Flames (Hung To Road)

Flames有多間分店,包括鰂魚涌、黃埔、同觀塘🧡 最近weekend去咗坐落於觀塘海濱匯嘅分店,餐廳空間感大,以木系+米白色作主調好舒服🎐 Weekend menu選擇多,有brunch例如egg benedict、沙律、意粉、pizza、fish & chips、burger等🥪🍕🍝🍔🐟𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁 ☰ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ᴍᴇɴᴜ 𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁•紅酒燴牛面肉草菇扁意粉• $𝟭𝟰𝟴🐮紅酒燴牛面味道香醇濃郁,肉質軟腍,帶有骨膠原嘅部分仲入口即溶☺️ 而且份量十足,有四大件😚 扁意粉質感未去到𝗮𝗹 𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲但都可以👌🏻 整體唔錯🧡•新鮮黑松露蘑菇薄餅• $𝟭𝟲𝟴除咗有蘑菇,仲有新鮮黑松露片✨ 加上意大利奶酪芝士忌廉同馬蘇里拉芝士,好香口🧀🍄 另外要讚下個薄餅底,外脆而內層柔軟濕潤,並帶有炭香及麵粉香氣,有正宗拿坡里披薩嘅感覺🤤另外可以加是日餐湯或沙律(+$𝟭𝟱),當日係蘑菇湯🍄,味道正常。再可以加意式咖啡或果汁(+$𝟭𝟴)𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮拉花好靚,味道帶微甜☕️🍫整體覺得食物水準達中上水平,環境舒服,價錢合理,推介👍🏻⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🐽 Overall : 8/

•紅酒燴牛面肉草菇扁意粉• $𝟭𝟰𝟴

•新鮮黑松露蘑菇薄餅• $𝟭𝟲𝟴

再可以加意式咖啡或果汁(+$𝟭𝟴)
𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮拉花好靚,味道帶微甜☕️🍫

整體覺得食物水準達中上水平,環境舒服,價錢合理,推介👍🏻

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 8/10
🐽 Revisit : Yes
Type of Meal
Lunch
2 day(s) ago 0 views
🔥🍕 觀塘Flames必食之選! 🍝😋💙忌廉湯啖啖蘑菇香味撲鼻👍🏻黑松露薯條🍟gas味好正🙌一定要再叫🍕 這次我嘗了他們家的卡邦尼pizza,餅底酥脆,餡料豐富,尤其是那濃郁的芝士和蛋汁,每一口都是滿滿的幸福感啊!🤤💕🍝 蟹肉巴馬哈芝士意粉也是必點之選!意粉煮得恰到好處,蟹肉的鮮美與巴馬哈芝士的濃郁完美結合呀😋👌💙Happy hour 一定要叫白酒啦#美食推薦 #卡邦尼pizza
🔥🍕 觀塘Flames必食之選! 🍝😋

💙忌廉湯啖啖蘑菇香味撲鼻👍🏻

黑松露薯條🍟gas味好正🙌一定要再叫

🍕 這次我嘗了他們家的卡邦尼pizza,
餅底酥脆,餡料豐富,尤其是那濃郁的芝士和蛋汁,
每一口都是滿滿的幸福感啊!🤤💕

🍝 蟹肉巴馬哈芝士意粉也是必點之選!

💙Happy hour 一定要叫白酒啦

#美食推薦 #卡邦尼pizza
  • 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉
  • 黑松露薯條
  • 卡邦尼薄餅
  • 是日餐湯
Flames係我第二次食,見到其實好多分店今次去左觀塘鴻圖道度分店食~😆入去去環境都幾浪漫☺️好適合同另一半/朋友食飯,傾計⭐️餐廳有會員系統,只要join左A la carte散叫就會有8折!!!!!😍真係好正~~~✨😋 Truffee Fries🍟 $58薯條好香脆,好重黑松露味,份量算多食西餐必叫薯條~😋 Ling Prawn Linguine 🍝$158龍蝦汁好香濃🦞,有一隻大虎蝦🍤加埋d 三文魚籽,口感好豐富意粉又可以掛汁🤤😋 Carbnara Pizza🍕 $168自家製Pizza皮係薄身😍餅底好正入面有煙肉再有流心鵪鶉蛋芝士仲可以拉絲~即叫即焗,真係不得了😆

Flames係我第二次食,見到其實好多分店
今次去左觀塘鴻圖道度分店食~😆
入去去環境都幾浪漫☺️
好適合同另一半/朋友食飯,傾計
⭐️餐廳有會員系統,只要join左
A la carte散叫就會有8折!!!!!😍
真係好正~~~✨

😋 Truffee Fries🍟 $58
薯條好香脆,好重黑松露味,份量算多
食西餐必叫薯條~

😋 Ling Prawn Linguine 🍝$158
龍蝦汁好香濃🦞,有一隻大虎蝦🍤
加埋d 三文魚籽,口感好豐富
意粉又可以掛汁🤤

😋 Carbnara Pizza🍕 $168
自家製Pizza皮係薄身😍餅底好正
入面有煙肉再有流心鵪鶉蛋
芝士仲可以拉絲~
即叫即焗,真係不得了😆

6 day(s) ago 0 views
今晚同朋友放工食晚餐,第一次嚟呢間分店,係朋友介紹嘅。餐廳位於觀塘區,對東九龍嘅上班一族好方便。環境好現代化,有啲植物裝飾,綠化感覺好舒服,而且唔吵鬧。今晚嘅餐點有湯、意粉同牛扒。湯係濃郁嘅忌廉湯,好鮮味。意粉係燒大蝦同三文魚籽龍蝦汁,大蝦又大又新鮮,同埋三文魚籽令味道更豐富。牛扒5分熟,好軟滑,配埋忌廉薯蓉,醬汁又恰到好處,唔會太濃。。。。Flames (鴻圖道)觀塘鴻圖道51號Two Sky Parc地下1號舖📞28976618。。。。。#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #多國菜# # 据扒#西式 #觀塘

Flames (鴻圖道)
觀塘鴻圖道51號Two Sky Parc地下1號舖
📞28976618

#多國菜# # 据扒#西式 #觀塘

6 day(s) ago 0 views
觀塘雖然出名食肆多,但人流更多。好多食肆都會大排長龍。最怕人多嘅我今次上網做足功課,搵到間係鴻圖道相對靜中帶旺的餐廳開餐。餐廳係鴻圖道Two sky parc地下,港鐵站步行十分鐘就到,地點非常方便。用餐時間係星期一晚上八點左右,入座時眼見都有八成滿。香辣炸雞⁸⁸香辣炸雞外皮炸得金黃香脆,雞肉肉汁豐盈,肉質嫩滑,味道濃郁。隨碟還附上香辣醬汁,味道帶微辣,食起來更滋味!燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉¹⁵⁸龍蝦汁味道鮮甜帶點甘香,意粉軟硬適中,吸收晒龍蝦汁後兩者配搭非常美味。加上有大大粒鹹香鮮味的三文魚籽,豐富了整體的口感。而燒大蝦肉質爽口彈牙,味道鮮甜,口感滿足!香煎照燒汁橙鯛魚柳 烤蔬菜 芝麻油烤粟米¹⁹⁸鯛魚柳外皮煎得金黃香脆帶點微焦,加上鹹中帶甜的照燒汁,相當惹味!而魚柳肉質鮮嫩,口感厚實。伴碟還有烤粟米、椰菜花,西蘭花等等,有營又健康!總結餐廳無論食物質素價錢份量,服務態度,環境評價都好高。係一間好值得推介嘅西餐廳。

香辣炸雞⁸⁸

燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉
香煎照燒汁橙鯛魚柳 烤蔬菜,芝麻油烤粟米
  • 香煎照燒汁橙鯛魚柳 烤蔬菜 芝麻油烤粟米
6 day(s) ago 0 views
✨Crab Meat Penne $158呢個蟹肉扁意粉真係有驚喜!細滑嘅意粉配上新鮮嘅蟹肉入口即溶每一口都似係坐緊海邊食海鮮完全療癒到我心靈✨Nduja Pizza $158薄餅底脆口配上辣辣嘅Nduja意大利辣肉醬同啱啱烤好嘅芝士真係太過癮🍕🔥✨Mango Tango Smoothie $78喺炎炎夏日冇咩可以比芒果探戈冰沙更加解渴清新嘅芒果味即刻爆發真係好舒服🥭🍹💃✨Dessert of the Day - Passion fruit Mousse Cake $78慕絲蛋糕鬆軟滑溜每一口都有百香果嘅清新酸甜味道真係令人上癮配上香脆嘅餅底同埋柔滑嘅忌廉🍰🍋😍
✨Crab Meat Penne $158
呢個蟹肉扁意粉真係有驚喜!
細滑嘅意粉配上新鮮嘅蟹肉

慕絲蛋糕鬆軟滑溜
每一口都有百香果嘅清新酸甜味道
真係令人上癮
配上香脆嘅餅底同埋柔滑嘅忌廉🍰🍋😍
預約左18:30,早左到,職員好nice繼續安排枱,之後服務都好好,會自動幫忙換碟🤍特別欣賞:水是微暖,好體貼👍🏻🥗帶子沙律$148超級新鮮沙律菜,加上少量超級新鮮藍莓,紅桑子,士多啤梨🍓令已經好嫰好軟的帶子更生色不少👍🏻🍝新鮮黑松露蘑菇扁意粉$138好濃稠的蘑菇忌廉汁包著扁意粉,再加上新鮮黒松露😍舌尖的享受🍕巴馬火腿火箭菜簿餅$168嘩!賣相靚,焗得剛好,咬下去係手工造pizza底!(我估係!😂)不是死實pizza底滿滿的超新鮮火箭菜加上巴馬火腿芝士咸香,已經好飽的我,忍不住再吃多件😍(🎀價錢全部加1噢!)

🥗帶子沙律$148

🍝新鮮黑松露蘑菇扁意粉$138
好濃稠的蘑菇忌廉汁包著扁意粉,再加上新鮮黒松露😍舌尖的享受

🍕巴馬火腿火箭菜簿餅$168

(🎀價錢全部加1噢!)

2024-05-05
2024-05-09 0 views
身為在觀塘返工的打工仔, 有時放工都想近近地happy hour🍻下食番個dinner🍴. 依間位於觀塘商業區的餐廳, 門面好多植物🪴, 入面帶點高級工業風, 晚市會較暗d燈光, 好relax的feel. 香辣炸雞🍗炸雞新鮮炸好熱辣辣, 粉漿唔厚 雞件好厚, 辣醬辣辣地好惹味!蟹肉哈馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉🍝超級多蟹肉🦀,芝士粉🧀, 加埋蕃茄忌廉汁, 個通粉十分creamy~香草紅酒汁燴牛面肉配忌廉薯蓉烤蔬菜🥩牛面肉份量都大, 煮得好淋好易入口, 有陣陣紅酒香味忌廉薯蓉, 仲有d蘑菇粒係裡面, 口感順滑仲有唔少的烤蔬菜, 營養均衡~餐廳有會員系統, 只要join左, A la carte散叫8折!!餐廳仲提供Free parking🚗, 方便駕車人士!
蟹肉哈馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉
香辣炸雞🍗
蟹肉哈馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉🍝
香草紅酒汁燴牛面肉配忌廉薯蓉烤蔬菜🥩
牛面肉份量都大, 煮得好淋好易入口, 有陣陣紅酒香味
忌廉薯蓉, 仲有d蘑菇粒係裡面, 口感順滑
仲有唔少的烤蔬菜, 營養均衡~
香草紅酒汁燴牛面肉配忌廉薯蓉烤蔬菜
2024-05-02
蟹肉哈馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉
香草紅酒汁燴牛面肉配忌廉薯蓉烤蔬菜
2024-05-08 0 views
今日係同事LAST DAY,為左同佢FAREWELL特突揀左佢至愛既餐廳之一FLAMES食FAREWELL飯,興祝佢脫離地獄。呢到環境好,好坐又可以坐耐啲吹水,最緊要係食物質素真心唔錯,好多同事都中意黎呢到食飯。我地叫左一個小食同兩個主菜,首先係芝士肉醬焗墨西哥脆片,肉醬辣辣地,上面酒滿芝士粉,咸香又香口,好岩黎番杯啤酒。跟住係燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉,呢個係我地第二次叫了,今次我覺得仲好食左,充滿我中意既芝士奶香味,大蝦又新鮮爽口,加三文魚籽,鮮味十足。最後係卡邦尼薄餅,我一直都好中意呢間PIZZA既餅皮﹐佢地既厚皮有好香發酵味同好煙靭,PIZZA既邊個個都食晒唔會淨底。
2024-05-02
餐廳環境好休閒😍燈光暗暗暗暗地樓底非常高,感覺好chill又高尚~~~價錢都唔算貴,氣氛浪漫✨燒大蝦三文魚子龍蝦汁扁意粉King Prawn Linguine $158燒大蝦份量好大隻,大蝦上面有好多新鮮三文魚籽,加上芝士同龍蝦汁好惹味!扁意粉🍝就煮得剛剛好👍🏻Shelter Chicken Wings $78想不到食西餐竟然會有避風塘雞翼!避風塘雞翼外皮香脆肉嫩,避風塘炒法又香又惹味!仲有成6大隻!Aloha Pizza $178好多大片既菠蘿同火腿,配上馬蘇里拉芝士🧀和聖馬札諾番茄,特別香口!😋Fruit Garden $68 Coke $28 Ice Apple Junice $28Fruit Garden 😋多種果汁撈埋,非常解渴清甜,又唔會太甜!仲有粒士多啤梨係面🍱餐廳: Flames (鴻圖道) (觀塘)🌟📍觀塘鴻圖道51號Two Sky Parc地下1號舖
價錢都唔算貴,氣氛浪漫✨

燒大蝦三文魚子龍蝦汁扁意粉
King Prawn Linguine $158
扁意粉🍝就煮得剛剛好👍🏻

Shelter Chicken Wings $78

Aloha Pizza $178

🍱餐廳: Flames (鴻圖道) (觀塘)
🌟📍觀塘鴻圖道51號Two Sky Parc地下1號舖

2024-05-06 0 views
觀塘chill住食住食西餐,我就鍾意來flames 🔥🍴🍕🍷最近工作壓力有點大,收工後唔想約人,就自己一個來到觀塘鴻圖道的Flames me time一下。因為好鍾意佢既手打pizza, 今次就點左我最愛的Parma pizza 🍕 $168 有好多Parma ham 同埋芝士粉同火箭菜,最重要既pizza 的軟硬適中,係我喜歡的口味,百食不厭☺️呢度環境咁好又夠chill ,當然要飲番杯先, 飲開呢度既紅酒🍷malbec $78 ,易入口得來又夾到Parma ham ,一邊食野一邊聽音樂,真係好舒適寫意,會快我便感覺煩惱壓力都減少左,所以食好野chill下係真係令人開心曬😌
2024-04-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
店鋪: Flames (鴻圖道)地址: 觀塘鴻圖道51號Two Sky Parc地下1號舖Flames係觀塘有兩間分店,分別係海濱匯同鴻圖道,而今晚我就去左近APM個間鴻圖道店,餐廳裝潢非常有格調感,係觀塘區少有的高質西餐廳👍🏻 ⭐ 意式辣肉腸薄餅🍕 $158薄餅係店內現場手工製作,即叫即焗,所以個餅底烤得非常香脆軟熟,同其他連鎖薄餅店完全不一樣,而意式辣肉腸好惹味咸香+微辣🌶️⭐ 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁長通粉🦀🧀🍅 $158蟹肉份量不少,非常大方。蕃茄忌廉醬汁酸甜酸甜,巴馬臣芝士又好邪惡👍🏻長通份就口感煙韌+掛汁。⭐ 牛油烤雜菜🥕🥦🌽 $48有椰菜花+西蘭花+甘荀+粟米仔,加左牛油烤焗真係好香!!🫶🏼⭐ House Made Dessert of the Day $78是日甜品係Cheesecake🍰賣相好靚,中間cheese🧀勁濃郁好軟滑,食落又唔會太甜。• 整體•食物: 𝟺/𝟻環境: 4/𝟻
店鋪: Flames (鴻圖道)
地址: 觀塘鴻圖道51號Two Sky Parc地下1號舖

⭐ 意式辣肉腸薄餅🍕 $158

⭐ 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁長通粉🦀🧀🍅 $158

⭐ 牛油烤雜菜🥕🥦🌽 $48

• 整體•
食物: 𝟺/𝟻
環境: 4/𝟻
2024-05-03 15 views
今個星期天氣不隱定,雷暴及大雨傾盆,令人心情悶極,美食令人忘卻煩憂。這個傍晚同朋友逛完 APM商場往海濱方向走走,路過見到一間叫Flames 餐廳,來吃個 early dinner 也不錯。一位有禮貌店員引領我們坐在窗旁位置,我和朋友點選了一份五成熟10安士肉眼扒,少許脂肪,肉質鮮嫩點些少醬汁又增多點鮮味另外有忌廉薯蓉做配菜意式辣肉腸薄餅🍕配辣沙樂美腸與馬蘇里拉芝士混合後,成就超惹味的pizza,吃到停唔到口。再來點了2杯mocktail :Flames lemonade: 將士多啤梨及芒果打成果泥混合rosemary 糖漿,製成一杯特式無酒精飲料。Fruit garden :把蔓越莓、橙、菠蘿、熱情果榨汁加入薑汽水攪拌成清新美味的飲品。有品質嘅食物及舒適寫意的空間,又多一個聚會點。😃+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

意式辣肉腸薄餅🍕配辣沙樂美腸與馬蘇里拉
芝士混合後,成就超惹味的pizza,吃到停唔到口。

再來點了2杯mocktail :

+++++++++++++++
2024-05-03 57 views
和朋友又逛到觀塘,從APM出來走幾百米就到這個人氣很旺,環境舒適的Flames啦,還可以免費停車join左membership, A la carte散叫有8折喔~ 香煎北海道帶子蔬菜沙拉🥗擺盤很精緻,帶子煎得微黃,味道不錯,我喜歡蔬菜的淡淡的油醋汁調味,還有士多啤梨🍓藍莓🫐帶子~ 健康的搭配🤩新鮮黑松露蘑菇薄餅 脆薄pizza底🍕厚厚的芝士🧀滿滿的黑松露片和蘑菇片鋪滿了整個pizza 很香~🫶🏻蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉它的口感結合了通粉的彈牙口感、蟹肉的鮮美、巴馬臣芝士的奶香和蕃茄忌廉汁的柔滑,味道豐富,很喜歡💕

香煎北海道帶子蔬菜沙拉🥗

新鮮黑松露蘑菇薄餅

蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉

• 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉
咁多間分店嚟講,so far最鍾意呢間,寬敞舒適、裝修新淨、嘢食高質,好啱同bf / gf嚟個週末浪漫date🌹😋葡式香辣燒春雞配烤蔬菜$248口感好到爆!燒得啱啱好,雞肉好嫩又多汁,再配上烤蔬菜,味道真係值得呢個價~👌燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉$158龍蝦汁好香濃,同埋三文魚籽增添咗啲豐富嘅味道!而且個意粉煮得恰到好處,有彈性又掛汁~👌澳式雞鹽薯條$48$48嘅價錢真係好抵食!雞鹽味正,薯條炸得香脆金黃,熱辣辣食好滿足PS服務都好好,環境舒適!鍾意食各國西式料理可以嚟下~📍Flames(鴻圖道)#香港西餐#flames #香港美食 #觀塘美食 #葡式香辣燒春雞配烤蔬菜#燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉#澳式雞鹽薯條
😋葡式香辣燒春雞配烤蔬菜$248
👌燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉$158
👌澳式雞鹽薯條$48
PS服務都好好,環境舒適!鍾意食各國西式料理可以嚟下~

📍Flames(鴻圖道)

#香港西餐#flames #香港美食 #觀塘美食
#葡式香辣燒春雞配烤蔬菜