今天終於有機會到最優秀開飯「東南亞菜餐廳」獎和最優秀「觀塘區開飯熱店」獎日月吃午餐。到達門口時, 一句「縱未知明日福禍,仍約定你下月平安相聚。」相當有gimmick。餐廳不是很大,裝修也頗有特色,有一種Raw的感覺。我們點了:牛三寶麵(牛筋條、牛筋和牛腱肉)果真是最出色的麵!湯底十分濃郁,刀削麵底很有咀嚼感。牛筋條和牛筋都具有煙韌爽口的口感,而牛腱肉則更加軟嫩多汁。所有牛肉都是厚切的,咬下去有彈牙的口感,並且帶有濃郁的肉味。此外,配菜有白菜和紅蘿蔔,令湯底更加甜。白菜和蘿蔔吸收了湯底的味道,十分好吃。紅燒半筋半肉麵牛腱肉入口軟嫩而不黏牙。湯底香濃,味道濃郁。牛筋具有嫩滑的口感。麵底同樣是刀削麵,非常有咀嚼感。炸鹽酥雞外酥內嫩,味道香脆可口。內部肉質仍能保持著嫩滑多汁。枱上還有不同的調味粉供人調校自己喜歡的味道。蛔仔煎蚵仔大小適中,薯粉和蛋漿的比例恰到好處,味道很有特色。還有上面的醬汁甜甜酸酸的,和蚵仔煎非常夾。凍黑糖珍珠奶茶凍黑糖珍珠鮮奶口感順滑,甜度適中。珍珠夠彈牙。還有濃郁的茶味,份量也相當大。
牛三寶麵(牛筋條、牛筋和牛腱肉)

紅燒半筋半肉麵

蛔仔煎

凍黑糖珍珠奶茶

• 蚵仔煎
  • 紅燒半筋半肉麵
  • 黑糖珍珠鮮奶
2024-01-11 2569 瀏覽
藏身於工廈之中嘅好味台灣菜🇹🇼,估唔到今次又搵到間好唔錯嘅牛肉麵🐮🌶️麻辣牛肉麵 $75我哋加咗$5轉冬粉,估唔到同個麻辣🌶️夾到咁,因為冬絲夠吸味,所以食落更加惹味😋,牛肉腍滑🥩、蘿蔔入味🥕推薦食得辣嘅朋友仔試吓咁叫啊🙌🏻🤤🍜牛三寶麵 $80有牛腱肉、牛筋、牛肋條,肉量算幾多🫃🏻肉質同樣腍滑入味🤌🏻,麵係闊條麵🍜,湯底味道幾好👍🏻,整體係幾有水準嘅牛肉麵😎但二選一會先選麻辣冬粉,因為唔係間間餐廳有得食🤣🫔玉米起司蛋餅 $38有大約4大件,餅身煙韌,餡料好足爆哂出黎,充滿芝士🧀同玉米🌽,唔洗點醬都好味👍🏻🌶️麻辣臭豆腐 $38豆腐都有6件左右,有白菜🥬墊底,聞落去夠臭味👍🏻食落去就唔會太臭,吸左麻辣湯好惹味🥰雖然都幾辣,但可以一試啊👻🧋黑糖珍珠鮮奶$34/茉香奶綠加仙草$28兩杯都幾大杯,奶綠甜度係微糖level,仙草有好多💕黑糖鮮奶珍珠都好味,而且甜度適中🤌🏻overall置身於工廈都咁多人食🏭證明都真係好唔錯👍🏻

🌶️麻辣牛肉麵 $75

overall
置身於工廈都咁多人食🏭證明都真係好唔錯👍🏻
2024-01-05
2024-01-11 1778 瀏覽
🧑🏻‍🍳 二訪嘅台灣菜,呢間位於工廠大廈入邊,價錢非常親民,質素都OK,喺附近返工嘅朋友可以試下,午市套餐嘅價錢會更加抵食—————————————————————🍴 炸排骨便當 ($62) 排骨炸得好酥脆,肥瘦適中,可以根據自己嘅口味再落鹽酥粉同梅粉,而飯上面有少少肉燥😋 美味指數: 8/10—————————————————————🍴 紅燒半筋半肉麵 ($75) 好足料嘅牛肉麵,有好多牛肉同牛筋,而麵係用厚切刀削麵,口感豐富,湯底就有少少辣,非常惹味😋 美味指數: 8/10—————————————————————🍴 炸鹽酥雞 ($48) 炸嘅外皮做得唔錯,係即叫即炸嘅,而肉質方面都ok😋 美味指數: 7/10—————————————————————🍴 宜蘭花枝丸 ($38) 炸花枝丸同樣炸得好好,另外自己可以落梅粉,我覺得加埋梅粉成個感覺同層次都提升咗😋 美味指數: 7.5/10—————————————————————🍴 桂圓紅棗茶 ($20) 😋 美味指數: 6.5/10—————————————————————🍴 凍冬瓜茶 ($20) 😋 美味指數: 7/10

—————————————————————
🍴 炸排骨便當 ($62)
😋 美味指數: 8/10

—————————————————————
🍴 紅燒半筋半肉麵 ($75)
😋 美味指數: 8/10

—————————————————————
🍴 炸鹽酥雞 ($48)
炸嘅外皮做得唔錯,係即叫即炸嘅,而肉質方面都ok
😋 美味指數: 7/10

—————————————————————
🍴 宜蘭花枝丸 ($38)
😋 美味指數: 7.5/10

—————————————————————
🍴 桂圓紅棗茶 ($20)
😋 美味指數: 6.5/10
—————————————————————
🍴 凍冬瓜茶 ($20)
😋 美味指數: 7/10
2024-01-10
2023-12-22 973 瀏覽
觀塘食店卧虎藏龍, 用心去搵,往往係工廠大廈有意想唔到嘅驚喜。日月堂平時lunch 時就好多人嚟食, 晚飯時間少咗office 客, 多返區外客,可以好好哋欣賞呢到嘅招牌牛肉麵😁😁😁😍😍😘😘牛三寶麵🐂$80共有三款唔同牛肉部位,即牛展,牛筋,牛肋條。牛展炆得好軟淋,筋位炆得好似啫哩咁,好好食。牛筋Q彈可口,每一口都有滿滿嘅骨膠原。牛肋條口感似牛腩,好入味。三款牛都處理得好好,我轉咗新竹米粉,米粉軟硬適中,係我好鍾意,有米味嘅米粉😊😊😊😁😁🥰🥰滷肉蔥油拌麵🐷$54滿滿嘅一碗,滷肉肥瘦相間,每一粒都好夠味,不論撈飯定係撈麵其實都會好好食,因為呢個滷肉做得好😛😛😘😘😗😗起司肉鬆蛋捲餅🫔$40呢度嘅蛋餅做得好出色,芝士份量好充足,可以做到拉絲效果,而肉鬆同樣畀得足料,肉鬆同芝士完美配合,令人停唔到口🥳🥳🥰🥰🥰🥰😚😚麻辣鴨血🦆$48麻辣味只係算輕微辣,就算唔食得辣嘅,都可以放心叫。鴨血Q彈入味,微辣嘅醬汁令鴨血變得更鮮😊😊😊😁😁😍😍桂圓薑母茶 $20 桂圓紅棗茶 $20🧋🥤呢兩杯都係熱飲嚟,好滋潤適合依家咁凍嘅天氣飲用😀😀😛😛😊😊😊

牛三寶麵🐂$80

滷肉蔥油拌麵🐷$54

起司肉鬆蛋捲餅🫔$40

麻辣鴨血🦆$48

桂圓薑母茶 $20 桂圓紅棗茶 $20🧋🥤

• 起司肉鬆蛋捲餅
  • 麻辣鴨血
2023-11-18 1928 瀏覽
2年前曾經去過觀塘食一間台灣野,當時一試難忘但因為好少落觀塘所以無乜機會再食,今日久違咁落到嚟觀塘梗係毫不猶豫衝去再試🤤。紅燒牛肉麵 $70望落好足料嘅牛肉麵,麵底用上刀削麵,配菜有蘿蔔同娃娃菜加上厚切又大塊嘅牛肉,味道方面刀削麵食落彈牙軟硬度啱啱好,麵身有好好吸收惹味湯汁,牛肉雖然厚切但咬落非常之軟腍多汁,而最正嘅就係個湯底,香濃又惹味,整體嚟講好出色👍🏻。牛三寶麵(轉新竹米粉) $85另一款就叫咗由牛腱肉、牛筋同牛肋條組成嘅三寶配上新竹米粉,湯底同樣香濃惹味,米粉食落幼滑爽口,吸收湯汁方面比刀削麵更出色,牛三寶方面最鍾意就係佢嘅牛筋,食落軟腍嫩滑又掛汁,非常美味😋。炸鹽酥雞 $48炸到外層爽脆又唔會太厚粉嘅鹽酥雞,而且入面嘅雞肉口感都保持到嫩滑,口味重嘅朋友仲可以用佢哋嘅鹽酥粉、辣椒油同梅子粉調配自己好口味。蚵仔煎 $42用蚵仔、薯粉、生菜同蛋煎製而成、食落香脆可口帶有蚵仔嘅鮮甜味,秘製醬汁亦非常出色。凍黑糖珍珠奶茶 $26加埋黑糖甜到入心嘅珍奶,珍珠十分之彈牙煙韌,而且食得出珍珠本身都有淡淡嘅甜味,最緊要係夠晒大杯。凍鳳梨紅茶 $30另一款鳳梨紅茶一樣好飲,茶底味道算幾香,鳳梨味

紅燒牛肉麵 $70

牛三寶麵(轉新竹米粉) $85

炸鹽酥雞 $48

蚵仔煎 $42

凍黑糖珍珠奶茶 $26

凍鳳梨紅茶 $30
另一款鳳梨紅茶一樣好飲,茶底味道算幾香,鳳梨味亦夠香濃,鍾意清新香甜口味嘅啱晒。

2天前 0 瀏覽
🫔起司肉鬆蛋捲餅($40)好足料嘅蛋餅,一咬落去已經係滿滿的肉鬆同芝士,芝士仲可以拉絲添🦑酥炸魷魚($48)魷魚炸完之後仍然口感彈牙,炸粉薄而脆,好食到停唔到口🤤🦪蚵仔煎($42)蚵仔煎都係好足料,食到粒粒蚵仔都係好飽滿🐓起司雞排便當($63)雞排有手掌咁大塊,炸完之後仍然皮脆肉嫩,再配上鹵肉飯,鹵肉飯的五花肉入口即化,鹵汁到位,食指大動,正👍🏻🍜牛三寶麵($80)入面有牛腱肉,牛筋同牛肋肉,牛腱肉肉嫩多汁,牛筋食落去滿滿嘅骨膠原;牛肋肉炆得腍之餘仲好入味;麵條好彈牙,湯底牛味重,味道濃厚🧋凍黑糖珍珠奶茶($34)珍珠份量多,食落去煙靭唔黐牙,奶茶就算唔叫少糖都會過甜,不過記得飲之前有攪勻佢,如果唔係就會飲哂d黑糖
🫔起司肉鬆蛋捲餅($40)

🦑酥炸魷魚($48)
魷魚炸完之後仍然口感彈牙,炸粉薄而脆,好食到停唔到口🤤

🦪蚵仔煎($42)
蚵仔煎都係好足料,食到粒粒蚵仔都係好飽滿

🐓起司雞排便當($63)

🍜牛三寶麵($80)

🧋凍黑糖珍珠奶茶($34)
酥炸魷魚
蚵仔煎
2024-05-08
酥炸魷魚
蚵仔煎
  • 起司雞扒便當
2天前 0 瀏覽
☀️☀️☀️日月堂☀️☀️☀️又嚟位於觀塘工廠大廈嘅台灣餐廳啦😋記得上一次嚟係比較少啲人因爲上次係下午茶時間,今次中午咁啱喺附近,所以就上咗去食😋正因為中午時段,全場爆滿😂🍲牛三寶麵~$85(呢一個牛三寶係必食,有牛筋牛腩牛腱😋全部都大大件而且炆得好淋好入味👍🏻)🍲牛肉蔥油拌麵~$56(鍾意佢哋嘅面好彈牙,牛腩份量更加唔使講👍🏻)🍲台灣香腸~$40(食台灣嘢我必點台灣腸😂台灣腸要炸得夠先至會夠香加埋蒜片,簡直人間美食)🍲酥炸魷魚~$48(新鮮熱辣上枱,外層找到吹波波)🍲熱蜂蜜綠茶,凍百香果綠茶
☀️☀️☀️日月堂☀️☀️☀️

🍲牛三寶麵~$85

🍲牛肉蔥油拌麵~$56
(鍾意佢哋嘅面好彈牙,牛腩份量更加唔使講👍🏻)

🍲台灣香腸~$40

🍲酥炸魷魚~$48
(新鮮熱辣上枱,外層找到吹波波)

🍲熱蜂蜜綠茶,凍百香果綠茶
2天前 0 瀏覽
平時好少去觀塘,但早有所聞觀塘的工業大廈有好多好嘢食。於是,今日放工後約了一個在觀塘工作的朋友在永興工業大廈裡的一間台式餐廳吃晚飯。餐廳店鋪空間大,座位足夠,裝修設計簡約整潔。而且,餐廳的櫃檯更擺放了曾獲得的獎項。餐廳食物選擇多,我們點了:起司雞排便當 $63賣相非常吸引。外酥內嫩的雞排,搭配濃郁的芝士在外層,口感豐富。朋友對於便當的飯感到喜出望外,她本以為只是白飯,結果飯是滷肉飯,而且聞起來好香!牛三寶麵 $80非常大碗,餸菜配料十分豐富。湯底香濃濃郁,麵條都吸收了湯汁的滋味。牛三寶包括:牛腱肉、牛筋和牛肋條,肉的份量很足夠。牛腱肉厚切带筋,牛肋條軟淋入口、質地細嫩,牛筋夠淋。炸鹽酥雞 $48外酥內嫩的鹽酥雞炸得剛剛好,雞肉保持嫩滑多汁,鹽酥味道足夠,不會過鹹。起司肉鬆蛋捲餅 $40蛋捲餅蛋香味濃。外層香脆,內層有香濃的芝士和鹹鹹甜甜的肉鬆,餡料豐富。凍黑糖珍珠鮮奶 $34我和朋友都同樣點了凍黑糖珍珠鮮奶,珍珠彈牙、數量多,鮮奶香甜順滑。日月堂的食物份量多,非常飽肚,我和朋友滿足地捧腹而走。

起司雞排便當 $63

牛三寶麵 $80
非常大碗,餸菜配料十

炸鹽酥雞 $48

起司肉鬆蛋捲餅 $40

凍黑糖珍珠鮮奶 $34
凍黑糖珍珠鮮奶

日月堂的食物份量多,非常飽肚,我和朋友滿足地捧腹而走。
4天前
凍黑糖珍珠鮮奶
好耐冇食過台灣嘢,今日約咗朋友嚟呢間台灣店度食晚餐。紅燒牛肉麵(轉米粉)70新竹米粉都比較吸湯汁,建議盡快食用。份量勁多,紅燒牛肉至小有6-7舊。餐廳絕不吝嗇,牛根也有好多舊 亦炆到好腍身! 食完咁多牛肉 也有小白菜同胡蘿蔔🥕既蔬菜中和一下。湯底是比較濃味的清燉牛肉麵70清燉的牛肉麵湯底也比較濃厚,牛肉及紅蘿蔔炆得好軟腍。 台灣麵好重身厚實,軟滑 份量十足! 女仔食可能食唔晒🫣炸甜不辣 $38炸魚餅非常煙靭。口感豐富 配上甜甜的醬汁。份量多絕不吝嗇!蚵仔煎 $42第一口吃了有恍如台灣夜市的味道。蠔仔新鮮凍珍珠黑糖鮮奶茶濃厚的鮮奶,奶味較重。凍柑橘檸檬紅茶好飲👍🏻非常開胃及解喝因為客人流量較多,晚餐建議早啲到達。推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
好耐冇食過台灣嘢,今日約咗朋友嚟呢間台灣店度食晚餐。

紅燒牛肉麵(轉米粉)70

新竹米粉都比較吸湯汁,建議盡快食用。

份量勁多,紅燒牛肉至小有6-7舊。

餐廳絕不吝嗇,牛根也有好多舊 亦炆到好腍身!

食完咁多牛肉 也有小白菜同胡蘿蔔🥕既蔬菜中和一下。

湯底是比較濃味的

清燉牛肉麵70

清燉的牛肉麵湯底也比較濃厚,

牛肉及紅蘿蔔炆得好軟腍。
台灣麵好重身厚實,軟滑 份量十足! 女仔食可能食唔晒🫣

炸甜不辣 $38

炸魚餅非常煙靭。口感豐富 配上甜甜的醬汁。

份量多絕不吝嗇!

蚵仔煎 $42

第一口吃了有恍如台灣夜市的味道。蠔仔新鮮

凍珍珠黑糖鮮奶茶

濃厚的鮮奶,奶味較重。

凍柑橘檸檬紅茶

好飲👍🏻非常開胃及解喝

因為客人流量較多,晚餐建議早啲到達。

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
6天前 0 瀏覽
一個人午餐去搵食,有朋友推介去呢間工廈餐廳,咁就食吓台灣野啦環境其實都幾舒服,坐得都OK 食物種類都好多款有麵,有飯,有吐司,有卷餅今次我就試紅燒豬腳拌麵,$60正常價錢好耐冇食過豬腳,咁就試吓,豬腳都幾淋,味道都好好,大大嚿,配埋個麵其實都幾飽吓另外叫咗個酥炸魷魚,佢係有嗰種鹽酥口味,係想食完再食嗰種感覺,入面條魷魚都好大嚿真材實料飲品就叫咗凍鳳梨綠茶,都好大杯,啱晒配呢啲台式炸物,非常好飲整體嚟講其實都幾好食,價錢又唔係太貴,我下次會再過嚟試其他食物

環境其實都幾舒服,坐得都OK

食物種類都好多款有麵,有飯,有吐司,有卷餅

今次我就試紅燒豬腳拌麵,$60正常價錢

2024-05-10
  • 紅燒豬腳拌麵
2024-05-09 0 瀏覽
又嚟觀塘工廈食飯,今次到訪呢間位於永興工業大廈嘅台式小店。之前試過佢嘅牛肉麵,質素好好。餐廳地方都幾大,食客都唔少。餐牌主打湯麵、拌麵、便當、小食及甜品等,仲有唔少得嘅台式飲品。清燉半筋半肉麵($75)- 湯底非常濃郁,牛筋及牛肉好入味,配搭粗身,入口非常彈牙嘅麵條。鍾意食牛肉麵嘅朋友必食。牛三寶麵($80)- 三寶包括牛腱肉、牛肋條同埋牛筋,仲有紅蘿蔔及蘿蔔,材料非常豐富。麵條及湯底同半筋半肉麵相同,真心好味。家鄉水餃($40)- 呢個水餃充滿驚喜,鍾意佢嘅肉唔會太肥,加埋薑蓉響入邊,簡單得來好味,真係好有自家製水餃feel。宜蘭花枝丸($38)- 花枝丸入口爽口彈牙,外層炸咗令口感更加有層次。一客共五粒,兩三個人share食就啱曬。

2024-05-08 0 瀏覽
再次去「日月堂」食飯,佢哋台式麵食真係唔錯,而且餐廳環境舒適,氣氛輕鬆愉快,好適合同朋友或家人一齊去👍🏻紅燒半筋半肉麵同牛三寶麵,兩款麵食都煮得恰到好處,湯頭濃郁,肉質鮮嫩,真係太好味啦!😋酥炸魷魚更是一個令人上癮嘅小吃!外脆內嫩,每一口都充滿著鮮味!🤤玉米起同蛋捲餅仲係一個絕配,餅皮鬆軟,內裡的玉米和蛋捲口感豐富!凍荔枝魟茶同凍黑糖珍珠鮮奶,清涼又好滋味!🍜🦑🥛日常開飯好地方👍🏻

凍荔枝魟茶同凍黑糖珍珠鮮奶,清涼又好滋味!🍜🦑🥛

日常開飯好地方👍🏻
2024-05-08 0 瀏覽
朋友鍾意食台灣嘢,咁啱發現觀塘有呢間好似幾出名,7pm幾上到嚟已經有成十幾人喺出面等緊。員工效率好好,等咗一陣間已經入座,我哋對食物嘅查詢佢哋亦都好有耐性咁解答。朋友愛辣今日叫咗比較多麻辣食品。麻辣臭豆腐 $38麻辣鴨血 $48麻辣餛飩拌麵 $55滿足曬佢嘅辣癮,同感受到滿滿嘅台灣風味。而我點咗鹵水雞亦刀削麵$60,湯底濃鬱雞翼亦都醃得好入味。叫左杯凍鳳梨綠茶 $20,都清甜好飲!難得喺台灣店度有愛玉凍$30食即刻點返個甜品冰涼一下,蜂蜜加檸檬底好清新好消暑👍🏻。
朋友愛辣今日叫咗比較多麻辣食品。
麻辣臭豆腐 $38
麻辣鴨血 $48
麻辣餛飩拌麵 $55
滿足曬佢嘅辣癮,同感受到滿滿嘅台灣風味。
而我點咗鹵水雞亦刀削麵$60,湯底濃鬱雞翼亦都醃得好入味。
叫左杯凍鳳梨綠茶 $20,都清甜好飲!

2024-04-26
今日喺觀塘收工,屋企冇飯食都係食埋嘢先返去,其實觀塘真係冇乜選擇,唯有真係搵吓工廠大廈有啲乜嘢食,突然想食台灣嘢見到呢間嘢都好多人推薦。好耐冇食過台灣嘢啦,叫啲小食試吓先。首先點咗個酥炸魷魚($48)同宜蘭花枝丸($38)果然就係台灣小食嘅味道,花枝丸真材實料,每一啖咬落去都好彈呀。真係又魷魚鬚反而爭少少味道,可能以前喺台灣食嗰啲實在太重口味😂另外叫咗個滷肉蔥油拌麵($54),好大份呀,好彩係兩個人share食,一大碗嘅滷肉,撈落個麵度,根本就係肉多過麵。另外口痕,叫多咗個芝士肉鬆蛋餅,其實真係好耐冇食過啦,芝士同肉鬆係最好嘅配搭,搞到好想去台灣。今日有啲涼涼哋,叫咗兩杯熱嘢飲,叫咗個百香果紅茶($26)同埋桂圓薑母茶($20)百香果紅茶酸酸美味,勁開胃,個friend有啲唔舒服,飲完薑母茶之後,好暖胃。其實我覺得佢啲飲品好高質,同出面啲茶飲店有得揮,絕對可以當係茶飲咁樣拎走外賣。

好耐冇食過台灣嘢啦,叫啲小食試吓先。

【日月堂】又双叒去觀塘工廈尋美食啦😍@sunmoon_402c 係一間幾出名嘅台式料理 #良心小店 🇹🇼💛環境又坐得舒服,性價比極高❕️.🍴紅燒半筋牛肉麵 (轉冬粉) - 💰80轉咗冬粉,唔同平時一條條好幼粉絲感覺,而係好似河粉粗度嘅彈牙麵質🍜牛肉燜得好腍,筋大舊又好嚼,湯底非常濃郁 (不過個人就覺得偏鹹咗小小🙈),另外仲有小量配菜,全部都好入味🥕🥬 🍴麻辣鴨血麵 (轉刀削麵) - 💰75兩碗比較之下,自己鐘意呢碗多d😋👑轉咗刀削麵,麵條又Q又有彈性,鴨血都煮到好滑好彈牙又多粒,一d都唔散🦆湯底辣味夠勁,一啖一啖都係麻辣香味,超級惹味🌶 🍴起司肉鬆蛋捲餅 - 💰40蛋捲夠鬆軟嫩滑,帶有鹹香嘅肉鬆同香濃嘅芝士,配埋微微焦軟嘅餅皮,味道層次豐富又開胃🍳 🍴滷水豬大腸 - 💰39台灣菜嘅經典,豬大腸滷得入味又夠腍,啖啖都係豬腸嘅鮮味,非常下飯🐷 🧋熱茉香奶綠 (微甜+胚芽) - 💰26熱茉香奶綠,叫咗微甜但茶味依然好出🍵仲加咗有滿滿粒粒胚芽,添加香味又多咗層口感🤎 🧋凍香芋奶茶 (少冰少甜+珍珠) - 💰31叫咗少冰少甜,覺得比較淡咗d🥲可能叫番普通芋頭香同奶味會更加香濃,不過珍珠好Q都唔錯,
【日月堂】
又双叒去觀塘工廈尋美食啦😍
@sunmoon_402c 係一間幾出名嘅
台式料理 #良心小店 🇹🇼💛
環境又坐得舒服,性價比極高❕️
🍴紅燒半筋牛肉麵 (轉冬粉) - 💰80

🍴麻辣鴨血麵 (轉刀削麵) - 💰75
兩碗比較之下,自己鐘意呢碗多d😋👑

🍴起司肉鬆蛋捲餅 - 💰40

🍴滷水豬大腸 - 💰39

🧋熱茉香奶綠 (微甜+胚芽) - 💰26
熱茉香奶綠,叫咗微甜但茶味依然好出🍵
仲加咗有滿滿粒粒胚芽,添加香味又多咗層口感🤎

🧋凍香芋奶茶 (少冰少甜+珍珠) - 💰31
叫咗少冰少甜,覺得比較淡咗d🥲可能叫番普通芋頭香同奶味會更加香濃,不過珍珠好Q都唔錯,有一種童年回憶嘅感覺💜
整體食物都幾好又唔貴
放工後7點幾食都已經好多人
好有台灣風味,值得一試🌞
味道:❤️❤️❤️❤️
價錢:❤️❤️
環境:❤️❤️❤️❤️

📍地址:觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室
☎電話:63719639
💸人均消費:$51-100
紅燒半筋牛肉麵 (轉冬粉)
麻辣鴨血麵 (轉刀削麵)
滷水豬大腸 + 起司肉鬆蛋捲餅
熱茉香奶綠 (微甜+胚芽) + 凍香芋奶茶 (少冰少甜+珍珠)
紅燒半筋牛肉麵 (轉冬粉)
麻辣鴨血麵 (轉刀削麵)
滷水豬大腸 + 起司肉鬆蛋捲餅