2019-06-26 694 瀏覽
<除左豬骨煲 小炒都唔錯>🔥開左好多年既三興 以前間中經過元朗都會食下 每次冬天都會點佢既羊腩煲 豬骨魚尾煲等等😍今次夏天 要點煲打邊爐真係頂唔住 所以就同朋友點下小炒 飲下啤酒 都十分唔錯👍🏻🍴沙拉骨🐷大碟沙拉骨 好多豬扒肉 豬扒有 d連骨位 口感爽滑 佢出面既沙拉醬連埋甜酸醬都好入味 十分唔錯 👍🏻🍴椒鹽九肚魚 🔥🐟九肚魚算係大條 但整得淋左少少 佢既椒鹽 辣椒炒得好入味 如果出面層茨粉再香脆 d就perfect👍🏻🍴小炒王🌿🔥間間大排檔既小炒王都唔一樣 呢個韭黃比較少 有好多脆魚蝦乾🐟🦐都算落足料 而佢既大葱同紫洋葱比較多 所以比較 juicy d 加埋彈牙魷魚🦑 魷魚整得好食 如果可以再多 d韭黃就更好 😃: 🍴奇味雞煲🐤本身天氣甘熱都諗左野唔點 不過當一味餸但唔打邊爐j兩接受到🔥 雞煲落足料 我好鍾意佢既肉係彈牙得黎切到大細適中方便食 而佢既醬汁甜辣咸都有好有層次感 十分入味 好啱要黎送飯🍚🍴煎蓮藕餅🐷🔥間間做法唔同既蓮藕餅 呢個蓮藕切碎同豬肉一齊煎 出面煎得香脆帶點咸香 帶 d蓮藕既爽口感 點埋甜酸汁 唔錯👍🏻🍴椒鹽牛坑腩 🐮呢個我次次都點 牛坑腩本身肉
<除左豬骨煲 小炒都唔錯>🔥

🍴沙拉骨🐷

🍴椒鹽九肚魚 🔥🐟

🍴小炒王🌿🔥

: 🍴奇味雞煲🐤

🍴煎蓮藕餅🐷🔥

🍴椒鹽牛坑腩 🐮
呢個我次次都點 牛坑腩本身肉質軟熟帶 d彈牙 用椒鹽炒勁入味 咬落啖啖椒鹽香 又冇蓋過牛肉味 正 🐂

🍴炸豬手🔥🐷
豬手係港式既炸豬手 切得好幼細薄身方便食 佢既豬皮炸得好香脆 豬肉醃得咸口感彈牙 連皮一齊 點埋芥末醬就 perfect 👍🏻

🍴椒鹽鮮魷 🔥🦑
大大碟鮮魷 椒鹽味炒得好香 鮮魷都算新鮮 好彈牙 佢個椒鹽夠鑊氣但冇蓋過魷魚味 係出面個粉厚左少少 但整體整得幾好 👍🏻

#中菜 #大排檔 #小炒 #蓮藕餅 #豬手 #椒鹽鮮魷 #雞煲 #沙拉骨 #小炒王

Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#三興飯店
元朗泰祥街10 至30 號盛發大廈5 號地鋪
~~~~~~~~~~~~
2019-06-19