2023-04-27 41 瀏覽
實在太耐無去過台灣喇!上次係台灣食完之後一直想食返,估唔到係香港都可以食到,仲要係一模一樣味道!同台灣一樣,入到鋪頭已經好舒服,行比較高檔的路線!服務員都好有禮貌,仲可以聽到台灣腔既歡迎光臨🤣🤣湯底叫麵包豆腐白湯鍋,湯底清香濃郁,又有好多食材係入面,感覺都好新鮮!呢到同台灣一樣可以續加豆腐同鴨血!食材方面,份量路算特別大,但叫多幾款都夠食!豬肉同白鱔都好新鮮!另外,佢有爭多台灣都有或者台灣直送既食材,係正宗台灣味!瑤柱滑鮮甜得黎材料豐富,啖啖都有瑤柱!手抒花枝丸都爽口彈牙,仲食到花枝粒,好好味!最後食埋甜品,同埋送既沙冰,沙冰十酸酸甜甜,十分解膩,實係好滿足!

2023-04-24 92 瀏覽
鴛鴦鍋 (冰淇淋豆腐鍋+無老辣香鍋) $78/位+$88/枱推介冰淇淋豆腐鍋! 湯底濃郁,以豬骨雞骨熬製而成🐓 帶有少少藥膳味,而每款豆腐鍋都會附送每人一顆冰淇淋豆腐,冰淇淋豆腐係用魚漿同花枝漿製成,口感超綿密,有啲似像雪糕質感🍦仲有鴨血同豆腐任加!兩樣都好食,豆腐索晒啲湯汁好正!但係覺得辣湯底個辣味好唔夠辣,滿足唔到鐘意食辣既朋友。食物方面推介冰菜,係期間限定!口感爽脆美味。唔係周圍都有得食🙈 整體上菜速度都好快,係有啲性價比唔高同埋啲丸類食物只係用個碗上菜。

《台式典雅高質火鍋🇹🇼》———————————————-#無老鍋 🤤-呢間人氣台式火鍋過江龍夠晒出名,知道佢最近推出咗午市套餐,更加抵食,就專登嚟咗佢嘅銅鑼灣店食吓☺️-餐廳專登參照返台灣本店嘅水準,尤其店員嘅服務質素相當之高,會定時為我哋添湯同調校火候,非常貼心🥰-一定要食佢嘅招牌湯底,豆腐白湯鍋色澤呈乳白色,味道天然,湯頭鮮美🤍重點係裏面嘅豆腐同鴨血都係任添唔嬲,超級抵食😏另加兩粒獨有嘅冰淇淋豆腐,佢係花枝漿、魚漿同豆腐製成,下火鍋要煮10至15分鐘,口感綿密😆-午市推介優惠包半份上選牛小排、日本黑豚腩肉、兩件台灣直送濃香豆皮同台灣直送手工瑤柱滑,非常豐富😊-牛小排肉質軟嫩,油花均勻甘香,唔係講笑,食落有種入口即溶嘅感覺🤤黑豚肉肉質甘香,都好唔錯👍🏻 手工瑤柱滑好少見,別具驚喜,口感爽口彈牙😌-最特別嘅莫過於係呢個豆皮,佢由台灣直送,質地感覺有啲似響鈴,但份量更加巨型大大份,要多啲時間去煮,至少整3分鐘以上,吸晒湯底裏面嘅精華😙-跟餐仲有飲品,兩大杯嘅蜂蜜檸檬愛玉同百香果柳橙汁味道清爽,解膩一流😉-另外,我哋仲追加咗個綜合餃,裏面包括香滑蛋餃、魚皮餃同燕餃各四隻,啱晒我呢啲選擇困難症
《台式典雅高質火鍋🇹🇼》
———————————————-
#無老鍋 🤤
另外,我哋仲追加咗個綜合餃,裏面包括香滑蛋餃、魚皮餃同燕餃各四隻,啱晒我呢啲選擇困難症,款款都好足料,認真抵讚😘
調味料都好特別,除咗一般嘅辣椒、香油、香蔥之外,佢呢度唔用蒜蓉,轉用蒜泥水,加埋無老鍋特調醬油,非常惹味🤤
最尾仲會有提供甜品,由店員serve水蜜桃沙冰,感覺清新,夠哂fresh~
⭐ 參考價錢:(另收加一)
麵包豆腐白湯鍋:$68/位
冰淇淋豆腐:$10
午市推介套餐:$386
綜合餃:$118
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費:$360
2023-04-23
係眾多間火鍋店入面無老鍋嘅麻辣火鍋真係世一初開業時已到訪過最近又想食鴨血 即刻訂檯 檯上已經有4枝湯底☺️可以隨時自己加湯底 超貼心 🔸鴛鴦鍋 (無老香辣鍋+冰淇淋豆腐鍋) $244兩個湯底上檯時已經有大量鴨血同麵包豆腐在內,可以無限量添加👍無老鍋麻辣味比一般火鍋店嘅麻辣湯底香好多,麻而唔算太辣,啱晒我。冰淇淋豆腐鍋配有兩粒冰淇淋係由花枝漿和豆腐漿製成,咬落去口感軟綿綿,真係好有食緊雪糕嘅感覺。🔸安格斯肥牛 $308 安格斯肥牛肉質肉質鮮美,油脂分佈均勻,令到肉質更加嫩滑多汁,口感豐富,帶有濃郁嘅肉味。仲要每一片唔會好薄,配上麻辣湯底淥十秒都已經熟。🔸綜合餃 $118綜合餃有3款餃在內,有燕餃、魚皮餃同蛋餃。每款食落都好有爵勁。🔸日本黑豚手工丸 $58呢款手工丸用左嚟自鹿兒島黑豚肉,係由鹿兒島牧場直送。食得出口感同味道比一般坊間豬肉丸差別什大。用上黑豚肉,肉質會鮮甜但唔會好結實,有少少似食緊迷你版漢堡扒。🔸水蜜桃沙冰店員非常貼心,留意到我地食完火鍋,隨即送上水蜜桃沙冰🍑 食完又熱又辣嘅邊爐,飲翻杯沙冰好透心涼,仲有消除油膩嘅功效。
係眾多間火鍋店入面

🔸綜合餃 $118

🔸日本黑豚手工丸 $58

🔸水蜜桃沙冰
2023-04-22
呢間過江龍無老鍋新開張時人頭湧湧非常難訂位,而家喺銅鑼灣同尖沙咀都開咗分店,終於訂到位食到啦!銅鑼灣店喺港鐵站時代廣場出口3分鐘就直達,旅客坐跨境巴士於銅鑼灣時代廣場下車後可以步行到店,方便購物。餐廳整體氛圍、裝潢、餐牌選擇都同台灣店相似,連店員服務都做到台灣嘅高水準,有賓至如歸的感覺~鴛鴦鍋- 冰淇淋豆腐鍋 + 無老辣香鍋,$78位另加$88 鴛鴦鍋,加$10可自選加配人蔘,湯底用多種中式香料調配,味道天然,湯頭鮮美,味道豐厚;麵包豆腐及鴨血90分鐘無限添加,店員經常主動添加湯、豆腐、鴨血,醬料區有白飯供應。附上每位一粒冰淇淋豆腐,豆腐加上魚漿花枝漿製成,口感綿密軟嫩~餐牌有肉類、海鮮類、傳統類、丸類、餃類、蔬菜菇類供選擇:我哋揀咗午市推介優惠,$386有齊以下四款食品同兩杯飲品:上選牛小排 安格斯牛小排,取自牛隻最精華嘅部位牛前胸肋骨肉,肉質細緻軟嫩,油花均勻甘香~日本黑豚肩肉獨家日本鹿兒島籐嶺牧場直送,肥瘦適中,肉質甘香~手工瑤柱滑 (台灣直送)手工瑤柱滑真材實料有驚喜,口感滑嫰~濃香豆皮 - 2個 (台灣直送)大大件有睇頭,需下鍋煮約3分鐘,吸盡湯鍋精華~蜂蛋檸檬愛玉大大杯,用

餐牌有肉類、海鮮類、傳統類、丸類、餃類、蔬菜菇類供選擇:

我哋揀咗午市推介優惠,$386有齊以下四款食品同兩杯飲品:

上選牛小排

日本黑豚肩肉
獨家日本鹿兒島籐嶺牧場直送,肥瘦適中,肉質甘香~

手工瑤柱滑 (台灣直送)
手工瑤柱滑真材實料有驚喜,口感滑嫰~

濃香豆皮 - 2個 (台灣直送)
大大件有睇頭,需下鍋煮約3分鐘,吸盡湯鍋精華~

蜂蛋檸檬愛玉
大大杯,用料新鮮,味道清新,同火鍋係完美嘅配搭~

最後有清甜柚子沙冰作結做甜品,一解油膩感,好滿足嘅一餐😌
2023-04-23 45 瀏覽
最鍾意嘅台灣菜式就係台式打邊爐🥰無老鍋嘅辣香湯底同埋冰淇淋豆腐鍋都好好食😆我兩款都鍾意,所以叫咗鴛鴦鍋🫶而家午市仲有個好抵嘅套餐($368)一個價錢有齊牛小排、豬肩肉、飲品、濃香豆皮同埋瑤柱滑,豆皮太好食,仲另外加咗幾舊🤣🤣🤣放入湯底5分鐘之後吸晒所有湯汁真係超級正!!瑤柱滑係另一款推介之選,吃下有的海鮮香氣,口感10分彈牙~另外仲叫咗萵筍及粉條,如果大食的話叫個粉條吃酒最適合了🫡🫡

-之前喺台灣食過已經好中意🇹🇼過江龍喺香港開咗分店,梗係要去試吓店舖裝修充滿特色,坐得夠舒服🥰/▫️麵包豆腐白湯鍋$68/每位▫️湯底有兩款選擇,一款辣一款唔辣兩款都係皇牌湯底,一定啱食😋今次試咗個唔辣嘅,好濃郁好惹味配合菜、肉、海鮮等等食材,都可以食出鮮味㊙️湯底嘅豆腐同鴨血可以無限添加!/▫️手切封門柳(半份)$198▫️肉質厚薄適中,肥瘦均勻口感豐富之餘,仲充滿肉味🐮半份份量都唔算少👍🏻/▫️黑栢葉(4件)$58▫️其中一款較少食到嘅火鍋材料🍲店員教我哋淥8-10秒就可以食😋果然好爽口,掛起湯汁好惹味/▫️綜合丸$128▫️手工蝦丸、手工花枝丸、豬骨濃汁貢丸、牛骨濃汁牛丸四款各兩粒,份量啱啱好👍🏻手打丸類特別彈牙爽口貢丸同牛丸都好濃肉味鍾意食丸類嘅朋友一定要試吓😊/▫️綜合餃$118▫️香滑蛋餃、魚皮餃、燕餃三款各兩隻,份量啱啱好👍🏻蛋餃同燕餃係台灣火鍋必食嘅材料充滿台灣風味🇹🇼魚皮餃就夠晒彈牙😋/▫️濃香豆皮(台灣直送)$38▫️比起一般響鈴更大份更加大滿足🫶🏻炸到脆卜卜,加入湯汁食非常索湯😋/▫️茘枝烏龍茶$58▫️超級大杯,又唔算太甜再加入蘆薈粒,豐富口感好解渴,同火鍋味道好夾😊/▫️水蜜桃沙冰▫️最後為大
之前喺台灣食過已經好中意🇹🇼
過江龍喺香港開咗分店,梗係要去試吓
店舖裝修充滿特色,坐得夠舒服🥰
▫️麵包豆腐白湯鍋$68/每位▫️
湯底有兩款選擇,一款辣一款唔辣
兩款都係皇牌湯底,一定啱食😋
今次試咗個唔辣嘅,好濃郁好惹味
配合菜、肉、海鮮等等食材,都可以食出鮮味
㊙️湯底嘅豆腐同鴨血可以無限添加!
▫️手切封門柳(半份)$198▫️
肉質厚薄適中,肥瘦均勻
口感豐富之餘,仲充滿肉味🐮
半份份量都唔算少👍🏻
▫️黑栢葉(4件)$58▫️
其中一款較少食到嘅火鍋材料🍲
店員教我哋淥8-10秒就可以食😋
果然好爽口,掛起湯汁好惹味
▫️綜合丸$128▫️
手工蝦丸、手工花枝丸、豬骨濃汁貢丸、牛骨濃汁牛丸
四款各兩粒,份量啱啱好👍🏻
手打丸類特別彈牙爽口
貢丸同牛丸都好濃肉味
鍾意食丸類嘅朋友一定要試吓😊
▫️綜合餃$118▫️
香滑蛋餃、魚皮餃、燕餃
三款各兩隻,份量啱啱好👍🏻
蛋餃同燕餃係台灣火鍋必食嘅材料
充滿台灣風味🇹🇼
魚皮餃就夠晒彈牙😋
▫️濃香豆皮(台灣直送)$38▫️
比起一般響鈴更大份
更加大滿足🫶🏻
炸到脆卜卜,加入湯汁食非常索湯😋
▫️茘枝烏龍茶$58▫️
超級大杯,又唔算太甜
再加入蘆薈粒,豐富口感
好解渴,同火鍋味道好夾😊
▫️水蜜桃沙冰▫️
最後為大家送上小甜點,清新味蕾🥰
沙冰夠晒冰凍,好fresh好清新❄️
為整餐晚餐畫上完美句號。
㊙️絕不私藏❗️隱藏食法大公開㊙️
▫️麵包豆腐白湯泡飯🍚▫️
湯底➕白飯,變成泡飯
白飯索晒湯底嘅精華,好惹味又飽肚😋
未去台灣但又掛住台灣火鍋嘅你
一定要去試吓啦🇹🇼
加上店員熱情招待同介紹
係好滿足嘅一次用餐經驗❤️
手切封門柳(半份)
黑栢葉(4件)
綜合丸
綜合餃
濃香豆皮(台灣直送)
荔枝烏龍茶
水蜜桃沙冰
麵包豆腐白湯鍋
今日介紹嘅餐廳位於銅鑼灣,為台灣著名火鍋店,店舖嘅冰淇淋豆腐更加係必食之選。另外餐廳亦提供不同嘅台灣直送配料,90分鐘用餐時間內可以無限添加麵包豆腐及鴨血,外面位置亦有無限添加白飯。🌟 麵包豆腐白湯鍋 $78/每位餐廳嘅鍋底同一般餐廳有少少分別,以人頭收費,如果想要鴛鴦鍋額外收費$88/每枱。餐廳主要有兩款湯底,麵包豆腐白湯鍋、無老辣香鍋。調味區有唔同嘅醬料,包括無老特調醬油、蒜泥水、白醋、香油、辣椒、香蔥,餐廳亦無另外收取醬料費。麵包豆腐白湯鍋使用雞骨、豬大骨、洋蔥、青蔥、薑、蒜頭等再加入多種中藥香料,鮮美回甘,建議係放其他配料前先品嚐湯底。另外,選擇鍋底嘅時候亦可以選擇加配冰淇淋豆腐,係餐廳嘅招牌菜,由花枝丸及豆腐製作而成,口感同一般豆腐好唔同,偏向軟滑。🌟脆炸手工韮菜餃 $78/6件韮菜餃一共有四件,每件都係細細粒,外脆內有多汁韮菜。🌟全純牛筋丸(4粒) $68牛筋丸口感彈牙,因為以純牛肉製作,牛肉味濃。🌟 濃香豆皮 (4個) $68呢款豆皮係台灣直送嘅,正常水準。🌟招牌手工三色滑(台灣直送)三色滑包括蝦滑, 蟹滑膏和瑤柱滑,其中瑤柱滑最推薦大家試下,入面有一絲絲的乾瑤柱,帶有少

🌟 麵包豆腐白湯鍋 $78/每位

🌟脆炸手工韮菜餃 $78/6件
韮菜餃一共有四件,每件都係細細粒,外脆內有多汁韮菜。

🌟全純牛筋丸(4粒) $68
牛筋丸口感彈牙,因為以純牛肉製作,牛肉味濃。

🌟 濃香豆皮 (4個) $68
呢款豆皮係台灣直送嘅,正常水準。

🌟招牌手工三色滑(台灣直送)
三色滑包括蝦滑, 蟹滑膏和瑤柱滑,其中瑤柱滑最推薦大家試下,入面有一絲絲的乾瑤柱,帶有少少鹹香。

🌟水蜜桃沙冰
餐廳會送上甜品,桃味沙冰味道偏甜帶少少乳酸味。

📌無老鍋 @wulao_hk
銅鑼灣登龍街18號V Point5樓全層
🚇港鐵銅鑼灣站 B 出口, 步行約4分鐘
📍#銅鑼灣
❣️台灣無老鍋進軍香港了 環境滿舒適又寬廣 而服務是100分 入座時會仔細介紹如何點餐 到茶水招待 refill鴨血及豆腐都是自動自覺😄此店滿適合喜歡優質貼心服務的人客 坦白說 香港定價是沒有台灣那麼划算 但最近剛巧留意到餐廳有午市優惠set 以優惠價食到高質肉品 非常不錯!!!❣️❣️喜歡分店提供的熱檸檬茶 飲用解渴很舒服的感覺 而結帳後再貼心附上水蜜桃沙冰 解膩一流☺️🌶冰淇淋豆腐鍋+無老辣香鍋 (每位收費$78, 而鴛鴦鍋額外收費+$88)2位共$244湯底完全是台灣的味道 非常喜歡湯底內的食豆腐及鴨血 每一口都是湯底的精華 重點是無限refill的 食鴨血都可食到飽飽的以魚漿及花枝漿製的冰淇淋豆腐每位跟一粒 外型冰淇淋似的 口感很特別 香辣鍋是比較小朋友口味 不好辣的都可以應付到 2種湯底都是非常濃郁 食物都無需加上豉油調味😉🥩午市套餐(包半份牛小排+日本黑豚肩肉+自選手工滑一份)$28811:30-17:30 星期一至日供應這套餐有豬有牛樣樣有 份量是2人份都足夠 推薦給各位❣️牛小排肥瘦均勻有牛味 黑豚肩肉是漂亮的粉紅色 口感柔嫩有肉汁 非常好吃!!!!手工滑選擇了蟹滑 蟹滑相對地無
此店滿適合喜歡優質貼心服務的人客

內餡是滿滿韮菜及蛋碎 即叫即炸熱辣辣

☄️全純牛筋丸$68
牛肉汁滿滿 用上牛筋口感更彈牙
2023-04-17 68 瀏覽
每次去台灣都一定要食嘅無老鍋!終於有人陪我去食🥰喺銅鑼灣登龍街好易搵,上到去一見到門面就有種係台灣既感覺🤩所有裝修都同係台灣既裝修一模一樣,很感動🥹唔洗搭飛機✈️都食到🤭-一坐低店員就去問吓我哋有冇嚟過,如果冇嚟過佢就會細心介紹🥹仲有招待茶,係檸檬風味嘅紅茶,好香有種特別既味道🤎很好的服務🫶🏻-枱下既櫃桶有濕紙巾、紙巾、牙籤,而枱上亦有四支高湯🫙-我地叫左個鴛鴦鍋🍲冰淇淋豆腐鍋+無老辣香鍋望到粒冰淇淋豆腐好熟悉🤭好似魚丸咁第一時間當然係盛一碗冰淇淋豆腐湯先喇🤣有啲藥材味好鮮甜奶滑又有啲胡椒花椒飲完暖笠笠🧡.而無老辣香鍋除咗一樣有藥材味之外多左種麻香味😋如果想再辣啲店員會再幫你調教喔🫶🏻-招牌手工三色滑(台灣直送)蟹滑肉質實少少但好重蟹既鮮味仲有黄色既膏👍🏻.瑤柱滑彈牙少少有啲瑤柱既香味.蝦滑超彈牙有幾隻蝦係入面好足料!超爽彈😎-綜合餃蛋餃蛋皮好香豬肉肉味幾香.魚皮餃係我食過最好食嘅魚皮餃外皮係爽彈咁好特別.燕餃又滑又嫩三款肉味都好濃郁~-御選小羔羊厚薄適中有少少羊味肉質好鮮嫩又夠肉香-食到呢度都覺得全部材料都好新鮮果然不錯🥰仲有任添既鴨血同豆腐😍鴨血好滑溜🤤豆腐索哂啲湯好正😋-水蜜桃沙冰

枱下既櫃桶有濕紙巾、紙巾、牙籤,而枱上亦有四支高湯🫙
我地叫左個鴛鴦鍋🍲
飲完暖笠笠🧡

而無老辣香鍋除咗一樣有藥材味之外
多左種麻香味😋
如果想再辣啲店員會再幫你調教喔🫶🏻
招牌手工三色滑(台灣直送)
蟹滑肉質實少少

係我食過最好食嘅魚皮餃
外皮係爽彈咁好特別
燕餃
又滑又嫩
三款肉味都好濃郁~

御選小羔羊

水蜜桃沙冰🍑
係解膩既水蜜桃沙冰🍧
好貼心🫶🏻
2023-04-07 267 瀏覽
前兩日個friend book枱,竟然book到琴晚銅鑼灣食無老鍋,可能而家通晒關啲人要食都飛晒去台灣食,anyway,之前喺台灣食過幾次,所以今次喺香港第一次食都有啲期待。首先係湯底,我哋揀咗個麻辣湯底,冇揀鴛鴦鍋,因為要相倍價錢,覺得有啲唔抵,個麻辣湯底係好食嘅,但係就好似冇台灣咁辣,不過用嚟送飯一流。鴨血同豆腐係任食嘅,完全係台灣嗰隻味,我認我係鴨血迷,所以好好食。肥牛得十二舊,不過係厚切嘅,都好飽肚,不過要成三舊幾水,響台灣食應該平一半。至於蝦滑、油炸鬼、午餐肉就一般般。我哋嗌咗皇帝菜,菜就係菜啦,冇乜嘢好講,不過通常食麻辣鍋,啲菜塑晒啲汁,都會好辣,不過我食落又唔係好覺,所以其實個麻辣湯底都真係唔係好辣。響鈴我哋冇嗌,但係我哋見隔離台有嗌,好似新鮮炸出嚟,好大舊,味道就唔知,但係都好吸引。嘢飲我哋嗌咗一揸金橘檸檬,一揸一舊水,一杯都$58,所以一揸抵飲D。For大家information,一罐可樂都成$38,好lan搶錢。同台灣一樣,埋單送一細揸沙冰,琴晚係鳳梨味,都幾好味不過偏甜。最後差啲唔記得講佢D醬料,選擇唔多,而且個豉油係秘製豉油,同台灣一樣,個waitress話略帶

最後差啲唔記得講佢D醬料,選擇唔多,而且個豉油係秘製豉油,同台灣一樣,個waitress話略帶酸味,不過我同我個frd就覺得好酸,結果個waiter俾左普通豉油我哋,其實啲waiter都serve得好好,時不時走過嚟問我哋使唔使加鴨血同豆腐,不過成晚全場得五成満,有唔少吉檯,話就話食個半鐘,不過夠鐘都冇俾人趕走。
最後埋單九百幾,我個frd話響台灣食應該平一半,鬼唔知咩⋯
2023-04-06
  • 冰淇淋豆腐
  • 鴨血
  • 上選牛小排
2023-03-26 386 瀏覽
5人訂位,只能安排一張坐4人才舒適的位置(說是5-6人枱)長方形枱,中間一大枱腳將位置平分四格,5-6人意味要坐中間,要頂著雙腳打邊爐。實際狀況:5人其中一人坐中間,對腳頂著,兩邊的人未能有足夠空間自己打,要靠中間的人及另一邊坐2人幫忙⋯⋯5人中3人分別入座都同樣感受到在門外「被閘住」⋯⋯酒店及高級餐廳都會有帶位入座服務,但通常都好有禮貌及會先同顧客溝通,唔會「閘住」個客⋯⋯少數服務員比較正常⋯⋯好可怕嘅經歷,我現在再幫襯香港嘅無老鍋。
5人訂位,只能安排一張坐4人才舒適的位置(說是5-6人枱)

2023-03-18 466 瀏覽
tldr 既小總結:嘢食真係性價比零,麻辣湯不麻不辣,牛沒牛味,調味料沒有蒜,沒有正常豉油,一啲打邊爐基本都冇。基本上openrice 我都係用黎睇下有咩餐廳我寫成三百字都証明佢幾大獲大家睇路本身超級期待咁黎食叫左必叫鴛鴦鍋麻辣鍋不麻不辣,加左辣都係十少辣都冇,都廢事再叫佢加,淨係食到少少藥材味,基本上同白湯個味係一模一樣,唔好期待係湊湊個種。豆腐係唔錯,鴨血口感似半固體,屬於冇咩口感兼唔入味。牛其實講到咁多個部位,但其實每個部位都冇乜牛味,但收我四百真係有啲谷氣響鈴係冧的,點左0.1秒湯就變腐皮,又七十幾蚊跟住啲調味料其實對於鍾意打邊爐嘅人來講都非常重要,但係佢竟然蒜泥都冇,蒜泥水都比得出,就可以睇得出間餐廳想賺到你盡呀!!!!!總結:唔會再食!唔建議食!好少嬲到要上黎打食評!

基本上openrice 我都係用黎睇下有咩餐廳
我寫成三百字都証明佢幾大獲
大家睇路

本身超級期待咁黎食
叫左必叫鴛鴦鍋
豆腐係唔錯,鴨血口感似半固體,屬於冇咩口感兼唔入味。

響鈴係冧的,點左0.1秒湯就變腐皮,又七十幾蚊

總結:唔會再食!唔建議食!好少嬲到要上黎打食評!

不麻不辣的麻辣鍋
扮響鈴的腐皮
沒有牛味的牛
2023-03-18
2023-02-26 541 瀏覽
台灣過江龍無老鍋聽聞這台灣過江龍很正及受歡迎,便來試試。環境適舒企理,食物則一般。叫了一些熱門推介菜。鍋底叫了熱門湯底的鴛鴦鍋,鴛鴦鍋(冰淇淋豆腐鍋+無老辣香鍋)無論辣香或者白湯,感覺都係淡淡的,無甚麼特別。而那所謂的冰淇淋豆腐,更食不出是冰淇淋,味道平平,收費卻不平。醬料選擇不多,其他推介的牛肉拼盤、蔬菜拼盤、丸類拼盤也一般,所謂台灣直送的濃香豆皮也是普通。總括嚟說,環境不錯,食物一般,名過其實。

台灣過江龍無老鍋
聽聞這台灣過江龍很正及受歡迎,便來試試。

環境適舒企理,食物則一般。

叫了一些熱門推介菜。鍋底叫了熱門湯底的鴛鴦鍋,

總括嚟說,環境不錯,食物一般,名過其實。
2023-02-25 451 瀏覽
疫情前去台中食過一次無老鍋,已經念念不忘,跟住每一次去台灣都會食。知道佢係香港開左,已經去左食飯,唔知食左d咩都可以食到7xx per head,諗住係過江龍黎到香港,所以貴,年頭去左一轉台北,點知質素都差左好多。個frd話好想食無老鍋,就諗住比多次機會佢🥹今次感覺無第一次食咁差 不過可能因為我太鐘意食邊爐 會周圍食好多唔同邊爐 無老鍋無論價錢 質素都唔係最好既 雖然係可以任加豆腐 鴨血同任裝飯 但最後都要大概$500pp 😕不過未食過係可以食下 尤其個冰淇淋豆腐 我幾鐘意😂😂😂😂

不過未食過係可以食下 尤其個冰淇淋豆腐 我幾鐘意😂😂😂😂