬼火!
Mijito 薄荷特飲
Mijito 薄荷特飲