✨唐揚炸雞✨ $88 🐤超級惹味😍外皮好香脆肉質又好juicy👍醬汁好好味😋✨壽喜燒牛肉蛋包飯✨ $113 🥚望到已好高興😂一上枱係香氣撲鼻🤤完美蛋皮一𠝹開入面就係滑溜嘅蛋漿😍壽喜燒牛肉都好香甜惹味☺️必食!💕✨炸軟殼蟹扁意粉✨ $98 🦀蟹蟹好大隻😆不過炸到有d乾😢😢😢感覺好油膩💀意粉係忌廉汁就幾好食🤩每條都掛哂汁!✨日式布甸✨ $53 🍮蛋味幾香濃☺️甜度適中質感偏硬唔算滑不過都算合格🫢✨焙茶牛乳✨ $45 ☕️❌Fail系列第一回勁淡😂😂😂無論攪勻飲定就甘飲都是無味🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️✨抹茶牛乳✨ $42 🍵❌Fail系列第二回合埋眼好似飲緊水甘😂😂😂唔好講話抹茶味❌唔明點解d奶都可以無味🤷🏼‍♀️

✨唐揚炸雞✨ $88 🐤

合埋眼好似飲緊水甘😂😂😂
唔好講話抹茶味❌
唔明點解d奶都可以無味🤷🏼‍♀️
2024-05-06 0 瀏覽
行過K11係出面見個蛋包飯個樣唔錯個裝修又幾靚咁 都諗住喺得尖沙咀 仲要K11 d野食唔會伏得去邊就諗住入去試下啦 佢個和牛蛋包飯 完全係林小小牛腩咁 得3大舊 仲勁咸仲衰過牛腩面D牛腩碟野賣$160 諗住個蛋包飯會好d蛋入面個炒飯仲衰過茶記 飯超林超咸仲有好生既紅蘿蔔洋蔥 唔知想點咁個沙冰無得跟餐 咁無計咁單叫一杯草莓沙冰🍓杯野細杯到… $48 杯野得嗰3,4啖飲晒+25跟餐 個配菜係得啲椰菜類幾塊葉又係得勁細杯野飲 真係飲得幾啖又無晒原本枱面會有2杯水 似係生水咁 有陣水喉水味…真係完全唔好食 。呢個價錢完全對唔住呢個質素囉
行過K11係出面見個蛋包飯個樣唔錯

杯野細杯到… $48 杯野得嗰3,4啖飲晒
+25跟餐 個配菜係得啲椰菜類幾塊葉
又係得勁細杯野飲 真係飲得幾啖又無晒
原本枱面會有2杯水
似係生水咁 有陣水喉水味…
真係完全唔好食 。
呢個價錢完全對唔住呢個質素囉
尋日同幾個朋友食tea,叫左份薯條同mussels share食,同時大家都有各自點甜品同飲品先到嘅係棉花糖朱古力多士(唔太記得個名),大家一齊食,叫店員俾幾份碟同餐具,先係俾左幾隻叉,但遲遲無俾碟,不過都食到,所以邊食邊等。之後到薯條同mussels,其實點都唔似係一個人食,加上我哋一行4人,正常都會跟手俾低碟同餐具,我地等左一陣都仲係無,先叫店員拎,又係叫左幾次終於有最後到各自甜品,果然又係咁,俾左布甸無俾匙羹其實都唔係咁忙,都唔明食物質素同員工態度其實ok既,就係唔夠上心呱薯條同mussels,味道唔錯,不過份量較少棉花糖朱古力多士,正常發揮,但唔知點解襯沙律菜😂布甸🍮一人叫左一個,好味!蛋味濃,最好食係佢

最後到各自甜品,果然又係咁,俾左布甸無俾匙羹
其實都唔係咁忙,都唔明

食物質素同員工態度其實ok既,就係唔夠上心呱

薯條同mussels,味道唔錯,不過份量較少

棉花糖朱古力多士,正常發揮,但唔知點解襯沙律菜😂

布甸🍮一人叫左一個,好味!蛋味濃,最好食係佢

2024-04-25 99 瀏覽
假日響K11商場經過呢間和風洋食餐廳,俾佢既日系設計吸引到,復古既木質傢具、吊燈、擺設都好有氣氛🤩🤩 睇埋Menu價錢相宜,即刻入去試試!咁岩重有梳化位😍 ❇️日式紅酒燉牛面肉蛋包飯🥩🥩🍳 推薦蛋包飯‼️上枱時店員用刀將半熟蛋慢慢𠝹開,然後淋汁。一𠝹開 半熟蛋汁即時流出,撈埋珍珠米飯好正🍚 牛肉亦好滑嫩,配埋醬汁幾惹味😋😋💕 ❇️炸軟殼蟹扁意粉🦀🍝 軟殼蟹外層炸得夠香脆,醬汁酸甜開胃 ❇️牛肉芝士漢堡🍔🍟 牛肉漢堡厚身啖啖肉夠juicy,麵包外皮烘到微脆🤤🤤 ❇️焙茶麻糬沙冰🍹 焙茶味幾濃,加埋麻糬增添口感,亦唔會好甜 整體餐廳格局舒適,食物質素和店員服務都不錯,值得推薦過來一試蛋包飯👍👍❣️

• 日式紅酒燉牛肉蛋包飯
2024-04-24 87 瀏覽
日式紅酒燉牛肉蛋包飯 見佢話係招牌菜,又收得$160咁貴,就試吓咩料。嚟嘅時候賣相唔錯,但係食落d 蛋汁又唔特別覺得有蛋香味。冇為個飯嘅味道增添層次。醬汁係預期中紅酒燉牛尾嗰種味道,但偏清淡。幾舊大大嘅牛肉就幾嫩滑,質感OK。整體嚟講,質素一般,主要係冇咩蛋香味,個汁又唔係特別出色。唔值得叫做招牌菜。炸軟殼蟹扁意粉一大隻軟殼蟹呈現喺意粉上面,賣相唔錯。蟹都炸得脆。意粉質地正常。個醬汁係忌廉蛋汁,都幾好味。紫薯奶:偏淡,唔係好似台灣嗰啲濃郁嘅紫薯鮮奶。只係鮮奶加咗啲紫薯粉,淡淡嘅味道。環境: ★★★★☆ 食物: ★★★☆☆ 推介: ★★★☆☆
日式紅酒燉牛肉蛋包飯

醬汁係預期中紅酒燉牛尾嗰種味道,但偏清淡。

幾舊大大嘅牛肉就幾嫩滑,質感OK。

日式紅酒燉牛肉蛋包飯

紫薯鮮奶

環境: ★★★★☆

食物: ★★★☆☆

推介: ★★★☆☆

炸軟殼蟹扁意粉
想試呢間日式咖啡店一段時間,之前星期六下午茶時間要排隊,今次唔洗排隊即刻試試😽🔸明太子蛋包意粉🍝 $96蛋包好有動感好鬆軟嘅感覺🤭用刀切開滑溜潘嘅蛋漿流落忌廉明太子意粉到😍 忌廉味好出,不過明太子味就弱咗少少唔係好食到🥲🔸壽喜燒牛肉蛋包飯🐮 $113蛋包飯係炒飯底簡單但好食😋 滑滑蛋包加埋燒汁好夾,甜甜嘅壽喜燒牛肉有驚喜好香牛味又夠腍😋🔸忌廉青口鍋配香草薯條🍟 $172有忌廉同牛油香嘅汁唔錯,如果有麵包點嘅話應該會好正😆 不過青口就好一般🥲 呢個可以skip。🔸岩燒芝士多士🧀 $68鬆軟嘅多士邊邊烤到香脆,中間鬆軟濕潤,上面放咗芝士同微微咸香嘅Ham,輕食之選😽飲品叫咗Iced Latte & Hot Latte☕️餐牌畫風好可愛,餐廳設計走日系咖啡店風格,坐位闊落。店員服務有啲有耐性有禮貌,部分就有待改善喇😅🐾貓奴足跡🐾🌐喫茶ちょうぼ (尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓117-118號舖
🔸明太子蛋包意粉🍝 $96
岩燒芝士多士
🔸岩燒芝士多士🧀 $68
飲品叫咗Iced Latte & Hot Latte☕️

🐾貓奴足跡🐾
🌐喫茶ちょうぼ (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓117-118號舖
2024-03-30
下午茶
壽喜燒牛肉蛋包飯
岩燒芝士多士
這間日式餐廳位於尖沙咀K11商場裡,以日式簡約風木系裝潢,地方寬敞光鮮,座位舒適,猶如置身日本似的,價錢雖然較貴,但食品有水準,是和朋友聚餐的好地方。餐廳主打的是蛋包飯,今次叫日式紅酒燉牛肉蛋包飯,切開時有蛋漿流出,牛肉軟淋,加入香濃的紅酒汁,每塊牛肉都很入味,入口即溶。蛋熟度剛剛好,半熟流心,與牛肉和飯完美配合,包住的是日式炒飯,配上腍度剛好嘅紅酒燉牛肉,賞心悅目又好味。雞皮餃是日本料理常見的熱門小吃,以雞皮取代傳統餃子皮,經油炸後,外皮金黃酥脆,內餡軟嫩多汁,雞皮油香十足,餡料亦都好飽滿,咬落口脆卜卜。夏日海洋梳打,賣相就像海洋一般,非常漂亮,打卡一流,伴勻的味道就像雪糕梳打一樣,很清涼,若在炎炎夏日飲就最適合不過了。
  • 壽喜燒牛肉蛋包飯
2024-04-16 110 瀏覽
前排約朋友出街飯聚,又係約尖沙咀,今次想食日本cafe,就揀左呢間新開 喫茶ちょうぼ 食日式料理😍😍裝修係一間好日式咖啡店☕️🩵主食:龍躍和牛漢堡蛋包飯$145 最近中意左蛋包飯,見到餐牌有所以叫尼試下,漢堡肉質香口軟腍,配上光滑漂亮既蛋,待應生會拎刀幫你介開塊蛋,雞蛋中間半熟,淋上秘製醬汁,配合軟軟的珍珠米同沙律菜,好好味😋🩵主食:大笑蝦蝦菠菜扁意粉$98菠菜扁意粉好多汁,食落又吾膩口,只係賣相全綠好奇怪,但感覺很健康🤪🤪🩵飲品:焙茶麻糬沙冰$52見到幾特別所以叫尼試下,麻糬好好味,本身係焙茶控,所以覺得好好飲,但有d細杯😛🩵飲品:冷壓蘋果汁$34朋友叫左冷壓蘋果汁,飲落都ok😙🩵甜品:日式布甸$53 係Menu見到賣相漂亮,所以叫尼試下,果然適合打卡🥰柔滑的雞蛋布甸,淋上甜甜的焦糖,食落仲好有蛋味,真係好正🤤🤤

裝修係一間好日式咖啡店☕️

🩵主食:龍躍和牛漢堡蛋包飯$145

🩵主食:大笑蝦蝦菠菜扁意粉$98

🩵飲品:焙茶麻糬沙冰$52

🩵飲品:冷壓蘋果汁$34
朋友叫左冷壓蘋果汁,飲落都ok😙

🩵甜品:日式布甸$53
2024-04-15 84 瀏覽
中午食lunch,本身係有用餐時間,不過會睇情況彈性安排,當天閒日,終終都係任我哋坐到夠🥰食物好好味,一心想試軟殼蟹扁意粉,果然冇失望.侍應嘅服務好好👍而家不斷自動自覺幫你加水嘅服務真係唔多,態度又好,值得一讚👍
2024-04-08 152 瀏覽
一直以為呢間係一間靚靚打卡日式cafe,食物未必好出色,眼見啲食物個樣同啲碗碗碟碟都係好復古嘅日式風格。但原來佢打卡得黎個蛋包飯都好好食。佢定價都偏中等偏貴,主要有蛋包飯、意粉同定食。我地叫咗個吉列豬扒同漢堡扒蛋包飯。龍躍和牛漢堡蛋包飯估唔到仲食到新年限定嘅和牛漢堡蛋包飯。上到枱,店員會等你影晒相再幫你切開,等你可以靚靚地打卡,切開晒之後會再淋番啲汁上面。本身個飯加咗啲脆肉瓜同紅蘿蔔一齊炒過,面頭果塊漢堡扒好厚好juicy,牛味都幾濃,唔洗就住就住咁送飯食,完全對得住個價錢。極厚切吉列豬扒飯吉列豬扒覺得正常發揮,又未到真係極厚。炸粉唔厚,肉質都嫩,撈埋滑蛋同個醬汁好好送飯。兩個醬汁對比我會鐘意吉列豬扒果個多啲,酸酸甜甜 ; 蛋包飯果個就普通gravy汁,唔算太濃味。餐廳menu冇set lunch,全部都散叫,今次食得太飽都冇另外再叫飲品/甜品。整體環境都算好坐,食物上枱速度都快,係一間下次都會想入食嘅餐廳。

2024-03-13
2024-03-26 145 瀏覽
大埔同銅鑼灣都有分店晚餐時段排長隊 一定要book位!主要食蛋包飯、意粉同甜品裝修同d餐具都好靚 岩打卡😂日式紅酒燉牛肉蛋包飯 ($160)店員到枱先切開個蛋包飯再淋個汁落去 個蛋都幾滑入面係炒飯底 食落都幾夾牛肉煮到好冧 好易切開都幾有牛味 另外都有d沙律伴菜整體份量幾多 味道都唔錯👍🏼特大海老蛋包飯 ($137)另一款蛋包飯 蛋包飯同上面個個基本一樣配2條特大炸蝦條 都炸得幾鬆脆入面舊蝦似係打碎左嘅蝦滑 幾彈牙配沙律醬 酸酸甜甜咁炸軟殼蟹扁意粉 ($98)好大隻炸軟殼蟹 又係炸得幾香口都幾好飯 夠味 意粉就普通番茄意粉冇咩特別 份量都唔算好多不過賣相就真係幾唔錯😎整體多人share唔同款都ok~

大埔同銅鑼灣都有分店
晚餐時段排長隊 一定要book位!
主要食蛋包飯、意粉同甜品
裝修同d餐具都好靚 岩打卡😂

日式紅酒燉牛肉蛋包飯 ($160)
店員到枱先切開個蛋包飯
再淋個汁落去 個蛋都幾滑
入面係炒飯底 食落都幾夾
牛肉煮到好冧 好易切開
都幾有牛味 另外都有d沙律伴菜
整體份量幾多 味道都唔錯👍🏼

特大海老蛋包飯 ($137)
另一款蛋包飯 蛋包飯同上面個個基本一樣
配2條特大炸蝦條 都炸得幾鬆脆
入面舊蝦似係打碎左嘅蝦滑 幾彈牙
配沙律醬 酸酸甜甜咁

炸軟殼蟹扁意粉 ($98)
好大隻炸軟殼蟹 又係炸得幾香口
都幾好飯 夠味 意粉就普通番茄意粉
冇咩特別 份量都唔算好多
不過賣相就真係幾唔錯😎

整體多人share唔同款都ok~
2024-03-25 154 瀏覽
好掛住日本 呢間喫茶店俾到我日本嘅感覺~第一次去係銅鑼灣店 俾佢海景吸引左去試想不到甘好味 😋今次試下尖沙咀店 一樣甘好味今次叫左壽喜燒蛋包飯同鰻魚玉子飯 🍛上次吃不到的巨大鰻魚玉子,今次可以吃到了~賣相味道都好好 食完還想再吃的感覺🥰壽喜燒蛋包飯仍然好好味 個汁好濃蛋好滑 一如既往高質嘅蛋包飯😋😋🥰野飲紫薯牛奶都好飲 如果可以再濃啲就更好了呢間係少有令我會想一試再試都唔會厭嘅餐廳🍴
好掛住日本 呢間喫茶店俾到我日本嘅感覺~
第一次去係銅鑼灣店 俾佢海景吸引左去試
想不到甘好味 😋今次試下尖沙咀店 一樣甘好味
今次叫左壽喜燒蛋包飯同鰻魚玉子飯 🍛
上次吃不到的巨大鰻魚玉子,今次可以吃到了~
賣相味道都好好 食完還想再吃的感覺🥰
壽喜燒蛋包飯仍然好好味 個汁好濃蛋好滑
一如既往高質嘅蛋包飯😋😋🥰
野飲紫薯牛奶都好飲 如果可以再濃啲就更好了
呢間係少有令我會想一試再試都唔會厭嘅餐廳🍴
2024-03-15 127 瀏覽
日式紅酒燴牛肉蛋包飯是間店的名牌食物、切開蛋包非常治瘉、半生熟的蛋黃流出來、加上秘製紅酒醬料、令到蛋包飯鮮美多汁、口齒留香、fried chicken 加上沙律醬令到口感層次化
2024-03-13 139 瀏覽
週日上課前約了朋友一起吃午餐。12點前到達喫茶ちょうぼ,客人不多可以直接入座。位於K11商場內的喫茶ちょうぼ,門面都可以看出是一家日系風的店。之前逛街時曾經路過喫茶ちょうぼ,下午茶時段是人潮高峰,門外有長長的人龍。除了裝潢外,喫茶ちょうぼ的Menu充滿日系插畫,非常可愛喫茶ちょうぼ的室內裝潢是最吸引我的地方,日系咖啡店的典雅風格。另外,店內座位寬敞,空間感十足,環境舒適。我點的幸福綻放花環拿鐵先來,是新年限定飲料,只有一種溫度可選。拿鐵的外觀可可愛愛的,色彩豐富,但味道非常一般。咖啡的苦澀味和草莓的酸味不是太夾朋友點了榛子交響曲,店員會到座位旁沖咖啡(就是把咖啡和奶同事倒進杯子裡)。店員沖咖啡的技巧很厲害,味道則普通。我點的鰻魚玉子蓋飯,外形超級豪華!鰻魚和玉子的味道很正常,好吃的。日本米也很正常。要是鰻魚飯可以熱一點會更好,我吃的時候只是溫溫的。朋友點的明太子蛋包意粉,外表也是非常好看。隨碟送上刀,讓我們可以自行切開蛋。蛋包煮得剛剛好,切開後滑蛋便包裹著意粉。朋友吃的時候跟我說意粉非常淡,我試了一口的確是沒啥味道,調味不足。總括而言,喫茶ちょうぼ環境滿分,是一個可以和朋友舒適地用餐聊
週日上課前約了朋友一起吃午餐。
12點前到達喫茶ちょうぼ,客人不多可以直接入座。
除了裝潢外,喫茶ちょうぼ的Menu充滿日系插畫,非常可愛
另外,店內座位寬敞,空間感十足,環境舒適。
幸福綻放花環拿鐵
我點的幸福綻放花環拿鐵先來,是新年限定飲料,只有[冰]一種溫度可選。
拿鐵的外觀可可愛愛的,色彩豐富,但味道非常一般。
咖啡的苦澀味和草莓的酸味不是太夾
榛子交響曲
店員沖咖啡的技巧很厲害,味道則普通。
鰻魚玉子蓋飯(定食)
我點的鰻魚玉子蓋飯,外形超級豪華!
鰻魚和玉子的味道很正常,好吃的。
明太子蛋包意粉
朋友點的明太子蛋包意粉,外表也是非常好看。
隨碟送上刀,讓我們可以自行切開蛋。
蛋包煮得剛剛好,切開後滑蛋便包裹著意粉。

總括而言,喫茶ちょうぼ環境滿分,是一個可以和朋友舒適地用餐聊天的好地方。
食物和飲品則有進步空間。
2024-03-03
$170.5 (午餐)
鰻魚玉子蓋飯(定食)
2024-03-12 77 瀏覽
生日個陣去食,餐廳環境好似以前日本舊式洋食餐廳裝潢,非常有氣氛,食物的碗碟與場景配合的很好,叫甜品套餐另有福袋送,內裡有個風鈴和顏料,由客人自己創作,好有意思。食物水準都達標。食環境同氛圍已值回本甜品方面都好令,好有日式感,感覺自己去左日本咁,唔似係香港另外叫左兩杯野飲,我個係手作咖啡。都好好飲
甜品方面都好令,好有日式感,感覺自己去左日本咁,唔似係香港
另外叫左兩杯野飲,我個係手作咖啡。都好好飲
  • 壽喜燒牛肉蛋包飯
  • 日式布甸