2014-06-24
因預先BOOK了位,所以不用等!這趟大排延席,10個人(電話說等齊人才準入內,ME還是扮晒蟹,入左去先,大家黎緊..),大排檔嘛,預左不是傾計的地方,全程你只會顧住淥和食,剝殼,催待應攞'梗',餐具,野飲,漏單追單.....,記住,我地7点15齊人,8:30要交枱!是次真係忙住食,沒有怎樣拍照1)叫了大家推薦的海鮮煲(冬陰公湯底):因沒有蟹,SO放其他海鮮,味道個人認為一般,無咩太特別,沒有大家說得那麼好味,反正大大頭虾,花甲,還有些蔬菜,然後好像沒有有什麼了..放入一個比起泰國餐廳不算正宗的冬陰公湯入面。 再試大家推薦胡椒豬骨煲:個人覺得不錯,但大家好似唔係點食,唔係顧儀態下哇, : ).但數埋真係有骨筒的好像不多呢,成舊骨多D,骨肉上有香香胡椒味,再叫D料來打個邊爐,還是不錯的~~2)另叫了獅奄,泥味較重(個人會覺得石獅美食的獅奄好食D,帶有海水的咸味,當然貴D)3)叫了小炒, 都係一般大排檔應該有的小炒或水準 京都骨:不錯!! 椒鹽九吐:正常 椒鹽豆腐:不
3)叫了小炒, 都係一般大排檔應該有的小炒或水準
京都骨:不錯!!
椒鹽九吐:正常
椒鹽豆腐:不太椒鹽,一般
炒花甲:未食,己被大家清晒,不知是否好味,應讓OK
炒通菜:正常
花雕雞煲:一般,汁太濃,蓋了花雕香味,(還是石獅的花雕雞煲好食D,當然貴D)
4)叫了雞腳,菇類,通菜,面巾,肥牛,作一般打邊爐料
叫了還算多野,埋單1250,圍返125/人
題外話/補充資料:
不適合坐!只叫餸,個半鐘,正常食野時間應該無題,但若要打邊爐,不建議,太赶!