2016-04-27 2024 瀏覽
經過店外見裝修格局氣氛唔錯就入去試試 , 店面積不大 , 食品選擇不是太多 , 點左個豬手同春雞 , 豬手很好吃燒得啱啱好又唔成 , 春雞就麻麻肉好韌 , 野飲有好多啤酒選擇 , 服務員很奇怪木無表情叫佢唔應 , 落單黑口黑面好似問佢還錢咁
2016-04-05
  • 豬手
2016-02-06 1862 瀏覽
佐敦食肆林立,舊巴士總站一帶有各式各樣的餐廳,先經過見到文英街的風味餐廳很吸引!香味撲鼻而來! 若非一早約好一位好朋友去文苑街的酒吧 <德意時啤酒坊 Das Bier> 食德國鹹豬手, 否則我們已衝入文英街的餐廳幫襯嘞!德意時啤酒坊 Das Bier 店子的門面頗細,招牌又不見得出色! 就算行過了也不出奇!酒吧格局,簡約歐陸裝潢,地方細小,只有好幾張張桌子!餐牌勝在上菜快,很有效率!值得一讚!除了酒之外,還有果汁!石榴汁 $35新鮮的石榴打成果汁,清新天然,夾雜一點石榴肉,真材實料!英式炸薯角 $45香脆可口,內裡粉腍,牛油味味極濃! 足以令人食上癮!西班牙風乾火腿配凱薩沙律 $128西班牙風乾火腿油潤有光澤,入口柔軟不韌,鹹香不濃膩!我們也很滿意! 配上口感濕潤的沙律及少許酸瓜,好開胃呀!德國鹹豬手套餐 + 德國啤酒一杯 $238配上酸菜及薯仔沙律豬手先以在旋轉烤櫃解凍,烤得皮脆肉嫩!不算重口味!酒吧出品算是不錯! 連喜歡食德國鹹豬手的她也讚!其實,店子輸蝕在門面細而招牌不起眼! 加上位置格攝,行過去頗遠!

就算行過了也不出奇!
酒吧格局,簡約歐陸裝潢,地方細小,只有好幾張張桌子!
餐牌
勝在上菜快,很有效率!值得一讚!

除了酒之外,還有果汁!

石榴汁 $35
新鮮的石榴打成果汁,清新天然,夾雜一點石榴肉,真材實料!
石榴汁
英式炸薯角 $45
香脆可口,內裡粉腍,牛油味味極濃!
 足以令人食上癮!
英式炸薯角
西班牙風乾火腿配凱薩沙律 $128
 配上口感濕潤的沙律及少許酸瓜,好開胃呀!
西班牙風乾火腿配凱薩沙律
德國鹹豬手套餐 + 德國啤酒一杯 $238
配上酸菜及薯仔沙律

連喜歡食德國鹹豬手的她也讚!
德國鹹豬手套餐
其實,店子輸蝕在門面細而招牌不起眼!
 加上位置格攝,行過去頗遠!
2015-11-16
英式炸薯角
西班牙風乾火腿配凱薩沙律
德國鹹豬手套餐
2016-01-26 1184 瀏覽
之前朋友帶過我去呢間今晚再次encore還記得上次食左豬手今次就試下佢地另一款signature Grill rib eye steak prime grade USA 10 oz $240有prime grade重要成10安士都只係$240 食USA steak 可以選擇生少少要求了medium rare 外面有燒烤紋 入面依然多汁有肉味不過今晚病病地冇飲到alcoholic drinks叫左杯番石榴汁 $38甜甜地而又不會過分甜正 配上肉食更加爽快 沙律就叫左煙三文魚Caesar salad$128 個汁濃濃厚厚唔會過酸已經沙律冇苦味煙三文魚又厚身而味重不過一塊steak 點可以滿足哂我另外叫左一份美式燒排骨$148 烤得岩岩好切開肉汁豐富汁醬微酸甜有咸香調味一流不過2樣主菜的配菜也是薯條或薯角 單調左少少下次可以試pasta平衡返

之前朋友帶過我去呢間

單調左少少

下次可以試pasta

平衡返

2016-01-06 427 瀏覽
打波前吃大塊肉咸豬手 $165 配酸菜及薯仔沙律運動前後都會吃比較鹹同重味的食物, 可以補足流汗時消耗了的鹽份, 打波前要食野, 咁先有力打波都贏架, 因為未開場又準時放, 我自己一個係附近食個晚餐享受先。見佢係德國餐廳,本來想叫杯啤酒配份咸豬手,不過賽前不宜喝酒, 要落空此期望, 到嬴比賽再喝啤酒慶祝也未遲。那就先點份 美式RIBS $148 , 薯條伴碟, 個RIBS是大大份,烤到肉完全入味,  而且內裡仍鎖有肉汁哦, 醬汁是酸酸甜甜甚是開胃, 邊位帶上焦香, 那部位的肉質較實,不過又同時封存了更多醬汁精華。以沙律來計確實係少貴, 煙三文魚配凱撤沙津 $128,灑上了大量芝士碎食入口鹹味足,都富芝士味的。本身 煙三文魚都是鹹味產物, 加在一起就大濃味了。我已經充滿力量啦, 結帳後就去打波, 今日真是狀態大勇呢! Das Bier食物價錢很親民合理, 打羸了就再來暢飲吧。
打波前吃大塊肉

咸豬手 $165 配酸菜及薯仔沙律

從未去過德國,但一想起德國菜總離不開咸豬手和啤酒,吃過酒店舉辦的德國啤酒節,結果沒有留下什麼好印象。不知就裡,這晚友儕間有人興起想吃咸豬手,其餘的也沒有發表反對聲音,openrice搜尋發現這店有好幾間分店,食評不俗,就來Das Bier.店舖不算很大,有點像美式酒吧,有吧枱位置,卻沒有吧枱座位,只是因為空間有限吧!Hoegaarden Rosée酸澀味道令你差點忘記自己是在喝啤酒,特別喜歡當中不含苦味,伴隨而來就是花果香味,配搭油份較重的食物,可以減輕膩度,更何況酒精濃度只有3%,女士可以盡情放心地喝。墨西哥粟米片一般有兩種食法,平常吃到的都是以沙津作配菜伴碟,沾上香辣惹味醬汁作點綴,又是另一個食法,脆口不油膩,味道更有另一個層次,一口一片,確實是佐酒佳品。Carbonara Spaghetti芝士粉滿佈意粉,每條意粉都輕易掛上醬汁,咬下時有著奶油芝士的芳香,芝士味不單只濃郁更帶有煙肉火腿的鹹香,意粉略為軟身一點,但實屬是我喜歡的程度。德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律烤熟處理中的原隻咸豬手。皮脆肉嫩的咸豬手叫人愛不釋手,預先切好的咸豬手,吃起上來方便至極,迎合到香港人口味,咸豬手沒有太鹹,

德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律

烤熟處理中的原隻咸豬手。
皮脆肉嫩的咸豬手叫人愛不釋手,預先切好的咸豬手,吃起上來方便至極,迎合到香港人口味,咸豬手沒有太鹹,不柴不乾,豬皮炸到金黃香脆,肉質口感柔軟。酸菜及薯仔沙律沒有酸到難易入口,正好中和豬手的油膩感。
德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律
閒時舉杯暢飲,又肉又酒,也不為過。
2016-01-01 328 瀏覽
係平安夜晚買左戲飛係Element睇戲,無訂位確實好難搵到位食野,所以就同朋友一齊行番去渡船街果頭搵好野食。其實渡船街真係有好多好野食,有選擇困難症既我地,真係唔知點揀,最後好隨意入左間德國餐廳食豬手同雜腸。朋友見到門口既雜腸覺得吸引,而我就俾豬手吸引左,所以我地就決定一試。落完order就豬手先上,皮脆到咬落去都聽到聲,肉都嫩滑,加埋一齊放入口,十分不錯。碟邊配上薯蓉同酸菜,就有D失色,薯蓉都尚算可以,而酸菜先係成個dish既靈魂,可惜就唔係正宗既德國酸菜,十分中國feel,又唔酸,放係豬手旁真係有d失色,因為牡丹雖好,但都需要綠葉扶持。之後上雜腸,一共有四款,全部都係豬或豬溝羊既腸,個人比較喜歡黑胡椒腸,少少辣味帶番肉味,不錯!相反朋友比較鍾意芝士腸,咬落去都feel到有汁“支”出來,芝士味都重。相中最長果隻,相信係豬溝羊,但可惜唔太吸引,味道都一般,而最尾一種就更加分唔到係咩腸,亦不太吸引。店內得一人管理,由落單到上菜到倒酒到埋單,都係佢一個人,店鋪細細,但都可以handle到。

Pork knuckle
Sausages platter
2015-12-24
平安夜
Pork knuckle
2015-12-30 252 瀏覽
去完圓方食肆唔啱食誤打誤撞搵到呢間正嘢 主打扒同豬手見到佢個rib eye steak $240好似好正即刻order另外朋友想食bbq rib $148係嘢食上之前當然係order drink食呢D嘢緊係飲下beer見到有hoagraden rose $48 粉紅色又幾靚wo所以叫杯試下顏色幾靚果然好重玫瑰花味不過飲落甜甜地反而有D似濃味牌jolly shady似乎適合女仕飲多D所以飲完改返飲正常牌hoagraden到主菜了Steak叫左medium 伴菜有即炸薯角及燒翠肉瓜廚師手藝不錯真係正式medium內裏依然粉嫩而且不會太乾切完肉汁豐富入口肉味濃烈經驗美國牛扒味道另外ribs燒得香口而且十分入味Bbq sauce 甜而香口 令ribs更惹人進食伴菜的酸菜更畫龍點睛酸酸地令人胃口大增食完一件又一件好快就消㓕左全份果然小店的美食更吸引我係圓方一定找不到這種感覺
去完圓方

食完一件又一件好快就消㓕左全份

果然小店的美食更吸引我

係圓方一定找不到這種感覺

2015-11-24 489 瀏覽
Today Sindy 帶我去佐敦Das Bier 吃德國豬手,心情超開心, 没有比這更開心,呢間餐廳雖然是小店,但店主招呼一流,第一時間一定是要吃這隻德國咸豬手配酸菜薯仔沙律,我們要了2杯Hoegaarsden rose!咸豬手果然熱辣辣送上,真的香噴噴又脆卜卜,放入口中,脆口中又很滑,真的很有口感! 我和Sindy 也停不了口!Hoegaarsen rosee 有甜美清香的花香,甜甜香香! 最適合我們女孩子喝,這杯花香喝了一口,真的很舒服!原來啤酒配豬手,真的可以很relax !  Sindy and I feel so satisfaction tonight !
2015-11-23
  • 德國咸豬手配酸菜薯仔沙律
2015-11-20 66 瀏覽
上個星期—晚上,和好友—起去佐敦文苑道的德意時啤酒坊Das Bier吃德國咸豬手,我和朋友约好在這餐廳見. 我還是第一次去,由佐敦地鐵站走去餐廰用了差不多15分鐘的時間,交通不算方便。 餐廳的門口不顯眼。地方也不大,只有不到10張桌子。有幾位外藉客人坐在里面. 餐廳的裝修有歐洲的特色。很簡單,但不豪華。有酒吧,門口有個玻璃櫃,有幾只咸猪手放在里面解凍。我們両人點了餐廳的王牌德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律+德國啤酒一杯。上菜的時間很快。豬手外面香脆, 切開後中間的肉很實, 但不乾. 酸菜也開胃. 雖然比不上我在德國吃過的豬手中間那麼嫩, 但也不錯  。啤酒味道清淡。沙律+火腿的份量不小,炸薯角很香口 很多時候薯角放到最後吃已經不脆, 這次完成沒有這個問題, 令人喜出望外.

餐廳的門口不顯眼。
咸豬手解凍
德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律+德國啤酒一杯.

啤酒味道清淡。
沙律+火腿的份量不小,
西班牙風乾火腿配凱撒沙律
炸薯角很香口
英式炸薯⻆
2015-11-09
用餐優惠
試食活動
  • 炸薯角
2015-11-13 373 瀏覽
Happy Friday 又可以搵野食今次我就揀左去食德國食,因為唔記得左訂位境舒服又寧靜 再配合埋柔和既燈光真適合談心店員話而家入得,不過到8.30就要交枱德國腸併~ 德國腸肉質好嫩好滑好入味.肉汁好多十分彈牙,唔會燒到乾哂~入口不會太鹹和肥膩,味道適中呢個Short ribs切果下細細力一刀已經知佢好食燒到岩岩好肉質細嫩,牛味濃,有好多骨膠原, 都好lem口,加埋個balsamic sauce平衡番肉既油膩體黎講...真系吾錯! 環境食物服務一流
Happy Friday 又可以搵野食
今次我就揀左去食德國食,因為唔記得左訂位
境舒服又寧靜 再配合埋柔和既燈光真適合談心

店員話而家入得,不過到8.30就要交枱
入口不會太鹹和肥膩,味道適中
呢個Short ribs
切果下細細力一刀已經知佢好食

燒到岩岩好
肉質細嫩,牛味濃,有好多骨膠原, 都好lem口,
加埋個balsamic sauce平衡番肉既油膩
體黎講...真系吾錯! 環境食物服務一流
2015-10-24 352 瀏覽
每個星期五都會同朋友飲野放鬆下,最好去酒吧 食吓嘢、見呢度比較清靜,晚上嚟食飯傾吓計,啤返兩杯打發時間.佐敦的 Das Bier 店舖不算大, 只有 6 張桌一杯hoegaarden rosee 有少少果汁嘅味道,而且酒精味唔算好重好清涼.美式燒排骨美式燒排骨以薯條墊底,香烤味道極香。排骨的肉質甚嫩,切落去已經感覺到肉質好淋挺,很方便吃。一啖咬下非常嫩滑略嫌油膩左啲,  配上濃郁的燒烤汁使燒排骨味道更為惹味。新鮮炸好的薯條份量十足,又熱又脆。德國腸併,肉汁超多!!JUICY~~~剛出爐時, 外皮酥脆, 肉質細嫩滑口, 味道酥而微鹹好好味.配上酸菜同薯角, 每種香腸都有特別調味~外皮酥脆,一咬芝士香腸,芝士就爆出~
佐敦的 Das Bier 店舖不算大, 只有 6 張桌

烤咸豬手
2015-10-14 364 瀏覽
突然身痕想拎好姊妹Happy Hour 暢談一翻,來到了渡船角的德國菜小店,啤酒,德國香腸,Happy Hour,很對味呢~店面不大,就這樣放兩個餐牌在門口,不太顯眼,店內大概只有十張以內的餐檯,小店格局,甫坐下,店員便隨即遞上餐牌,先點啤酒目的是Happy Hour,當然先點啤酒了,一人一杯,分別是Furstenberg Hell和Hoegaarden Rosee,前者麥味較重帶點甜味,後者則是甜度強勁的紅桑子味道加上Hoegaarden獨有的花香,愛甜的女生應該很喜歡先來了意大利巴馬風乾火腿:份量蠻大的,亦不算太咸,每人大約有5-6片,而百多元來說算了不錯,去城市超級買也差不多價錢罷了德國香腸拼盆:啤酒+香腸+豬手=德國菜,至少我是這樣認為的,香腸絕對是很重要的一環,點了這個拼盆,有5條不同的香腸,其中比較特別的是芝士腸和羊肉腸,芝士腸咬開後有芝士緩緩流出,一口腸一口啤酒,很爽~另外有甜甜的HONEY MUSTARD SAUCE點,不錯德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律:我自己本身不太愛吃豬手,最多會吃外面的皮,因為一般豬手的肉都比較乾和鞋,但友人很愛,那就試一試吧上檯時已經起骨加切好一件
啤酒,德國香腸,Happy Hour,很對味呢~
店面不大,就這樣放兩個餐牌在門口,不太顯眼,
店內大概只有十張以內的餐檯,小店格局,
甫坐下,店員便隨即遞上餐牌,先點啤酒
啤酒
目的是Happy Hour,當然先點啤酒了,
愛甜的女生應該很喜歡
意大利巴馬風乾火腿
先來了意大利巴馬風乾火腿:
份量蠻大的,亦不算太咸,每人大約有5-6片,
而百多元來說算了不錯,去城市超級買也差不多價錢罷了
德國香腸拼盆
德國香腸拼盆:
啤酒+香腸+豬手=德國菜,至少我是這樣認為的,
香腸絕對是很重要的一環,點了這個拼盆,
有5條不同的香腸,其中比較特別的是芝士腸和羊肉腸,
芝士腸咬開後有芝士緩緩流出,一口腸一口啤酒,很爽~

另外有甜甜的HONEY MUSTARD SAUCE點,不錯
德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律:
我自己本身不太愛吃豬手,最多會吃外面的皮,
因為一般豬手的肉都比較乾和鞋,
但友人很愛,那就試一試吧

上檯時已經起骨加切好一件件,非常細心,
份量仍然蠻大的,足夠3個人吃,
豬皮炸得很脆,又不算很濃味,
配啤酒真是一流,就當成是日式燒豬皮來吃吧,呵呵
意大利巴馬風乾火腿
德國香腸拼盆
2015-10-09 424 瀏覽
人越大,總是越忙,與朋友亦變得聚少離多。突然又已一年,祈望再會面舊朋友,但想不到這次相聚,是因為好友遇上了煩惱。足膝長談的前奏,在這就近的德國餐廳開始。 餐廳靠近柯士甸地鐵站,離熱鬧的油尖旺區較遠。而且我們來到的時候人客亦不多,反而更適合我們談「心」。 餐廳不大,餐桌和餐椅的配置十分簡單,但裝飾甚為用心。餐廳左邊的黑板有棧鬼和色彩繽紛的粉筆字,寫著是日的廚師推介。而右邊則有時尚的板畫,靠近右下角的「Keep Calm and Drink Beer」便是我的最愛! 吃德國菜談心,當然要啤一啤。雖然德國啤酒或許會更正宗和相配,但酷愛黑啤的我們還是各自點了一杯Guinness Surger。一如以往,Guinness的黑啤味道醇厚,微甜中帶苦,經烘烤的麥味別有一番風味!而餐廳用了起泡機為Guinness Draught製造湧泉的效果,外觀更吸引之餘,白泡的味道亦更為突出。我們先點了一客煙三文魚配凱撒沙律作頭盤。煙三文魚和生菜均十分新鮮,麵包粒則口感爽脆,而且有少量的酸瓜,味道開胃!  沙律灑上的芝士粉雖帶出濃濃的芝味,但減少一點,整體的味道或會清新一點。先上枱的主菜是美式燒排骨。燒排

Guinness Surger
煙三文魚配凱撒沙律
美式燒排骨
先上枱的主菜是美式燒排骨。燒排骨以薯條墊底,賣相吸引,同時兩者份量亦不少。排骨的肉質甚嫩,挺容易就可以把它的骨肉分離,很方便吃。濃郁的燒烤汁使燒排骨變得惹味,而新鮮炸好的薯條又熱又脆,更是驚喜之作!
德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律
我們同時也點了傳統的德國名菜:烤咸豬手。豬手的外皮被烤至脆卜卜的程度,但又不會太乾太硬。與烤排骨相比,豬手的肉質更嫩更腍,而且肥瘦適中,口感甚佳!略咸的豬手配上芥末醬,味道更為惹味。而伴碟的酸菜味道反而較淡,以酸味為主,但我較喜歡帶甜和咸味的酸菜。另外薯仔沙律的份量十足,沙律醬的味道甜甜酸酸,有助減輕整頓晚餐的heavy感。

坦白而言,這間餐廳的外觀不算十分吸引,但一進來卻發現,這其實也是頗有特色的一間餐廳,而且很適合三五知己來風花雪月一番。更重要的是,其食物質素出色,而且製作用心,為我們這樣的食客帶來驚喜!希望下次有機會到訪這裡的時候,朋友不再苦惱,而我們可以更開懷地嘻哈一頓!
Guinness Surger
2015-10-09 277 瀏覽
某次在大角咀和朋友吃喝玩樂後, 經過 1 間名叫 Das Bier,不止坐無虛席, 而且看到食物賣相也相當吸引, 已即時說要相約品嚐,後來在網上尋找發現佐敦也有店嘛, 此地點好像較方便呀,但原來不是大街, 所以人流也不多, 勝在鄰近柯士甸站啊~西班牙風乾火腿配凱撤沙津 $128面層舖滿芝士粉, 而帶咸味的風乾火腿與新鮮清淡蔬菜一同品嚐,能帶出不同滋味又配搭得宜丫~德國鹹豬手酸菜及薯仔沙律 $165吃德國菜又怎少得了鹹豬手呢, 它們是用自家烤箱製作,外層香脆可口, 內裡仍能保持肉質鮮嫩, 而且不會乾巴巴,而外貌像炒蛋的其實是薯仔沙律, 薯仔口感恰到好處呀~Blue Berry $38含 5% 新鮮果汁的有汽飲品, 有淡淡藍莓味道, 不酸也不甜嘛~佐敦的 Das Bier 店舖不算大, 只有 5 ~ 6 張桌呢,由於每碟份量也不少, 因此今次只能吃到 2 ~ 3 道菜式而已,所以也很適合一大班朋友開心聚會品嚐呢~

後來在網上尋找發現佐敦也有店嘛, 此地點好像較方便呀,

但原來不是大街, 所以人流也不多, 勝在鄰近柯士甸站啊~
西班牙風乾火腿配凱撤沙津 $128

能帶出不同滋味又配搭得宜丫~
德國鹹豬手酸菜及薯仔沙律 $165

吃德國菜又怎少得了鹹豬手呢, 它們是用自家烤箱製作,

外層香脆可口, 內裡仍能保持肉質鮮嫩, 而且不會乾巴巴,

而外貌像炒蛋的其實是薯仔沙律, 薯仔口感恰到好處呀~
Blue Berry $38

所以也很適合一大班朋友開心聚會品嚐呢~

2015-09-07
  • 德國鹹豬手酸菜及薯仔沙律
2015-10-07 260 瀏覽
佐敦渡船街附近一向多美食~~較為人熟悉係雞煲、串燒等~但今次發現左一間小店~~ 值得向大家推介一下~~主打德國菜,門口位有個保溫箱~ 放住幾隻豬手~~賣相吸引~~2個女仔食量驚人:德國豬手芝士腸拼盤巴馬風乾火腿當然唔少得飲番2杯~~Heogaarden 出左新味,一直未有機會試~~即刻黎番杯~ 可惜入口比較甜~唔算太岩我~~另一杯點左德國啤酒Furstenberg Hell~容易入口,麥味亦香~~~欣賞多泡,保凍效果好好~~巴馬風乾火腿首先登場~入口咸香,如果可以配哈密瓜一定更好~~不過定價十分親民,而且份量足~屬於抵食之選芝士腸拼盤~有酸菜同薯角~~每種香腸都有特別調味~而且外皮十分脆,一咬芝士就爆出~~芝士狂迷必點!最特別要數羊肉芝士腸~~蘇味濃!正中我紅心~~!其實食完頭2款,加埋1杯酒~~已經飽左8成~~就係依個時候,主角出場~~店主好好一早已經整齊切好~~從來豬手就係十分邪惡ge食物~~要揀佢,就唔好怕肥~~哈哈,所有外皮乖乖送入口~~十分香脆~~再配一啖啤酒~~~爽!!唯一少缺點,肉平身唔太夠味~~好彩個honey mustard醬調得好好~~即刻挽回唔少分數~~就係咁,邊
佐敦渡船街附近一向多美食~~
較為人熟悉係雞煲、串燒等~
但今次發現左一間小店~~ 值得向大家推介一下~~
主打德國菜,門口位有個保溫箱~ 放住幾隻豬手~~
賣相吸引~~
2個女仔食量驚人:
德國豬手
芝士腸拼盤
巴馬風乾火腿
當然唔少得飲番2杯~~
Heogaarden 出左新味,一直未有機會試~~
即刻黎番杯~ 可惜入口比較甜~
唔算太岩我~~

另一杯點左德國啤酒Furstenberg Hell~
容易入口,麥味亦香~~~
欣賞多泡,保凍效果好好~~
巴馬風乾火腿首先登場~
入口咸香,如果可以配哈密瓜一定更好~~
不過定價十分親民,而且份量足~
屬於抵食之選
芝士腸拼盤~
有酸菜同薯角~~
每種香腸都有特別調味~
而且外皮十分脆,一咬芝士就爆出~~
芝士狂迷必點!
最特別要數羊肉芝士腸~~
蘇味濃!正中我紅心~~!
其實食完頭2款,加埋1杯酒~~
已經飽左8成~~
就係依個時候,主角出場~~
店主好好一早已經整齊切好~~

從來豬手就係十分邪惡ge食物~~
要揀佢,就唔好怕肥~~
哈哈,所有外皮乖乖送入口~~
十分香脆~~再配一啖啤酒~~~爽!!

唯一少缺點,肉平身唔太夠味~~
好彩個honey mustard醬調得好好~~
即刻挽回唔少分數~~

就係咁,邊飲邊食~~坐足3個鐘~~
十分盡興的一晚~~

德國菜一般定價較高
但這次有驚喜~~ 搵到間收費合理的小店
而且唔收加一
即刻要開心Share 俾朋友仔~~
2015-10-06