2024-04-24 128 瀏覽
酒樓裝修格局明亮,乾淨,時尚,而且空間感充足。塲內有小量2-4人卡座位及大量4-16人大枱,適合不同人數嘅飯局聚會。晚市茶介$15一位,可自攜酒精飲品,免開瓶費,並提供免費冰筒服務平日,晚市時段,人客只有6,7成滿,所以員工不多,他忙他們的,但食客一有需求,也能隨傳隨到,絕冇失拖整體服務也不錯。在長沙灣區內又多了一處讓親朋友好聚脚的好選擇。又冇限時,整體感覺非常好。讓在坐的我們感覺有尋到寶嘅feel😍雖然飯局前一日的我,也去了深圳尋寶並食了三餐,但今晚這一餐又推動咗我有留港消費嘅欲望--鹵水豬手腳仔-- $68炆製後,外皮軟錦,入口易溶,鹵水味道濃淡適中,飯前輕嚐,作助洒小吃,一流晚市優惠四送一可在特定款式的小菜內共選四款,而有一款最高價錢的免費,差些以為自己眼花,這個優惠真心推介,勁超值--金湯酸菜魚-- $168 (免費)一大窩上枱,魚片份量不小,底層的配料足,份量也勁多,芽菜,酸菜,薯粉.....整體味道不錯--鮮菠蘿拔絲咕嚕肉-- $108份量超多,感覺是兩碟的份量,底部配也有洋蔥,清紅椒片,而鲜甜菠蘿不是混在一起炒,反而更能帶出酸味味嘅拔絲咕嚕肉嘅口感和味道--海灣小炒王-

整體服務也不錯。
讓在坐的我們感覺有尋到寶嘅feel😍
雖然飯局前一日的我,也去了深圳尋寶並食了三餐,
但今晚這一餐又推動咗我有留港消費嘅欲望

--鹵水豬手腳仔-- $68
炆製後,外皮軟錦,入口易溶,鹵水味道濃淡適中,
飯前輕嚐,作助洒小吃,一流

晚市優惠
四送一

--金湯酸菜魚-- $168 (免費)

--鮮菠蘿拔絲咕嚕肉-- $108

--海灣小炒王-- $118
魷魚絲,魚乾,腰果,韮菜王,紅椒絲....料足。
但美中不足係腰果不夠香脆,扣了小小分,但整體味道也非常不錯

--椒鹽鮮魷-- $138
外皮不夠香脆,可能炸粉太多,而且椒鹽巳曬落在碟的中間位置,有部分鮮魷沾不上椒鹽,影響了味道,感覺可以改量炸粉成份和份量,改為薄蕉脆口感,咁就算冷食,也不會影響口感和質素

食後感

食物份量超巨
非常抵食
坐得舒服
感覺衛生乾淨
服務也非常到位

香港飲食業只是被部分不良份子拖垮了。
而用心,有良心,有質素嘅餐廳酒樓,員工也值得表揚,支持。
香港人撐香港地
2024-04-02 1345 瀏覽
又喺大時大節同一大班親戚食嘅家族飯,一向都有親戚做搞手,約時間、揀酒樓,我哋呢啲後輩嘅到時去到就喺食同俾錢。而今次揀嚟呢間「漁灣海港」其實就喺之前曾經食過嘅「百匯軒」,格局完全無變,似乎又喺中式酒樓慣上嘅手法,執咗又開返,大多數都喺逃避下啲債項之類。環境就唔多講喇,都喺一貫中式酒樓格局,雖然有啲逼,但都光猛整潔。而我哋今日揀嘅係叫「喜氣洋洋宴」全包$3,888,菜式好豐富,同埋呢類全包宴一個價定晒,唔使煩兼且比散叫碟頭大。鴻運乳豬大拼盤個人嚟講我就喜歡大拼盤多個乳豬全體,因為可以試到多啲嘢食,況且唔喺個個人都鍾意食乳豬,大拼盤就俾佢哋有得揀,呢個拼盤除咗乳豬,就仲有叉燒、油雞、豬腳仔、海蜇,高質素又唔算,叫喺樣樣都唔錯。上湯大蝦球伊麵雖然唔喺龍蝦,但啲大蝦堅大隻,都好有睇頭,況且,大蝦都有好處,就喺唔使剝殼,可以大大啖肉放入口,爽甜彈牙;啲伊麵亦煮得恰到好處,唔會過腍,又碎濕濕。黃金百花球無炸蟹鉗,都有百花球,其實即喺炸蝦丸,跟大蝦球伊麵有少少重複,但炸嘅始終味道唔同,加上炸得金黃,夠香口,咬落唔油,又爽彈,沾上甜酸醬,食味更好。碧綠蚌片伴彩鳳個名就改得好靚,簡單嚟講就即喺西芹雞柳,再
,大多數都喺逃避下啲債項之類。
鴻運乳豬大拼盤

鴻運乳豬大拼盤
上湯大蝦球伊麵

上湯大蝦球伊麵
黃金百花球

黃金百花球
碧綠蚌片伴彩鳳

個名就改得好靚,簡單嚟講就即喺西芹雞柳,再夾啲蚌片炒埋一大碟,味道OK嘅,食起嚟啲西芹同蚌片都好爽口,而啲雞柳都幾嫩滑。
碧綠蚌片伴彩鳳
紅燒竹笙雞絲燴燕窩

一圍圍菜通常都有魚翅,不過呢度就有得俾你揀燴燕窩,小弟都戒咗食翅多年,所以,燴燕窩就更加啱我啲,個羹都幾足料,質感亦都唔錯,唔會過稀,亦都唔會過「杰」。
紅燒竹笙雞絲燴燕窩
蠔皇金錢鮑螺片

過時過節啲菜式當然改名覺得好意頭,甚麼金錢即喺大花菇,啲花菇真喺幾靚、幾大隻,好有菇香,而且咬落爽口;至於啲螺片,亦都炆得都好軟滑,有少少軔勁,個蠔皇茨勾得幾唔錯。
蠔皇金錢鮑螺片
清蒸沙巴龍躉

正所謂年年有餘,蒸魚菜式又點可以無呀,呢一條清蒸龍躉睇落去已經覺得好足斤兩,不過,大家都覺得有少少蒸過籠,肉質未夠滑,反而有少少實肉。
清蒸沙巴龍躉
蒜香脆皮燒雞

雖然炸得比較色深,總之未燶都OK,外皮確喺好香脆,咬落肉質嫩滑,有鮮雞味,一啲都唔失禮,而且,切得夠俐落,唔會食到有咩碎骨。
蒜香脆皮燒雞
福建炒飯

接近尾聲又喺炒麵飯登場嘅時間,呢一個福建炒飯食落口個飯底覺得炒得未夠散,幸好啲飯粒都喺爽口,不過,略嫌個芡汁太餬,少少影響個口感,餸料亦都算相對少。
福建炒飯
桃包

啲桃包做得幾好喎,大大個擺滿整個蒸籠,而且包身好軟熟,亦唔太黏牙,內裏喺白蓮蓉餡,唔喺好甜,味道唔錯。如果裏面加埋鹹蛋黃就喺加分位喇。
桃包
鴻運慶年年

跟桃包同時登場就喺紅豆沙,我哋枱面仲食剩好多嘢,所以,阿姐就幫我哋分好晒一碗碗先上枱,啲紅豆沙煮得幾綿,仲起晒沙,此外,啲紅豆味道亦頗清甜。
鴻運慶年年
如果酒家嘅班底無轉嘅話,咁啲食物質素保持到上一次嚟嘅水準,至於招呼方面,雖然今晚好旺,但啲侍應嘅招呼都算唔錯,上菜嘅速度亦都OK,最緊要一班親戚食得開心。
我心中的怒火熊熊燃燒,我要嚴正地分享我在這家酒樓的經歷。這是我見過的最亂七八糟的地方,真是讓人氣得火冒三丈。我喝過無數次茶,從未遇到過像這樣管理混亂的酒樓。一開始,我點了皮蛋瘦肉粥,卻被告知已經賣光。經理匆匆過來,口口聲聲說可以換成牛肉球,但我卻不得不等了整整30分鐘才終於上菜。這等待的時間實在令人怒不可遏。更令人無法容忍的是後來發生的事情。我點了三盅燒賣,但只上了兩盅,但用筆圈了三個圈。當我舉手要求解決時,無論經理還是其他服務人員都視而不見,仿佛我是空氣一樣。此時,我不禁想起「舉手無策,為何視而不見」這句成語,形容的正是這種無視我的態度。最後,我憤怒地走到櫃檯結帳,即使叫來經理處理問題,他竟然花了整整五分鐘才過來。這種態度實在是「遲遲不來,令人無法容忍」。與此同時,我想起在其他正常的酒樓的經歷,員工們總是笑臉迎人,專業高效地處理問題。這讓我更加憤怒,對比之下,這家酒樓的服務態度真是糟透了。我心中充滿了無奈和怨憤。

2024-01-16 642 瀏覽
由以前叫百𣾀軒食到而家改咗名叫海灣魚港都仲有幫襯,食物都真係幾吸引,而且新鮮抵食,價錢中規中矩———————-🐟生劏大龍𧄌兩味:1️⃣碧綠炒球2️⃣蒜香金菇粉絲蒸頭腩魚夠鮮,肉嫩滑,兩味做法,兩種食法😋————————-皇牌孖寶:1️⃣蒜蓉粉絲蒸元貝2️⃣麻香燒雞🐔蒜蓉粉絲入哂味,元貝鮮甜又嫩滑😋麻香雞🐔夠脆又夠香————————🐷乳豬例牌:.皮脆肉㜜滑,又香又脆,肉夠爽口,👍😋————————飯後甜品紅豆🫘沙…食完人人笑哈哈………..無厘頭…無厘頭……無厘頭 係我本性其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯⋯⋯食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶—————

🐟生劏大龍𧄌兩味:
1️⃣碧綠炒球
2️⃣蒜香金菇粉絲蒸頭腩
魚夠鮮,肉嫩滑,兩味做法,兩種食法😋

皇牌孖寶:
1️⃣蒜蓉粉絲蒸元貝
2️⃣麻香燒雞🐔
蒜蓉粉絲入哂味,元貝鮮甜又嫩滑😋
麻香雞🐔夠脆又夠香

🐷乳豬例牌:.
皮脆肉㜜滑,又香又脆,肉夠爽口,👍😋

————————
飯後甜品紅豆🫘沙…
食完人人笑哈哈………..
無厘頭…無厘頭……無厘頭 係我本性
其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯⋯⋯
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶
—————
2023-10-23 972 瀏覽
第一次幫襯,下午茶時段不需要排隊,環境舒適,食物質素滿意。價格取勝(大中小點一律價錢)。服務態度一般,不算最差。整體而言,中等級數的酒樓,合乎我預期,我都會再次幫襯,推薦大家不妨一試。==============================值得推介點心:香芋流心球、路邊街頭腸粉、蓮藕魚餅..·場地:大廳闊落,房間細小但十分寧靜,當然招呼客人就欠佳。地理位置:未必就腳,但行多幾步都不算太遠。

值得推介點心:香芋流心球、路邊街頭腸粉、蓮藕魚餅..·
場地:大廳闊落,房間細小但十分寧靜,當然招呼客人就欠佳。
地理位置:未必就腳,但行多幾步都不算太遠。
2023-10-23
2023-10-12 741 瀏覽
1.門口知客下午茶不派飛,到下午茶時間啲客就一窩蜂湧過去完全冇秩序,話佢知我第一個過嚟,仲鬧翻我轉頭話我話佢!2.一個人飲茶,叫另外一個客坐低搭枱完全冇通知。客人拒絕,有職員在附近大聲自己講「唔使做生意,一個人唔俾搭枱」另一個經理聽到我和另一客人被要求搭枱就自己同我們講「呢度係平價茶樓,賺10元,呢度一向要搭枱。」搭枱前完全冇同個客講聲,附近都有好多枱為何要搭枱呢?服務連茶餐廳不如,以後都唔會去!我以後也不會再來!這樣態度的員工好像在趕客,態度惡劣

這樣態度的員工好像在趕客,態度惡劣
2023-10-07 667 瀏覽
揾食肥華,收到訊息,眼科同事會在不久嘅將來,係呢間酒楼為同事,攪生日晚宴,有見及此在十月七日,肥華就聯同靚媽,刻意到此酒楼,飲個早茶睇吓此店,係咩環境,先講此店員工待客態度,由大堂知客到店内侍應,甚至送食物及顧客嘅員工,都係笑面迎人,亦照顧到客人要求,而食品方面,今餐最出色係個,點心拼盆内嘅义燒包,其次就係蝦餃,粉菓和紅棗糕亦不俗,而燒賣就強差人意,味道較差,而今餐其他食品都有水準,不過有個別食品,個上枱温度就唔夠熱,例如個芋角及水餃,如果此店能注意呢方面缺點,此店值得捧場👍👍👍
2023-09-28 452 瀏覽
今晚約埋三五知己,一齊去長沙灣喜薈商場海灣漁港酒樓聚吓舊、吹吓水。海味雜菜煲熱辣辣的嘅海味雜菜煲,有西蘭花、芹菜、白菜、菜芯,甘筍絲、冬菇絲、秀珍菇、鮮魷、蝦乾和粉絲。通常一般雜菜煲的湯底都偏鹹,但這個湯底就一啲都唔鹹,還很鮮甜,但可惜鮮魷少了一點,秀珍菇和蝦乾沒有浸透,比較硬身。欖角冰梅骨排骨吸收了欖角鹹鹹酸酸的香味,外脆內軟,咬落去還有微微的肉汁滲出,十分香口。啫啫班頭腩煲熱辣辣的班頭腩煲端出來香味四溢,班頭腩吸收了乾葱頭及洋蔥的香味,另人垂涎三尺。鮮沙薑豬手奇怪!這道菜完全食不出有沙薑的香味,反而有麻辣的香味和感覺,豬手皮爽脆,肉質不太淋但又不硬,恰到好處。海帶綠豆沙糖水這個糖水是送的,糖水起沙,有海帶和綠豆的香味,甜味適中。

海味雜菜煲

欖角冰梅骨

啫啫班頭腩煲

海帶綠豆沙糖水
這個糖水是送的,糖水起沙,有海帶和綠豆的香味,甜味適中。
見到呢間酒樓諗住試吓飲茶,食點心。我哋拖住老人家搭𨋢上去,一出就係收銀想望吓邊度攞位,個收銀阿姐冇戴眼鏡,短曲頭髮,就好冇禮貌,叫我哋入去話呢度係收銀我冇嘢幫到你,係語氣好差,我哋問使唔使咁冇禮貌,佢仲要大大聲同其他茶客講話而家啲人咁搞笑。之後仲要口黑面黑繼續講,其實我哋都係想陪老人家飲茶,唔係佢唔方便行我哋一定去第二間。其他人都幾有禮貌,無論係斟茶定係送點心。唯獨係收銀嗰個,真係好少見啲咁冇禮貌嘅人。
2023-08-27 428 瀏覽
免開瓶費!!位於長沙灣區豪宅樓下商場嘅酒樓,環境好大、光猛、乾淨,冷氣都幾勁😂我地大約18:00到達,只有兩枱客,直至埋單大約10枱多啲,閒日出街食飯嘅人真係少咗好多燒鵝(例) $ 78每枱2-4人一份,上枱時暖,雖然皮唔脆,但係唔肥,肉質嫩,冇過鹹椒鹽鮮魷份量OK,炸得香脆,不過唔係我地想要嘅椒鹽味,佢炸完灑啲七味粉就算豉油皇大蝦算幾多隻,不過唔大隻,豉油皇味道出色滷水豬腳仔 $ 58有約 6 件,炆得好淋好入味抵過叫脆皮炸豬手!魚香茄子煲呢個失色!茄子去咗皮,肉碎太大粒,個汁水太多太水乾燒伊麵碟頭大,菇菌都多,油唔多,夠乾身最後仲送糖水,有紅豆同綠豆沙揀,朋友多嘴話兩款都要,姐姐比多咗碗佢三個人600零蚊都差唔多,坐得比大排檔或打冷舖舒服,又有茶飲下,唔錯
免開瓶費!!
燒鵝(例) $ 78

椒鹽鮮魷

豉油皇大蝦
算幾多隻,不過唔大隻,豉油皇味道出色

滷水豬腳仔 $ 58
有約 6 件,炆得好淋好入味
抵過叫脆皮炸豬手!

魚香茄子煲
呢個失色!茄子去咗皮,肉碎太大粒,個汁水太多太水

乾燒伊麵
碟頭大,菇菌都多,油唔多,夠乾身

2023-08-15
2023-07-22 589 瀏覽
從上次來到而家都應該有幾個月未來過,一來去了成個月旅行,二來旅行完之後嘅工作又真係好忙,所以到而家先抽到時間再來吃,好懷念呢到嘅海鮮,又平又靚又新鮮,每次來都幾乎係海鮮餐,是關平靚正,廚師👨‍🍳整得又好食,員工又有禮貌,坐位也是寬闊和舒適😇————————🦞原隻波士頓龍蝦:$118原隻波士頓龍蝦🦞都只係118,開邊蒜蓉🧄蒸夠惹味,肉質新鮮彈牙好味😋————————-🐟大海班兩味:$2981⃣️蒜香金菰粉絲蒸大海班頭腩:又爽又甜、彈牙好味、肉又夠哂嫩,味道鮮甜👍2⃣️🐠碧綠炒大海班球:爽脆西芹,大海斑肉嫩滑⋯⋯至愛吃魚的我👍—————————-🦪南非鮑魚2隻:$116新鮮、彈牙、鮮甜👍——————————🐔🍥皇牌孖寶:$2181⃣️🧄蒜蓉粉絲蒸扇貝(4隻)又是一道新鮮美味的扇貝,蒜蓉粉絲夠惹味😋———————-2⃣️🐔麻香燒雞:皮香脆熱辣辣,肉又夠嫩滑————————-🥣甜品:紅🫘豆沙———————平靚正海鮮🦞🐟🐠🦪🍥🐔其實開心🥳⋯簡單就在你身邊..❤️食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶———————-

🦞原隻波士頓龍蝦:$118

🐟大海班兩味:$298
1⃣️蒜香金菰粉絲蒸大海班頭腩:
又爽又甜、彈牙好味、肉又夠哂嫩,味道鮮甜👍
2⃣️🐠碧綠炒大海班球:
爽脆西芹,大海斑肉嫩滑⋯⋯
至愛吃魚的我👍

🦪南非鮑魚2隻:$116
新鮮、彈牙、鮮甜👍

🐔🍥皇牌孖寶:$218
1⃣️🧄蒜蓉粉絲蒸扇貝(4隻)
又是一道新鮮美味的扇貝,蒜蓉粉絲夠惹味😋
2⃣️🐔麻香燒雞:
皮香脆熱辣辣,肉又夠嫩滑

🥣甜品
紅🫘豆沙

———————
平靚正海鮮🦞🐟🐠🦪🍥🐔
其實開心🥳⋯簡單就在你身邊..❤️
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
2023-06-18 609 瀏覽
假期想飲下茶食個點心去左樓下間茶樓到試下1點幾左右到 等左幾分鐘就入得去炸芋角餡料好充足 呢個係唔錯鹹水角 一碟有四粒 但係入邊嘅餡料好少蝦網腸份量幾多 正常水凖家鄉炒米粉米粉炒得唔乾身 唔夠熱 蝦餃有4粒正常水準不過都幾細粒下奶皇流沙包流沙包一啲都唔流沙 奶黃餡都得好少蝦多士有4件但係好油仍好凍 仲有頭髮 侍應好好👍🏻幫我取消咗呢個order鮮蝦腐皮卷正常水凖 成張單連+1服務費$293價錢ok 但食物水凖不太好部分唔夠熱
假期想飲下茶食個點心
正常水凖
成張單連+1服務費$293
價錢ok 但食物水凖不太好部分唔夠熱

2022-11-08 1846 瀏覽
同屋企人去飲茶,是但搵左一間但反而有驚喜喎啲野食裝修光猛,空間感都足夠,門口位好靚,我地食下午茶時間都唔洗等位,落單之後坐左一陣間好快就有野食上黎,服務態度都好好,每次野食黎到都會講聲多謝。最重要緊係啲野食啦!我好少去飲茶會覺得啲野真係好食,多數間間味道好似差唔多咁,黎黎去去都係個啲,但試過呢間既點心、尤其佢地既叉燒,都真係令我刮目相看,問落先知原來呢到啲燒味好受歡迎。期待下次黎食佢既晚市,希望以後都會keep住個水準啦!
同屋企人去飲茶,是但搵左一間但反而有驚喜喎啲野食

裝修光猛,空間感都足夠,門口位好靚

期待下次黎食佢既晚市,希望以後都會keep住個水準啦!

蜜炙叉燒皇
沙嗲金錢肚
路邊豬腸粉
千島汁煎薄撐
2022-10-25 1411 瀏覽
近期飲茶最好飲果間⋯又黎到我搵野食時間⋯今次去搵飲茶既地方⋯話說長沙灣,荔枝角附近好多間都試過哂今次呢間酒樓,岩岩新裝修轉左新老板幾個月⋯就黎試試啦特登2點鐘下午茶至黎,D點心會平d , 重點呢間酒樓環境好闊落坐得好舒適,而且點心都好好食本人最鍾意食口水雞,呢一種麻辣幾好食😋唔知係咪因為新開張,碟粉麵都比較大碟😝下次都可以再黎try try
近期飲茶最好飲果間⋯
又黎到我搵野食時間⋯
今次去搵飲茶既地方⋯
話說長沙灣,荔枝角附近好多間都試過哂
今次呢間酒樓,岩岩新裝修
轉左新老板幾個月⋯就黎試試啦
特登2點鐘下午茶至黎,
D點心會平d , 重點呢間酒樓環境好闊落
坐得好舒適,而且點心都好好食
本人最鍾意食口水雞,呢一種麻辣幾好食😋
唔知係咪因為新開張,碟粉麵都比較大碟😝
下次都可以再黎try try
2022-10-17 2074 瀏覽
原本打算嚟呢度食嘢係之前嗰間叫做百匯軒,但原來上到嚟已經改咗名,以前都間中有時間去食下,唔緊要今日嚟到呢度一樣照試吓睇吓D食物O唔OK先,原來有啲侍應都仲有係到做✌️呢個疫情下估唔到咁集團式嘅酒樓都做唔住,真係有啲可惜,不過我呢個開心快活人,活在當下的我,一於就係舞照跳、馬照跑、繼續食……最緊要係食物好食😋其實我哋兩條友都幾大食吓,每次只要想食都話知你,一於係咁叫,想食就食,人生活在當下就是這樣🥰🥰😂😂兩條友又食咗5⃣️個餸➕甜品=6⃣️六六無窮…….食得滿足🥰😍眼闊肚窄係我嘅專長,不過我係唔會嘥嘢嘅😂食得是福…食極唔肥✌️✌️雖然已經肥咗好多😂😂😂😂😂人活到現在,還有飯可吃😋有水可喝😇有家可回✌️有床可睡👍我們都要好好感恩🥰🙏所以千祈咪做大嘥鬼,一於食晒佢❤️😇——————————🍗🍥蒜蓉粉絲蒸元貝配半隻麻香燒雞$218:1⃣️蒜蓉粉絲蒸元貝:時間蒸得相當恰當,蒜蓉粉絲足料配合,元貝新鮮大大隻、肉質彈牙又好味😋2⃣️ 麻香燒雞:香噴噴的燒雞,外皮燒得脆卜卜,食落香口夠味👍👍😋—————————-🦞🍜波士頓龍蝦配伊麵$198:3⃣️ 波士頓龍蝦一隻➕伊麵底:肉質新鮮彈牙的龍蝦🦞,上湯做的味道夠甜狗鮮味,配上伊麵底真
兩條友又食咗5⃣️個餸➕甜品=6⃣️
六六無窮…….食得滿足🥰😍
雖然已經肥咗好多😂😂😂😂😂
所以千祈咪做大嘥鬼,一於食晒佢❤️😇

🍗🍥蒜蓉粉絲蒸元貝配半隻麻香燒雞$218:
1⃣️蒜蓉粉絲蒸元貝:

2⃣️ 麻香燒雞:
香噴噴的燒雞,外皮燒得脆卜卜,食落香口夠味👍👍😋

🦞🍜波士頓龍蝦配伊麵$198:
3⃣️ 波士頓龍蝦一隻➕伊麵底:
肉質新鮮彈牙的龍蝦🦞,上湯做的味道夠甜狗鮮味,配上伊麵底真是吃得大滿足✌️✌️

—————————
🐟🥬生劏大龍躉兩味$268:
(碧綠炒球➕蒜香金菰粉絲蒸頭腩)
4⃣️ 碧綠炒球:
龍躉肉夠滑夠新鮮,西芹又爽口,加埋雲耳,三色椒🌶️🫑一齊炒,最佳配搭的好味道😇

5⃣️ 蒜香金菰粉絲蒸頭腩:
好足料的新鮮龍躉,廚師👨‍🍳蒸得恰當的時間,吃落滑滑彈牙的又好味😋蒜🧄香的味道更是令人吃得惹味👍😋

6⃣️🍮甜品
飯後甜品少不了,紅豆沙煲得夠蓉又起沙,不會太甜,好味道😋

食物新鮮價錢抵..海鮮美食加隻🐔雞😂😂
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶