【日月堂】又双叒去觀塘工廈尋美食啦😍@sunmoon_402c 係一間幾出名嘅台式料理 #良心小店 🇹🇼💛環境又坐得舒服,性價比極高❕️.🍴紅燒半筋牛肉麵 (轉冬粉) - 💰80轉咗冬粉,唔同平時一條條好幼粉絲感覺,而係好似河粉粗度嘅彈牙麵質🍜牛肉燜得好腍,筋大舊又好嚼,湯底非常濃郁 (不過個人就覺得偏鹹咗小小🙈),另外仲有小量配菜,全部都好入味🥕🥬 🍴麻辣鴨血麵 (轉刀削麵) - 💰75兩碗比較之下,自己鐘意呢碗多d😋👑轉咗刀削麵,麵條又Q又有彈性,鴨血都煮到好滑好彈牙又多粒,一d都唔散🦆湯底辣味夠勁,一啖一啖都係麻辣香味,超級惹味🌶 🍴起司肉鬆蛋捲餅 - 💰40蛋捲夠鬆軟嫩滑,帶有鹹香嘅肉鬆同香濃嘅芝士,配埋微微焦軟嘅餅皮,味道層次豐富又開胃🍳 🍴滷水豬大腸 - 💰39台灣菜嘅經典,豬大腸滷得入味又夠腍,啖啖都係豬腸嘅鮮味,非常下飯🐷 🧋熱茉香奶綠 (微甜+胚芽) - 💰26熱茉香奶綠,叫咗微甜但茶味依然好出🍵仲加咗有滿滿粒粒胚芽,添加香味又多咗層口感🤎 🧋凍香芋奶茶 (少冰少甜+珍珠) - 💰31叫咗少冰少甜,覺得比較淡咗d🥲可能叫番普通芋頭香同奶味會更加香濃,不過珍珠好Q都唔錯,
【日月堂】
又双叒去觀塘工廈尋美食啦😍
@sunmoon_402c 係一間幾出名嘅
台式料理 #良心小店 🇹🇼💛
環境又坐得舒服,性價比極高❕️
🍴紅燒半筋牛肉麵 (轉冬粉) - 💰80

🍴麻辣鴨血麵 (轉刀削麵) - 💰75
兩碗比較之下,自己鐘意呢碗多d😋👑

🍴起司肉鬆蛋捲餅 - 💰40

🍴滷水豬大腸 - 💰39

🧋熱茉香奶綠 (微甜+胚芽) - 💰26
熱茉香奶綠,叫咗微甜但茶味依然好出🍵
仲加咗有滿滿粒粒胚芽,添加香味又多咗層口感🤎

🧋凍香芋奶茶 (少冰少甜+珍珠) - 💰31
叫咗少冰少甜,覺得比較淡咗d🥲可能叫番普通芋頭香同奶味會更加香濃,不過珍珠好Q都唔錯,有一種童年回憶嘅感覺💜
整體食物都幾好又唔貴
放工後7點幾食都已經好多人
好有台灣風味,值得一試🌞
味道:❤️❤️❤️❤️
價錢:❤️❤️
環境:❤️❤️❤️❤️

📍地址:觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室
☎電話:63719639
💸人均消費:$51-100
紅燒半筋牛肉麵 (轉冬粉)
麻辣鴨血麵 (轉刀削麵)
滷水豬大腸 + 起司肉鬆蛋捲餅
熱茉香奶綠 (微甜+胚芽) + 凍香芋奶茶 (少冰少甜+珍珠)
紅燒半筋牛肉麵 (轉冬粉)
麻辣鴨血麵 (轉刀削麵)
滷水豬大腸 + 起司肉鬆蛋捲餅