三興飯店我覺得係元朗最好食嘅大排檔我經常都會叫幾個小菜返屋企食當然啦,如果你同三五知己梗係堂食正啦⋯⋯不過我想講呢,以前好鍾意去食可能因為佢太好生意啦🤪入面座位都有少少迫夾有一次呢俾個夥計倒咗啲湯落我個手袋度所以呢最後我都係揀外賣佢食物的質素真係好OK 😄🤣元朗嘅大排檔來講,算係數一數二份量都好足夠 一分錢一分貨小菜大概$100個對得起個價錢未食過嘅,就可以去試吓啦如果想坐得舒服嘅,就買外賣啦😁
三興飯店

我覺得係元朗最好食嘅大排檔

我經常都會叫幾個小菜返屋企食

當然啦,如果你同三五知己

梗係堂食正啦⋯⋯

不過我想講呢,以前好鍾意去食

可能因為佢太好生意啦🤪

入面座位都有少少迫夾

有一次呢俾個夥計倒咗啲湯落我個手袋度

所以呢最後我都係揀外賣

佢食物的質素真係好OK 😄🤣

元朗嘅大排檔來講,算係數一數二

份量都好足夠 一分錢一分貨

小菜大概$100個對得起個價錢

未食過嘅,就可以去試吓啦

如果想坐得舒服嘅,就買外賣啦

😁

外賣自取
2022-01-08 1151 瀏覽
幾個朋友想吹吹水又冇限時間,又可以啤一啤🍻呢間店舖間中都會嚟,因為份量大大份夠麻甩,而且有大排檔小炒風味,爽!環境比冬菇亭乾淨👏🏻我哋今次叫咗~鯇魚雞腳豬骨煲、椒鹽豆腐外脆內軟、小炒皇夠鑊氣、沙姜雞腳、椒鹽九肚魚~樣樣餸都送啤酒,啱曬大家!之後我哋埋咗單坐多一陣,老闆仲請我哋飲啤酒,真係好客👏🏻

之後我哋埋咗單坐多一陣,老闆仲請我哋飲啤酒,真係好客👏🏻

2021-10-16 685 瀏覽
新開分店突然是冰室,就在飯店旁邊的連舖位置,質素有,價格優惠是食後總結.如圖,HKD41 only, 大大板芝士撈一丁加趣皮雞扒加餐包加凍立克,地球上還有多少餐廳可出這價格?如圖,農汁肥瘦相間東波久肉客飯加凍奶茶只收四十八,有點質素的這道菜這個價格實在非常親民,各位自己可以親自去試試不同菜式看看是否都是可以的呢!
2021-06-04 568 瀏覽
豉椒炒蜆入邊有好多沙而且份量好少另外叫咗個四川回鍋肉當中繼續竟然唔係五花腩肉片 類似於啊隔夜燒肉嘅肉 肉質硬而且唔新鮮 回鍋肉都炒得唔好食成餐仲要多咗個炒通菜 淨係炒通菜可以食下次唔會再理 完
豉椒炒蜆入邊有好多沙
而且份量好少
另外叫咗個四川回鍋肉
成餐仲要多咗個炒通菜 淨係炒通菜可以食
下次唔會再理 完
2020-06-12 1160 瀏覽
🙌🏻黎到三興大排檔不得不食店內岀名的豬骨煲不單止,份量多,夠大份食多啲豬骨仲可以補充多啲骨膠原係唔錯的進補食品🙆🏻‍♀️連雜菜都好多🤟🏻順便可以通便😉其他小菜,份量都好多大家都可以叫餸食飯😋記得,要叫多幾個人食🐟🐥
🙌🏻黎到三興大排檔
不得不食店內岀名的豬骨煲
不單止,份量多,夠大份
食多啲豬骨仲可以補充多啲骨膠原
係唔錯的進補食品🙆🏻‍♀️

連雜菜都好多🤟🏻
順便可以通便😉

其他小菜,份量都好多
大家都可以叫餸食飯😋
記得,要叫多幾個人食🐟🐥

2019-10-24 1196 瀏覽
元朗平民晚餐, 大件夾低食價錢大眾化, 座位似打冷大排檔, 份量較多, 適合一家大小親戚朋友大聚會。火鍋超足料! 我們4人都叫不了其他火鍋配料。新鮮手打火鍋必食的響鈴新鮮脆卜卜~~他們亦提供小菜, 都是大大碟!通菜 及 炒蜆。十分惹味。飲飽食醉的一餐, 正! 適合多人聚餐
豬肚雞鍋
手打墨魚丸
響鈴
2019-06-26 694 瀏覽
<除左豬骨煲 小炒都唔錯>🔥開左好多年既三興 以前間中經過元朗都會食下 每次冬天都會點佢既羊腩煲 豬骨魚尾煲等等😍今次夏天 要點煲打邊爐真係頂唔住 所以就同朋友點下小炒 飲下啤酒 都十分唔錯👍🏻🍴沙拉骨🐷大碟沙拉骨 好多豬扒肉 豬扒有 d連骨位 口感爽滑 佢出面既沙拉醬連埋甜酸醬都好入味 十分唔錯 👍🏻🍴椒鹽九肚魚 🔥🐟九肚魚算係大條 但整得淋左少少 佢既椒鹽 辣椒炒得好入味 如果出面層茨粉再香脆 d就perfect👍🏻🍴小炒王🌿🔥間間大排檔既小炒王都唔一樣 呢個韭黃比較少 有好多脆魚蝦乾🐟🦐都算落足料 而佢既大葱同紫洋葱比較多 所以比較 juicy d 加埋彈牙魷魚🦑 魷魚整得好食 如果可以再多 d韭黃就更好 😃: 🍴奇味雞煲🐤本身天氣甘熱都諗左野唔點 不過當一味餸但唔打邊爐j兩接受到🔥 雞煲落足料 我好鍾意佢既肉係彈牙得黎切到大細適中方便食 而佢既醬汁甜辣咸都有好有層次感 十分入味 好啱要黎送飯🍚🍴煎蓮藕餅🐷🔥間間做法唔同既蓮藕餅 呢個蓮藕切碎同豬肉一齊煎 出面煎得香脆帶點咸香 帶 d蓮藕既爽口感 點埋甜酸汁 唔錯👍🏻🍴椒鹽牛坑腩 🐮呢個我次次都點 牛坑腩本身肉
<除左豬骨煲 小炒都唔錯>🔥

🍴沙拉骨🐷

🍴椒鹽九肚魚 🔥🐟

🍴小炒王🌿🔥

: 🍴奇味雞煲🐤

🍴煎蓮藕餅🐷🔥

🍴椒鹽牛坑腩 🐮
呢個我次次都點 牛坑腩本身肉質軟熟帶 d彈牙 用椒鹽炒勁入味 咬落啖啖椒鹽香 又冇蓋過牛肉味 正 🐂

🍴炸豬手🔥🐷
豬手係港式既炸豬手 切得好幼細薄身方便食 佢既豬皮炸得好香脆 豬肉醃得咸口感彈牙 連皮一齊 點埋芥末醬就 perfect 👍🏻

🍴椒鹽鮮魷 🔥🦑
大大碟鮮魷 椒鹽味炒得好香 鮮魷都算新鮮 好彈牙 佢個椒鹽夠鑊氣但冇蓋過魷魚味 係出面個粉厚左少少 但整體整得幾好 👍🏻

#中菜 #大排檔 #小炒 #蓮藕餅 #豬手 #椒鹽鮮魷 #雞煲 #沙拉骨 #小炒王

Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#三興飯店
元朗泰祥街10 至30 號盛發大廈5 號地鋪
~~~~~~~~~~~~
2019-06-19
2018-10-21 812 瀏覽
朋友介紹抵食魚煲,但實在太大,兩個人冇可能食得晒,所以叫左個細羊腩煲,280 OK啦!最掂就係好夠料,羊腩好冧,又多枝竹,配凍啤,正!看看餐牌發現好多特別菜式煲或茶,籠仔荷葉蒸蟹、豬肚雞、椒鹽三寶、咸菜豬肚粉腸、 xo豉油皇吊桶、又有好多好多種煲、仲要大大大大碟、好吸引,一定會再來!環境舒服又乾淨,啲餸又來得快,老闆娘又親切,又會介紹,冇得彈!七點後就要排隊,要食就早啲嚟啦!😋😋😋😋😋👍👍👍👍👍
2018-10-21
  • 羊腩煲